טרפלס שוקולדי בריא

טרפלס בריא שחר סמיט תזונה בריאה

טרפלס שוקולדי בריא

 

הסדנאות והמפגשים שאני מעבירה תמיד מתובלים במתכון אחד לפחות

שנותן טעם וחוויה למשתתפים והמשתתפות.

כי כשאני רוצה להמחיש כמה תזונה בריאה היכולה להיות גם קלה להכנה, גם פשוטה ובעיקר טעימה –

אין כמו מתכון שמודגם מול עיני הצופים ובסוף הם מקבלים ממנו טעימה.

כל אחת מהסדנאות אהובות עליי,

אבל יותר מכולן אני אוהבת את סדנאת המתוקים הבריאים.

אולי כי היא הכי מרתקת והמתכון שלה הכי מיוחד ומפתיע…

ומה שקרה לי באחת הסדנאות המתוקות היה בהחלט התגשמות של חלום. בלהות…

בעודי מדברת ומסבירה בהתלהבות על תזונה בריאה ואיך לווסת את החשק לפחמימות ולמתוק

אני מגיעה לשלב הטיפים המעשיים ורוצה להתחיל להדגים למשתתפות איך להכין מתוק בריא, מספק וטעים

שעוזר לאזן חשק למתוקים אחרים –

ואז קולטת שקרה לי משהו לא ממש מוצלח…

שכחתי בבית את אחד המרכיבים (ב "ה" הידיעה)…

להגיע לסדנא או הרצאה ולגלות ששכחתי בבית מצרך קריטי להכנה זו פדיחה, זה מביך, זה לא מקצועי
וזה כול להפיל את כל ההרצאה…

וזה קרה לי!!!

תוך שניות הייתי צריכה להחליט מה לעשות…

להתנצל, להתפתל ולהמשיך להרצות בלי הדגמות ובלי טעימות…

או – לאלתר מתכון אחר ממה שכן היה על השולחן והבאתי איתי. וזה הכיוון שנבחר!

כי כשיש מצרכים טובים אפשר להכין אוכל מצויין, גם אם זה לא המתכון הקבוע שהיה מתוכנן.

וכך היה:

מערבבת קצת מזה, וקצת מזה, בוחשת את זה ואת ההוא, מתבלת טיפה, טועמת, מתקנת, מרוצה.

מוסיפה אגוזים וקישוטים – מגללת, מצפה.

ושולחת להקפאה.

ההרצאה ממשיכה ובסופה יוצאים מהמקפיא טרפלסים עגולים, שוקולדיים וטעימים!!!!

אז מעז יצא מתוק. תרתי משמע…

אבל מאז לא שוכחת שום מצרך. עושה רשימות מסודרות ולא סומכת על הזיכרון, הריכוז והקשב של עצמי.

פחות סיכוי למתכונים חדשים ומאולתרים

אבל גם פחות סיכוי לרגעי מבוכה וחוסר אונים…

 

טרפלס שוקולד בריא, מתוק כייפי וטעים

וכמובן מורכב ממצרכים בריאים וטבעיים

שמאפשרים לנו לאכול משהו יותר עשיר ומפנק

ועדיין להשאר במסגרת בריאה.

 

 

טרפלס שוקולדי בריא

מצרכים:

  • 1 חבילת שוקולד מריר איכותי, לפחות 70% מוצקי קקאו לפחות
  • קרטון קטן של קרם קוקוס/נוזל קוקוס (250 מ"ל) – ללא תוספות
  • 2-3 כפות קקאו ( 3 כפות יצרו טרפלסים במתיקות מופחתת)
  • 4 כפות חמאת שקדים (100% שקדים)
  • 4 כפות סילאן טבעי
  • כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים
  • קורט מלח דק

 

הכנה:

  1. לשבור את השוקולד לריבועים ולהמיס בסיר קטן מעל סיר עם מים רותחים
  2. להוסיף את קרם הקוקוס ולבחוש היטב
  3. אחרי שנוצר קרם שוקולדי סמיך ואחיד להוסיף את חמאת השקדים והסילאן.
  4. להעביר לקערה ולערבב לתוך את האגוזים הקצוצים וטיפ טיפה מלח דק.
  5. להכניס את הקערה להקפאה למשך 10 דקות, להוציא ולכדרר כדורים, לגלגל כל אחד בקקאו ולהחזיר להקפאה
  6. אפשרות נוספת:  לצקת את הבלילה לתבנית עם נייר אפייה, מיד אחרי תום ההכנה, להקפיא את התבנית ולהוציא אחרי ההתמצקות. לחתוך לריבועים קטנים ולפדר בקקאו.
  7. לשמור בהקפאה

לבריאות!

סלט נבטי מאש

שעועית מאש (או בשמה השני: מונג) היא עדינה, קלה לעיכול, מתבשלת מהר ונובטת בזמן קצר.

יש המון וריאציות להכין ולאכול אותה. כאן תמצאו סלט קל נחמד שתמיד מוסיף בריאות ויופי לשולחן.

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

  1. חנה אלברט הגב

    מתה על המתכונים שלך. עושה אותם אחד אחד, ומאז הסדנא ששרה ארגנה לכבודי אני מרגישה

    הרבה יותר טוב. לא נוגעת בסוכר וכנראה בזכות זה אני מרגישה נהדר.

    אוהבת מאד את האתר שלך וחוזרת אליו שוב ושוב.
    תודה לך שחר, הצליחי בכל דרכיך הטובות

    חנהלה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן