איך לאכול בריא במסעדות?

לאכול בריא ולרזות גם כשאוכלים במסעדות? כן! זה אפשרי! אני חולקת איתך כאן את הטיפים והעקרונות: לאכילה בריאה ונכונה במסעדה!
לאכול בריא במסעדות שחר סמיט תזונה בריאה והרזייה בריאה

איך לאכול בריא במסעדות ?

האם זה בכלל אפשרי? לצאת למסעדות? לאכול ולהנות?

וגם לשמור על הבריאות, על המשקל ועוד לרזות?

אז, כן!

לא רק שזה אפשרי אלא שזה אפילו רצוי, שכחלק מאורח חיים בריא

תדעי איך לצאת לפעמים מהשגרה, לאכול גם במסעדות (מסעדות, כן? ולא פלאפליות או פיצריות – שהן ממש לא באותה קטגוריה),

ועדיין לשמור על הבריאות שלך, על הגוף שלך, על עקרונות התזונה הבריאה

ואפילו לקדם תהליך של הרזייה!

 

היום הרבה יותר פשוט מבעבר. ברוב רובן של המסעדות יש כבר מודעות רבה

ומתוך הרצון שלהן למשוך קהל ולהביא לקוחות הם יוצרים תפריטים מתואמים עם המון אפשרויות.

בחלקן אפשרויות טובות ויחסית בריאות!

בעבר לא ראינו במסעדות מנות של קינואה או תוספות של ירקות חלוטים.

ולא היה שימוש בקמחים מלאים או אפשרות לקבל שייקים ירוקים.

והיום יש!

וזה באמת מאפשר לצאת ולבלות ולאכול ולהנות ועדיין לשמור על העקרונות הבריאים של בתזונה הבריאה

ולא להשמין ועוד להמשיך ובהרזייה בריאה!

 

איך עושים את זה?

1.לבחור נכון!

דבר ראשון זה לבחור נכון את המסעדה עצמה!

כמו שאת מבררת על מיקום, שעות פתיחה  ואפשרויות חנייה, ובדיוק כמו שאת בודקת לגבי כשרות המסעדה,

תבררי מה התפריט? מה מגישים בה?

תבדקי אם יש אפשרות למנות שמתאימות ומשתלבות עם העקרונות לאכילה בריאה

ותבררי שיש אפשרות לקבל מנות מותאמות או מפורקות לפי הזמנה.

עם המודעות הרבה היום לצליאקים ולרגישים ללקטוז/שומשום/ביצים ולא משנה מה…

רוב רובן של המסעדות מאפשרות לפרק מנות, כלומר להביא את המנה נקייה (או כמעט נקייה) ושהסועד יתבל ויוסיף לפי טעמו ומגבלותיו.

תבררי שאפשרי!

ככל שתגיעי יותר מוכנה למסעדה תוכלי לנהל את הבחירות שלך בהרבה יותר תבונה

וככה גם לאכול בצורה נכונה!

אם תדעי, אפילו בערך, מה את הולכת לפגוש נניח, בערב במסעדה –

תוכלי גם לנהל את כל היום שלך היטב. ולאכול בצהריים ארוחה יותר קלה, לדוגמא.

או אם את יוצאת לבית קפה בערב, עם בן הזוג או חברה, ואת יודעת שתאכלי שם איזה קינוח מפנק

אז בארוחת ביניים של אותו יום תוותרי על המתוק שלך!

 

תבחרי מראש את המקום אליו את הולכת וככה כל הבחירות שלך יהיו הרבה יותר טובות

ותוכלי לשמור על הגוף שלך ועל המשקל!

 

2. מה לאוכל במסעדה?

כל מסעדה והאופי שלה. אנסה לתת את ההמלצות המתאימות לפי קטגוריות של המסעדות.

 

במסעדה בשרית/דגים

תבחרי לאכול מנת חלבון טובה! דג אפוי או על הגריל, מנת בשר או עוף שעשוייה על האש או במחבת.

אפשר גם מנות של מוקפצים אבל שם לא פעם מסתתרים הרבה סוכרים בתוך הרטבים…

בכל אופן תבחרי מנה חלבונית, שמלווה בתוספת של ירקות. ולא בפחמימות!

את האורז או תפו"א האדמה שמגישים תבקשי שיחליפו לך בירקות מאודים או אפויים.

 

במסעדות חלביות –

אם בחרת מנת פחמימה כמו פסטה/רביולי וכד', אז תשתדלי לבחור רוטב אדום או על בסיס שמן זית, ופחות את השמנת-מוקרם…

בכל אופן מה שהכי חשוב לגבי כאלו מנות זה לחלוק!

הן מנות מאד גדולות ואכילה של צלחת שלמה אינה בריאה לגוף שלך ותכביד עלייך ועל העיכול שלך.

תחלקי עם מי שבשולחן או שתבקשי צלחת נפרדת, תעבירי אליה את המנה המוגדרת שלך

ואת השאר תבקשי שיארזו לך.

לצד כזו מנה תזמיני תמיד סלט ירוק או ירקות. ואותו דווקא אל תחלקי עם אף אחד 🙂

ככה תיהיה לך מנת ירק גדולה ומנת פחמימה טעימה ומשביעה – ליד.

 

בבתי קפה –

ארוחות בוקר של בתי קפה הן אפשרות בחירה של הרבה.

ובאופן עקרוני הן באמת אפשרות טובה.

ממליצה לוודא שהארוחה באה עם מנת סלט מכובדת ולא צלוחית של דוגמא קטנה…

כדי שתוכלי לאכול לחמנייה קטנה אחת (מקמח מלא) עם חביתה וממרחים ואת הסלט – ולהרגיש פינוק ושובע!

כשמציעים בארוחות כאלו שתייה קלה או מיצים – אל תקחי.

תבקשי להמיר בעוד ירקות חיים או בלימונענע ללא תוספת מי סוכר

(תדגישי את זה למלצר!!! הם מכניסים בכל המשקאות מי סוכר לשיפור הטעם!).

 

במסעדות מזרחיות –

מומלץ להזהר מאד עם הלאפות והפיתות המוגשות חופשי עם מטבלים שונים.

אלו ימלאו אותך ויוסיפו הרבה ערך פחמימתי פשוט ולא איכותי.

מומלץ מאד לדלג על השלב הזה ולבקש מיד מנה, או לפחות לאכול מהסלטים המוגשים, אלו בלי המיונז ולא המטוגנים…

יותר כרוב, מוחמצים, סלט עגבניות חריף, סלטי פלפלים וכו'…

לכו על מנה בשרית, כמו בכל מסעדה בשרית, ולוו אותה בתוספת ירקות או סלט קצוץ חי.

וותרו על הצ'יפס. הוא גם עתיר שומן וגם מנת פחמימה מיותרת למדי…

 

במסעדות יפניות –

מציעות אטריות סובה, סלטי אצות שונים ומרקים טובים כמו מיסו. ואלו מנות מעולות לבחירה.

סושי אהוב מאד על ישראלים. לרוב הסושי בא עם תיבול מתוק ביותר… וזו עיקר הבעיה…

בחרו מילוי איכותי, כמו אבוקדו וסלמון, ותגבילו את מספר היחידות.

לכן צריך לבקש סלט ליד כדי שתוכלו לשבוע מלבד מהסושי, גם מירקות.

 

מסעדות שונות כמו תאילנדיות, הודיות, איטלקיות וסיניות – 

העיקר לבחור מנה חלבונית או פחמימתית ולצידה מנת ירקות (תפו"א זה לא ירק, כן? 😉 )

חיים או כתוספות שונות.

אנטיפסטי, שעועית ירקוה מוקפצת, סיינה של כרובית, כרוב מאודה ושאר ירקות – נמצאים היום במגוון מסעדות שונות

ואם זה רק יהיה במודעות שלך,

תוכלי לבחור נכון ולאכול נכון וכמובן להנות!

 

3. רטבים (ושאר רכיבים שאת אוכלת אבל לא מרגישה….)

במסעדות (וגם באירועים ומלונות) יש הרבה תיבולים, רטבים ועוד מרכיבים, שמתפלחים לנו לצלחת בלי שאנחנו מרגישות…

רוטב עם סילאן או דבש (או סוכר)

רטבים שמשלבים מיונז או שמן בכמות מאד מאד נדיבה

פקאן סיני, בוטנים קלויים, קשיו מסוכר ושאר פיצוחים שמושלכים לסלט ולא נלקחים בחשבון כמעט בכלל

אנטיפסטי שמתובל על המון שמן ותוספות של המתקה

קוביות גבינה קשה מטוגנות או אפילו לא… אבל גם הן נכנסות לסלט

קרוטונים, חומציות, קוביות פרי שונות

בקיצור: הרבה תוספות שמתגנבות לנו לצלחת.

 

אז כשאת מזמינה סלט תבקשי אותו מפורק!

שאת כל התוספות יביאו לך בנפרד. ובטח את התיבול! תחליטי את כמה ואיזה תיבול את שמה.

ושימי לב מראש מה כולל הסלט שלך.

סלט זה לא שם קוד למנה בריאה. ממש לא. תלוי מה הוא כולל.

ו… סלט קינואה ועדשים הוא ממש לא סלט! זו מנת פחמימה!

תוכלי לגלות את כל האמת על סלטים ואיך לאכול מהם בצורה בריאה ומרזה – במדריך שלי לסלטים בריאים: כאן.

וגם אם חברת מנת סלט עם שלל תוספות זה בסדר –

רק תדעי שאכלת מעבר לסלט גם מנת פחמימה וגם שומנים שונים וככה תוכלי לנהל את המשך ההזמנה והאכילה שלך באותו בילוי.

 

ועוד דגש על לחמים – לא רק במסעדות מזרחיות, לפעמים גם במסעדות אחרות, "יפנקו" בלחמים וכל מיני מאפים,

לפני הגשת המנה העקרית.

לחם בכזו ארוחה הוא מיותר! תבקשי שיארזו לך או שלא יביאו ותתמקדי במנה העיקרית, באוכל המיוחד.

 

4. שתייה –

שתייה קלה, מיצים, שייקים, אלכוהול – לא משנה מה…

שימי לב שכווולם מכילים ערך קלורי מאד מאד גבוה!

גם אם זה משקה טבעי כמו מיץ גזר סחוט טרי וגם אם זה שייק. זה עדין מכיל הרבה סוכר וצריך לדעת את זה!

ככה שגם אם את בוחרת בכזו שתייה (וזה ממש מפנק למשל לשתות כוס יין לבן במסעדת בשרים טובה…)

פשוט תצטרכי לקחת את זה בחשבון –

בתכנון הכללי של הבחירה והאכילה שלך!

 

תזמיני קנקן מים רגיל, תמיד. ותתחילי איתו. אם תרצי בהמשך – תמיד תוכלי להזמין שתייה נוספת.

 

5. קינוחים –

עם יד על הלב… בסוף ארוחה במסעדה (לא כשיצאת רק לקפה ועוגה…) אחרי ארוחה גדולה:

האם את באמת זקוקה או מתאים לגוף שלך שתאכלי, בנוסף לכל האוכל, עוד קינוח?

אני מציעה לך להמתין כ 20 דקות אחרי שסיימת לאכול

ולבדוק איך את מרגישה. לרוב תרגישי שבעה בהחלט, וזה סימן מובהק שממש אבל ממש לא כדאי לך לאכול עוד שום דבר.

 

ההבדל הין לסיים ארוחה בהרגשה טובה, שאכלת מדוייק,

ובין לסיים מפוצצת ועמוסה – הוא הבדל של בחירה והחלטה!

ואם תאכלי נכון ולא תעמיסי על עצמך, תוכלי באמת להנות במסעדות כחלק משגרה בריאה

ולא רק שלא תזיקי לעצמך אלא תקדמי את ההרזייה הבריאה שלך!

 

ואם בכל זאת… ממש רצית וזה מה שבחרת, אז:

תאכלי ממש קצת. לטעימה של המתוק (הרי את לא באמת אוכלת עכשיו בגלל רעב).

תתענגי, תאכלי לאט ובהנאה. ותשאירי לאחרים את ייתר המנה.

 

אם תאכלי לפי ההמלצות שלי תגלי שגם במסעדות אפשרי ואפילו ממש קל לאכול נכון, בכייף ולשמור על הבריאות והמשקל!

ואם תכנסי לקישור שכאן

תוכלי לגלות גם איך לאכול נכון ובריא באירועים ובשמחות.

כי גם שם את יכולה לאכול טוב ולחגוג ועדיין לשמור על הגוף שלך ולהמשיך ולרזות.

הנה המדריך לאכילה בריאה באירועים.

 

שתמיד תהני ותשמחי!

בשורות טובות!!

 

שחר

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

יש דרך! ואין שום סיבה שלא תכירי אותה…

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן