לביבות ירק אפויות בריאות

לביבות טעימות ופשוטות מירקות פשוטים - נהדרות לארוחות ערב, מעולות לקחת לדרך לנסיעות וטיולים, גם כתחליף לכריך הן מתאימות.
לביבות ירק בריאות שחר תזונה בריאה

לביבות ירק אפויות בריאות

 

זה התחיל כשהבכור התחיל לאכול. וכאמא טרייה ורעננה הייתי מבשלת לו בגיוונים ובכמויות לגדוד לפחות.

הייתי משקיעה, טורחת ועושה רק כדי לגלות שבסוף הוא לא ממש מתעלף על התוצאה…

ורק כדי להסביר את גודל ההשקעה, אז נזכיר שזה היה לפני 16 שנים ואז לא היה לנו אינטרנט בכף היד… או אינטרנט בכלל.

בימים העתיקים ההם את המתכונים היו מחפשות בספרים של ממש, בעיתונים ובעיקר מלקטות מחברות ונשים חכמות ומנוסות.

אז לקיטתי. ונסיתי להפוך למנוסה.

וניסתי על הקטנצ'יק מתכונים רבים, שונים ומשונים. שרובם לא באמת נחלו הצלחה.

אבל דווקא את הלביבות האלו, שהן בעצם אבולוציה של פשטידת ירקות, הוא כן אהב.

היום הוא מעדיף סטייק טוב אבל אז הוא כן חיבב את הפורמט הזה של לביבות קטנות שמתחבאים בהן ירקות ואפשר לאחוז בכף היד.

בשנים האחרונות הן שודרגו מעט עם מרכיבים בריאים שלא הכרתי אז, או שאולי לא באמת היו קיימים בעידן הפרהיסטורי ההוא…

והן עדיין טעימות וקלות להכנה

ומתאימות לארוחות ערב, לנסיעות, מחזיקות מצויין לילה פלוס במקרר וישמשו לארוחות צהריים קלילות.

 

לביבות ירק אפויות בריאות

מצרכים (כ 20 לביבות):

  • 2 קישואים גדולים, על קליפתם הרחוצה, מגורדים גס
  • 2 בצלים בינוניים מגורדים גס
  • 2 גזרים קלופים , כנ"ל
  • 4-5 גבעולי פטרוזליה/ כוסברה או שתיהן – קצוצות
  • 2-3 שיני שום כתושה/מגורדת
  • 2 כף שמן זית
  • 2 ביצים (L)
  • 6 כפות שיבולת שועל טחונה / דקה (אני טוחנת את העבה, הרגילה, במעבד מזון)
  • 2-4 כפות פירורי לחם כוסמין/ פירורי לחם מלא/ קמח עדשים כתומות/ קמח שקדים (או פרורי לחם רגיל)
  • תיבול: מלח, פלפל, כמון – לפי הטעם

הכנה:

  1. לגרד את הירקות במעבד מזון / מגרדת (בחור הגדול ולא הקטן!)
  2. לערבב את כל שאר המרכיבים, לתבל ולתת לעיסה מנוחה של כ 5-10 דקות, להתייצבות.
  3. לחמם את התנור, ל 180, לרפד את תבנית התנור בנייר אפייה ולשמן אותו במעט שמן זית.
  4. ליצור קציצות שמנמנות (לסחוט מעט לפני), להניח על נייר האפייה ולהבריש במעט שמן זית.
  5. לאפות כ 30 דקות, הופכים בעדינות ואופים עוד 5-10 דקות עד שמזהיבות.

 

הערות וגיוונים:

  • לגרד ולא לרסק! אם טוחנים את הירק הלביבות יוצאות עיסתיות מידי ויש הרבה נוזלים. זה לא ממש יוצא אותו הדבר… אז לא להתעצל (כמו שקורה לי…)  ולגרד או להוציא מעבד מזון ולעבד את הירקות בצורה הזאת.
  • 4-5 כפות גבינה בולגרית מפוררת – יכולות לעשות פלאים ללביבות!
  • אם לא אוהבים קישואים אז לא לבחור כזה מתכון… הקישוא פה שחקן ראשי. אי אפשר להחליף אותו.
  • אפשר להוסיף כל ירק עלים אהוב החל מסלרי ובצל ירוק ועד שמיר. ואפשר גם בלי ירוקים בכלל.

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

  1. אמונה לוי הגב

    חייבת להגיד שהכנתי את הלביבות הפשוטות והמוצלחות האלה (החלק הכי מורכב זה לגרד את הירקות…) והן יצאו מעולה! כיף לנשנש אותן גם סתם ככה, גם כשהן קרות. ואפילו הבת שלי שלא אוכלת כלום אהבה אותן! תודה שחר!

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן