לחמניות קמח כוסמין מלא – בצק בסיס למאפים

בצק בסיסי, של קמח כוסמין מלא, למגוון מאפים - פיצות, פוקאצ'ות, חלות ולחמניות.
לחמניות קמח כוסמין מלא שחר סמיט תזונה טבעית

לחמניות קמח כוסמין מלא

בצק בסיסי למאפים

אפייה בייתית משדרגת מאד את התזונה ואת הבריאות  –

תמיד מה שנכין בעצמנו יהיה הרבה יותר טוב מכל מוצר קנוי.

הבצק הזה משמש עבור פיצות, פוקצ'ות, חלות ולחמניות.

וכמובן שהכלל החשוב ביותר בבצקים של שמרים – ללוש, ללוש וללוש עוד –

כדי להתפיח ולקבל בצק אוורירי ומאפה תפוח וטעים.

ממליצה לאפות עם קמח כוסמין מלא.

למה?

כל הסיבות וההסברים מחכים לך כאן: קמח כוסמין

 

בצק מקמח כוסמין מלא:

מצרכים:

  • 1 ק"ג קמח כוסמין מלא
  • 3-4 כף סוכר קוקוס/קנים/סילאן או דבש – מה שמרכך מאד את הבצק.
  • 2 כף שטוחה שמרים יבשים (או כמות זהה של שמרים טריים)
  • 2 וחצי כוסות מים חמימים ועוד 1/2 כוס למקרה ויש צורך
  • 2 כפיות מלח
  • 1/3-1/2 כוס שמן זית משובח – לפי הצורך
  • למשיחה: שמן זית
  • לקישוט: שומשום, זרעי פרג, גרעיני חמניה/דלעת וכו'… לא חובה

 

הכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים.
  2. מוסיפים לאט ובעדינות את המים (2.5 כוסות) ואת השמן – ולשים היטב.
  3. מוסיפים עוד מים אם יש צורך והבצק כבד מידי – אבל לא להוסיף יותר מ 3 כוסות סה"כ, כדי שלא ייצא רך ונוזלי ייתר על המידה.
  4. לשים – הרבה. הרבה מאד. אם יש מיקסר הוא יעשה את העבודה בקלות וטוב.
  5. בתום הלישה משמנים מעט את שולי הבצק ואת חלקו העליון ומניחים להתפחה, מכוסה, במקום חמים.
  6. ממתינים כשעה להכפלת הנפח.
  7. יוצרים מהבצק את לחמניות או חלות (או שהוא יהווה עבורכם בסיס לפוקצ'ות או פיצות)
  8. מושחים בעדינות רבה שמן זית (ואם רוצים מקשטים מעל בקישוטים שונים)
  9. אופים בתנור בחום בינוני-גבוהה (180 – או לפי התנור שלכם) למשך כ 20 דקות, או כמה שצריך.
  10. מומלץ להניח בזמן האפייה תבנית עם מים חמים בתחתית התנור – לתת לחות שמוסיפה למאפה רכות!
  11. אופים עד שהלחמניות שחומות מעט, עם מעטה פריך וזהוב.
  12. אפשר ומומלץ לשמור בהקפאה, עטוף ב 2 עטיפות ניילון נצמד.
  13. בתאבון ובהצלחה!
לביבות גבינה בריאות שחר סמיט תזונה בריאה

לביבות גבינה בריאות

לביבות גבינה בריאות זה אחד ממטעמי הילדות שלי. חד משמעית! אחד המאכלים היחידים כמעט שאני זוכרת שאמא שלי הייתה מכינה. בקיבוץ של אז, בעידן חדר

קרא עוד »
מרק ירקות שחר סמיט תזונה בריאה

מרק גריסים ועדשים משביע

מרק קלאסי עם טוויסט שהפך אותו לאהוב במיוחד על הילדים שלי: במקום קוביות של ירקות, הם כולם מגיעים אל המרק מגורדים לרצועות דקות

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

10 תגובות

  1. מרב הגב

    אפשר להכין מהמתכון לחם?

    • shahar smit הגב

      שלום מירב.
      בהחלט אפשר.
      ממליצה, היות והבצק רך מאד, לאפות בתוך תבנית אינגליש קייק או תבנית מאורכת אחרת
      שתתן לבצק צורה של כיכר.

      ואפשר כמובן להכין מהבצק השה:
      חלות
      פוקצ'ות
      פיצה
      וכד'.

      לבריאות ובהצלחה!

  2. מלכי הגב

    האם אפשר לחמם שמן זית מעל ל170°,שמעתי פעם שהוא מתעפש והופך למזיק מעל לחום זה ?

  3. רעות הגב

    שלום רב,
    האם צריך לאפות גם פיצה עם תבנית מים בתחתית התנור?

    ובאיזה כוס מידה השתמשת?

    תודה

  4. לימור הגב

    שחר יקרה!

    רציתי לומר תודה רבה שאת משתפת אותנו בידע ומתכונים בריאים וטובים.
    ממש כיף לקרוא באתר שלך..

    תבורכי.

  5. מור הגב

    היי שחר 🙂 אם יש לי מחמצת מכוסמין מלא, האם יכול להחליף את השמרים? אם כן – באיזו כמות?

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן