מאפינס פיצה בריאים

כל מה שיש לו טעם וניחוח ואלמנטים של פיצה בתוכו - אהוב על הילדים! אז כאן יש מאפינס מקמח כוסמין מלא עם עוד מרכיבים מזינים.
מאפינס פיצה בריאים שחר סמיט תזונה בריאה

מאפינס פיצה בריאים

 

ילדים הם מנועי צמיחה. בעצמם הם  צומחים כל הזמן וגדלים. אבל לא פחות מזה הם מגדלים ומצמיחים אותי.

ומסתבר שהם גם עוזרים ממש להצמחת ופיתוח מתכונים חדשים. העדפותיהם הקולינריות המשתנות תדיר גורמות לי לשנות ולגוון

את הבישולים שלי.

אני לא מוותרת על מרכיבים בריאים במתכונים. מה שהופך את משימת הבישול ויצירת המתכון למאתגרת במיוחד.

אבל מבחינתי כשמתכון מבוסס על קמח מלא של כוסמין – והם אוהבים אותו – זו הצלחה מסחררת. ומבחינתי כשיש במתכון כזה גם

גבינה צהובה זו בכלל לא בעיה.

ולכן אני משלבת ואני מנסה גם לקלוע לטעם שכבר אהוב עליהם ובעזרתו לשלב להם מרכיבים טובים בתזונה.

אז גיליתי, כמו הרבה אימהות אני מניחה, שכל מה שיש לו קשר או ניחוח או טעם של פיצה – הולך טוב ממש וכמעט לעולם לא נמאס.

ולכן אני עושה פיצות מקמח כוסמין מלא, שבלולי פיצה בריאים, פסטת עדשים כתומות כבסיס לפשטידה בטעם פיצתי

ועכשיו גם מאפינס חמודים עם מרכיבים פיצתיים 🙂

ילדים אוהבים מאפינס אז זה שילוב מעולה במיוחד! גם טעם פיצה וגם בפורמט אישי ועגלגל – זה פטנט שגורם להעלאת אחוזי

החיבוב והאכילה.

וזה גם נח לשלוח איתם לבית הספר ועובר טוב הקפאה – עוד שני פרמטרים מאד חשובים למתכונים שאני מכינה.

 

מצרכים:

  • 2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • חצי כפית מלח
  • 200 גרם יוגורט או גבינה לבנה
  • רבע כוס חלב
  • רבע כוס שמן זית
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות טבעי
  • 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • חצי כוס זיתים ירוקים חתוכים

 

לפיזור מעל:

  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות איכותי וטבעי
  • גבנ"צ – 1/4 כוס בערך
  • שומשום (לא חובה)

 

הכנה:

  1. לערבב את הקמח ואבקת האפייה.
  2. להוסיף בערבוב את החומרים לפי הסדר שהם רשומים.
  3. צריכה להתקבל בלילה בצקית אחידה ודביקה .
  4. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים משומנת, עד ש 3/4 גובה השקע.
  5. מורחים עם מזלג חצי כפית של רסק עגבניות על כל אחד ומקשטים בגבנ"צ ושומשום.
  6. מעבירים לתנור ואופים על 180 מעלות למשך כ-30 דקות, עד להזהבה.

 

להגיש עם סלט ירקות ושעועית ירוקה או ברוקולי בצד.

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

  1. מלי הגב

    אוהבת את המאמרים וה מתכונים הנפלאים שאת מעלה !!
    רציתי לשאול האם גבינה צהובה באמת לא נוראה ככ כפי שכתבת במתכון למאפינס פיצה ,שמעתי דיאטנית קלינית שאומרת שזה ממש מאכל שעדיף להימנע ממנו,האם יש סוגים /חברות מסוימות שכן מומלצות?
    תודה ,והמון הצלחה!

    • שחר סמיט הגב

      שלום מלי,
      תודה על המילים המחזקות.

      גבינה צהובה זה בהחלט לא מאכל שהייתי בונה עליו את התפריט שלי או של הילדים שלי.
      וגם לא ממליצה עליה בתור רכיב משמעותי למטופלות ולמשתתפות בתוכנית שלי.
      אבל –
      לפעמים במתכונים מסויימים במינונים סבירים (שימי לב שבכל מתכון שיש אצלי כמות הגבנ"צ היא ממש מועטה! וזה מתכון למספר סועדים כך שכל סועד מקבל בסוף מנת גבנ"צ מאד קטנה)
      זה בסדר גמור!

      סוכר, פחמימות פשוטות וממתיקים למינהם, כולל הטבעיים, יכולים להיות הרבה יותר בעיתיים מגבינה צהובה. מבחינה בריאותית ומבחינת הרזייה.
      והם עדיין מככבים כמעט בכל מתכון ובכל מוצר מעובד
      והם עדיין חלק ממוצרים שהרבה מאד דיאטניות ממליצות לצרוך (קרקרים מסויימים, לחמית, פתית שוודי, דגני בוקר שונים ועוד).

      העיקר בעיני הוא מינון ושפיות ואיזון בצריכה של מזונות.
      כשמכינים פיצה מקמח כוסמין, או מאפינסים כאלו – אז השימוש בגבנ"צ, בכמות שבמתכון, הוא ממש לא בעייתי. לשיטתי.
      צריך תמיד לזכור שכשאוסרים הרבה מזונות בסוף יוצא שכרינו בהפסדנו…

      לבריאות ורק טוב,
      שחר

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

יש דרך! ואין שום סיבה שלא תכירי אותה…

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן