ארוחת סלט כוסמת ירוקה

ארוחת סלט כוסמת ירוקה שחר סמיט תזונה בריאה

ארוחת סלט כוסמת ירוקה

ארוחת סלט זה פטנט מעולה שמשמ אותי הרבה גם באופן אישי וגם בתוכניות הליווי שלי להרזייה בריאה.

הסלט הוא בסיס מעולה ובריא לארוחה. ארוחה שמקדמת הרזייה.
ולתוכו אפשר להכניס חלבונים טובים (נניח טונה/ביצה/סינטה/סלמון צרוב על מחבת),
פחמימות מתאימות מדגנים מלאים (פסטה מלאה/קינואה/עדשים/קוסקוס מלא וכוסמת למשל)
ולשפוך מעליו מתבל כמו טחינה  לדוגמה –
ואז בסלט אחד יש לנו ארוחה שלמה!

המתכון הזה הוא כמו טבולה רק על בסיס כוסמת ירוקה.
ששווה מאד להכיר ולהשתמש בה.

למה?

כוסמת – עשירה ברכיבים תזונתיים, דלת שומן, מכילה כמות חלבון יפה
וכמות מופחתת של פחמימות, לעומת דגנים אחרים. ולכן מתאימה מאד כחלק מתזונה מקדמת הרזייה.
היא עשירה במינרלים ובסיבים וכשמבשלים אותה נכון היא גם מפתיעה וטעימה.

כוסמת –  מתנהגת בבישול כמו שאר הדגנים, וניתן לייצר ממנה קמח, אטריות (סובה) ומאפים.
(אבל למעשה היא זרעים של פרי, ומבחינה בוטנית היא לגמרי לא דגן.)
הכוסמת לא מכילה גלוטן ולכן מאד מתאימה לרגישים, לנמנעים ולצליאקים, כמובן.

היא מופיעה בצבע חום או ירוק עדין – שהוא דווקא המומלץ. ולטעמי האישי – הגרסה הירוקה הרבה הרבה יותר מעודנת וטעימה.

הכוסמת – משביעה, קלה לעיכול, אוורירית. 

משתלבת מעולה בתזונה בריאה וטובה.
מאפשרת איזון ושמירה של רמות הסוכר בדם, מתאימה מאד בתהליכי ירידה במשקל,
מסיעת בחיזוק דפנות כלי הדם והגמשתם ובכך תורמת להורדת הסיכון למחלות לב וייתר לחץ דם.

כדי להנות מהכוסמת ממש חשוב לדעת איך לבשל אותה!

אני מבשלת אותה בשיטה שלי לבישול דגנים מלאים.
מצרפת כאן סרטון הדרכה איך לבשל דגנים מלאים בקלות ובלי טעמי לוואי
וככה יש לנו כוסמת כבסיס מושלם.
מכינים את הכוסמת ואפשר לשלב אותה עם ירקות מוקפצים,
או מבושלים או בסלט.

כמו זה לדוגמא:

ארוחת סלט כוסמת ירוקה

מצרכים:
(2-3 מנות)

  • כוס מבוררת של כוסמת ירוקה
  • גמבה אדומה גדולה
  • גמבה צהובה גדולה
  • גמבה כתומה גדולה
  • פלפל ירוק לא חריף גדול
  • מלפפון על קליפתו גדול
  • צרור נדיב של פטרוזיליה (כחצי שקית – או לפי הטעם)
  • צרור נדיב של כוסברה (כנ"ל)
  • גבעול בצל ירוק (לא חובה)
  • מלח, פלפל – לפי הטעם
  • מיץ מלימון שלם ( או פחות או יותר – לפי הטעם)
  • 2-3 כף שמן זית
  • לשדרוג: בצל סגול קצוץ מאודה בכף שמן זית על מחבת

הכנה:

  1. לבשל את הכוסמת כמו שאני מסבירה בסרטון ההדרכה על בישול דגנים מלאים 
  2. להשרות כוסמת במים קרים למשך כחצי שעה-שעה  ( מקפיץ ערכים תזונתיים וגם מקל על הבישול ומפיג טעמי לוואי. אם לא השרת יש מצב שהבישול יותר זמן ממה שנכתב).
  3. לסנן מהמים ולשטוף שוב.
  4. להרתיח סיר עם מים, להוסיף כפית מלח,  להכניס פנימה את גרגרי הכוסמת –  וכמו פסטה לבשל את למשך כ 10 דקות. עד שרואים שהגרגרים תפוחים.
  5. לטעום ואם הגרגירים עדיין מעט קשים  – נותנים עוד דקה או שתיים של בישול. אבל – לשים לב שלא נהיית לכם דייסה! הכוסמת צריכה להשאר "אחד אחד", נגיסה ומעט פריכה.
  6. לסנן את הכוסמת המבושלת, שוטפים בעדינות במים קרים ומנקזים נוזלים.
  7. בנתיים להכין את הבצל (אם רוצים) לחמם כף שמן זית במחבת ולהכניס את הבצל הסגול הקצוץ. לזרות מעט מלח, לערבב ולאדות בשמן על אש נמוכה, כ 5 -7 דקות, עד ריכוך. לצנן מעט.
  8. לחתוך את כל הירקות לקוביות קטנות (אני משתמשת בקוצץ ירקות נחמד ויעיל. חותך קוביות ב 2 גדלים. הודל הקטן הוא נהדר לסלט טבולה שכזה. קונים מכשירים מהסוג הזה בחנויות כלי בית)
  9. בקערה מתאימה לערבב בעדינות את הירקות והעלים הקצוצים עם הכוסמת המבושלת והמסוננת ועם הבצל הסגול.
  10. לתבל, לטעום ולתקן ע"פ הטעם.
  11. ממליצה לאכול יחד עם טחינה ירוקה. זה שילוב טעים!

 

בקרוב נפתח מחזור חדש של תוכנית "בריאה 21"  – תוכנית ממוקדת לירידה במשקל.
מוזמנת להצטרף!
לקבל את  כל הידע החשוב והמעשי והכלים היעילים –  לאזן את הגוף ואת האכילה ולרדת במשקל.
כל הפרטים והמבצע: כאן – תוכנית "בריאה 21" .

 

 

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

יש דרך! ואין שום סיבה שלא תכירי אותה…

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן