ירקות אפויים – צ'יפס ירקות בריא
ירקות אפויים זו תוספת ומנה מהטובות והטעימות והפשוטות ביותר להכנה.
נכון, זה לא ממש צ'יפס, אבל זו דרך מצויינת לאכול ירקות ולהכניס אותם לצלחת שלנו ושל כל המשפחה.
אפשר להשתמש בכל סוגי הירקות, כולל הקפואים, ואפשר לגוון גם בצורות החיתוך.
פרוסות, קוביות גדולות או יותר קטנות, רצועות, טריזים.
בשביל לחבב על הילדים את העניין
אז התחלתי עם ירקות חתוכים כמקלונים, קראתי לזה צ'יפס ירקות.
וככה לאט לאט מתפוחי אדמה ובטטה עברנו גם ל:
גזר, קולורבי, קישואים, שעועית ירוקה וצהובה
(שזה ממש ממש טעים בתנור!!! ממליצה מאד לנסות!),
דלעת, דלורית, שרי, פטריות, כרוב, כרובית, ברוקולי, סלק, חצילים ושומר.
בקיצור: הכל!
וברור שלא כל הילדים אוכלים את כל הירקות.
אבל עצם החשיפה וההכרות עם הירקות השונים היא חשובה.
לפעמים רק בגילאים יותר בוגרים נפתח משהו
ומתחילים לאהוב מה שלא אהבו בעבר.
ולכן חשוב להציע, לגוון ולהתנסות.
____________________________________________
בכל מקרה – מה שהילדים לא אוכלים אני אוהבת מאד! ואוכלת!
אז בתבנית אחת אפשר לשים מגוון גדול של כל מיני ירקות וכל אחד בוחר מה לאכול.
וחשוב שתכיני לעצמך אוכל בריא וטוב
גם אם הילדים לא אוהבים את אותו אוכל. את עצמך והתזונה שלך חשובות מאד!!
והירקות האפויים הם פתרון מעולה לאוכל כזה – בריא וטעים וקל להכנה, שיעזור לך לאכול נכון.
היום אני משתמשת גם בצ'יפסר ללא שמן, שנותן קרנאצ' מיוחד לכל ירק שנכנס לתוכו.
אבל גם בתנור, שבו אני אופה ה-מ-ו-ן, ירקות – הטעם מעולה וקל להכין.
ירקות אפויים – ציפס ירקות בריא
מצרכים:
(ל 2 תבניות גדולות של התנור)
מצרכים:
- בטטה גדולה (קלופה או על קליפתה הרחוצה) וחתוכה לרצועות בעובי אצבע
- 2-3 קישואים בינוניים על קליפתם הרחוצה – כנ"ל
- 4 גזרים, קלופים, כנ"ל
- קולורבי קלוף, כנ"ל
- חצי חבילת שעועית צהובה שלמה קפואה
- 4 תפו"א בינוניים, קלופים, כנ"ל – אני לא תמיד שמה. כי מעדיפה ירקות ולא פחמימה כתפו"א.
לילדים ובטח בהתחלה כדאי לשים תפו"א שמוכרים להם ודרכם יתחברו גם לשאר הירקות שבתבנית. - אפשרות: להוסיף כל ירק אהוב נוסף, להחליף ולשנות ע"פ מה שיש בבית
- תיבול: 3-4 כף שמן זית, מלח, פלפל – לפי הטעם
הכנה:
- לחמם תנור ל 200 מעלות
- להכניס את כל הירקות החתוכים ואת השעועית (כשהיא קפואה) לקערה גדולה, לשפוך את שמן הזית ולערבב היטב. רצוי עם הידיים.
- הסוד הוא שכל הירקות יצופו בשמן.
- לתבל ולערבב שוב
- לרפד תבנית של בתנור בנייר אפייה ולשטח מחצית מהירקות בתוכה. בשכבה אחת.
(את המחצית הנותרת לשים בתבנית נוספת) - לאפות בתנור שחומם מראש על 180-200 מעלות (תלוי בתנור), למשך כ 25 דקות. אני אוהבת לאפות על טורבו.
- תבדקו מה מצב הירקות אחרי כ 20 דקות. אם צריך עוד זמן או פחות ואם צריך להגביר חום.
- כדאי שהירקות יהיו מעט שחומים ופריכים. אפשר לאפות עד דרגת ההשחמה הרצויה.
- תציעו לילדים לטעום. מקסימום – הם יאהבו! ואם לא אז ישאר יותר לנו.
בתאבון!