מאפינס טונה בריאים

מאפינס טונה בריאים שחר תזונה בריאה

מאפינס טונה בריאים

מאפינס זו דרך מעולה להכין מנות נוחות לאכילה ולאחסון
וצורת מעולה להגיש כדי שהילדים יאהבו.

ולכן הרבה פשטידות אני הופכת למאפינס.
פשוט אופה בתבניות שקעים אישיות.

המלצה חמה:
להשתמש בתבניות סיליקון.
אין צורך לשמן אותן, ממש נח לחלץ מהן את המאפים
ויש אותן בצורות חמודות (לנו יש רגילות ובצורת לבבות)
שגורמות לילדים עוד יותר להתנסות ולטעום.

המאפינס האלו מצויינים לארוחת ערב בבית (או ארוחת עשר לילדים סרבני כריכים),
וכמובן לקחת לדרך,
לנסיעות, לפיקניק, לים או לבריכה.
הם גם כייפים ומאד מתאימים לסעודה שלישית קייצית למשל.
מהירים להכנה, מחומרים זמינים שיש לנו בבית
והם מנה מאוזנת בפני עצמה.
רק להוסיף ירקות חתוכים או סלט – והארוחה מלאה.

 

מתכונים קלים, מהירים ומאוזנים
הם הבסיס שלנו בתוכנית "בריאה" – להרזיה בריאה.
המשתתפות בתוכנית מקבלות חוברת מתכונים מעולים ובלעדיים
שמתאימים לאמהות עסוקות
מתכונים פשוטים להכנה ומעודדים הרזיה.

כל הפרטים על תוכנית "בריאה" הקרובה – כאן

 

מאפיניס טונה בריאים (חלבי)
(כמות ל 15 מאפינס)

מצרכים:

  • 2 קופסאות טונה מסוננות היטב (אני משתמשת בטונה במים)
  • 2 כף שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים (אפשר לוותר. ראו הערה בהמשך)
  • 3 ביצים (L)
  • קופסת קוטג' קטנה
  • 4-5 כפות גבינה לבנה 5%
  • 4-5 כפות מוצרלה מגורדת
  • כוס קמח כוסמין מלא או 1/3 כוס קמח עדשים כתומות + 2/3 כוס קמח כוסמין מלא
    (אפשר גם חצי חצי, וייתכן גם כגרסת ללא גלוטן עם קמח עדשים בלבד)
  • שקית אבקת אפייה
  • תיבול: מלח, מעט פלפל שחור
  • אפשרות: חצי כוס עד כוס זיתים פרוסים

הכנה:

  1. לחמם במחבת את שמן הזית ולטגן קלות, על אש קטנה, את הבצל, עד הזהבה. להסיר מהאש ולצנן מעט.
    (הערה: אפשר לדלג על השלב הזה. בשביל לקצר עוד יותר את ההכנה או אם לא אוהבים בצל.
    אגב, הוא לא מורגש במאפינס. הבררן בן ה 12 שלי שמסרב להתיידד עם בצל בתבשילים – אכל ואהב מאד!
    בכל מקרה – אם לא משתמשים בבצל אז גם לא לשים שמן זית וכדאי כן לשים כוס זיתים פרוסים.
    זה ישפר את המרקם והטעם! שהמאפינס יהיו רכים ולא יבשים)
  2. בנתיים לטרוף בקערה את הביצים ולהוסיף את הקוטג', הגבינה הלבנה והטונה המסוננת.
  3. להוסיף את הבצל מהמחבת ואחד בבלילה.
  4. להוסיף את הקמח, אבקת האפייה, לתבל ולערבב.
  5. לצקת לתבניות שקעים (למלא עד 3/4 מנפח כל שקע) ולפזר מעל גבנ"צ מגורדת
  6. לאפות על 180 מעלות, 25 דקות (משתנה מתנור לתנור) עד שהמאפינס תופחים
  7. להוציא ולהמתין מעט לפני שמוצאים מהתבנית.

חותכים סלט או פיסות של ירקות – ויש לנו יופי של ארוחה קלילה.
אני אוהבת להגיש יחד עם שעועית ירוקה וגזר גמדי.
נשמר היטב בקופסה סגורה במקרר למשך 3-4 ימים.

נ.ב.
אני יודעת שיש מי שלא אוכלים חלבי עם דגים.
יש באתר עוד מגוון מאפינסים חלבייים ללא טונה או פרווה.
אפשר למצוא אותם כאן: מתכוני מאפינס

לבריאות ובתאבון!
שחר

 

ארוחת סלט כוסמת ירוקה שחר סמיט תזונה בריאה

ארוחת סלט כוסמת ירוקה

ארוחת סלט כוסמת ירוקה ארוחת סלט זה פטנט מעולה שמשמ אותי הרבה גם באופן אישי וגם בתוכניות הליווי שלי להרזייה בריאה.

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן