מרק ברוקולי בריא

מרק ירוק ובריא, שמאד מהר את יכולה להכין ולהנות ממנה מזינה וטובה.

מרק ברוקולי בריא

מרק מאד זריז להכנה, בריא, מזין וטוב

דל פחמימות ומתאים לירידה בריאה במשקל.

בזכות השימוש בירקות קפואים אני מכינה בקלות ובמהירות ארוחות שונות ומגוונות ובריאות.

ירקות קפואים למניהם, החל מכרובית וברוקולי, שעועית צהובה וירוקה, דרך תרד, כרוב ניצנים וכו'

וכולל גם אפונה ירוקה ולקטי ירקות שונים –

עושים לנו חיים מאד פשוטים במטבח והם חלק בלתי נפרד מרשימת הקניות הבריאה שלי

והם גם מצרכי בסיס במקפיא הבריא של המשתתפות בתוכנית שלי, תוכנית "בריאה"

בתוכנית להרזיה בריאה – לאמהות עסוקות – מאד חשוב שיהיו לך בהישג יד

מצרכי בסיס להכין לך מהם אורחות מעולות.

 

חשוב לדעת שירקות קפואים מתוצרת איכותית עוברים בקרת איכות גבוהה,

היצרנים בוחרים תוצרת חקלאית טובה וטרייה

ומעבירים אותה תהליך של ניקיון ובישול מיוחד וקצר שאחריו הקפאה זריזה ועמוקה.

באופן הזה הירקות שומרים על מרבית ערכיהם התזונתיים.

ולכן אני בהחלט ממליצה להשתמש בכאלו ירקות.

כי הם מאפשרים לך להכין מנות או תוספות מצויינות, במהירות ובקלות רבה.

וזה בהחלט משהו שמאד יעזור לך בדרך לשינוי התזונה ולהרזיה בריאה.

 

מרק ברוקולי בריא

מצרכים:

(כ 5 מנות)

  • 3 כף שמן זית
  • 2 בצל גדול חתוך לפרוסות
  • 1 גבעול כרישה (רק החלק הלבן)
  • 1-2 גבעולי סלרי, קצוצים
  • 1 ראש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
  • קולורבי בינוני קלוף וחתוך לקוביות
  • שקית ברוקולי קפוא
  • רבע צרור פטרוזיליה טרייה ו/או כוסברה טרייה
  • תיבול: מלח, פלפל שחור, מעט כורכום ואפשר להוסיף כל תבלין נוסף ע"פ הטעם
  • 1 ליטר מים או יותר – לפי מידת הסמיכות הרצויה
  • אפשרות: להוסיף חצי שקית תרד קפוא ו/או קישוא חתוך

הכנה:

  1. בסיר גדול לחמם את השמן ולהוסיף את קוביות הבצלים. לזרות מעל מלח ולערבב ולהזהיב.
  2. להוסיף את הסלרי והכרישה ולאדות עוד מעט.
  3. להוסיף את שאר הירקות והעלים הירוקים, לערבב היטב ולתת עוד 2-3 דקות על האש.
  4. לתבל לכסות במים ולהביא לרתיחה.
  5. להנמיך את האש ולבשל כ 30 דקות, עד שראש הסלרי רך.
  6. להסיר מהאש ולטחון בבלנדר מוט, לקבלת מרק סמיך וקרמי.

להגיש חם, מעוטר בכוסברה קצוצה.

 

הערות:

אפשר להוסיף אחרי הטחינה פתיתי ברוקולי קפואים ולבשל עוד 5-10 דקות. וככה מתקבל מרק עם מרקם מיוחד ועשיר.

אפשר לגוון בירקות: להוסיף כרוב/גזר/שומר. ולתבל בשום כתוש או מעט גינג'ר מגורד – לפי האהבה והטעם.

 

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן