מרק ירקות עם פטנט

מרק ירקות עם פטנט שמקצר זמני הכנה וגם מגניב לילדים ירקות לתוך התזונה
מרק ירקות שחר סמיט תזונה בריאה

מרק ירקות עם פטנט

מרק ירקות טעים ופשוט. המצאתי לי אותו בחיפושים התמידיים שלי למתכונים בריאים וקצרים בזמן הכנה.

כי אחד הכללים שלי לתזונה בריאה והרזייה בריאה זה שיהיו מתכונים קלים, נוחים ופשוטים

שאפשר להכין בזריזות ועדיף שגם יהיו אהובים על כל המשפחה.

ולכן כאן השגתי 2 ציפורים במכה: גם פשוט וזריז וגם מאפשר לי להגניב לילדים לצלחת כל מיני ירקות

בלי שהם יודעים, בלי שהם מרגישים. בלי פרצופים ובלי מחאות ובלי הוצאת קישואים ואחרים מהצלחת…

אני תמיד בעד להציע ולגוון ולנסות לשווק לילדודס כל מיני מאכלים בריאים וטובים.

הבעיה… שהם לא בהכרח משתכנעים ורוצים…

אז לפעמים אין ברירה וצריך להשתמש בפטנטים ושיטות הסוואה.

כמו במרק הזה, לדוגמא:
מרק ירקות מגורדים שפשוט לא מרגישים את הטעם של כל ירק בפני עצמו,
הם כולם מקבלים טעם מרקי אחיד, ואז לילדים אין באמת מושג מה הם אכלו –
העיקר שהם אכלו וזה נהדר!

והאמת,
שבין כל היתרונות כשאמא עושה שינוי תזונתי, אוכלת בריא ויורדת במשקל
זה שכל הבית עובר שינוי לטובה!
המון פעמים נשים בתוכנית "בריאה" – התוכנית שלי להרזייה בריאה,
משתפות שהן התחילו בתוכנית והבעל גם ירד במשקל!
או שהילדים אוהבים את הפשטידות שהן מכינות, את לחמניות הכוסמין או מתלהבים מכדורי אנרגיה ביתיים.
וזה באמת משמח!
זה בונוס אמיתי ומשמעותי!

גם את יכולה להביא את הטוב הזה לחיים שלך!
לאכול בריא, לרזות ולהרגיש נפלא,
וגם להכניס בריאות לתזונה המשפחתית כולה!
איך?
תצטרפי לתוכנית "בריאה"!
כל הפרטים וכל הטוב שהתוכנית מציעה: כאן!

והנה המתכון,
מקווה שפטנט שלי יעבוד גם אצלך ועל הילדים שלך 🙂

מרק ירקות מגורד

מצרכים:

  • בצל לבן קלוף וחתוך לקוביות
  • 2  כף שמן זית
  • 2 קישוא גדול, על קליפתו המקורצפת היטב (ואפשר גם לקלוף)
  • 4 גזרים נאים וקלופים
  • קולורבי בינוני קלוף (לא חובה)
  • פיסה יפה של דלעת, ללא קליפה
  • רבע דלורית בינונית, קלופה ונקייה מגרעינים
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, חוויאג' למרק, כמון
  • 2-3  גבעולי פטרוזיליה/שמיר (אפשר גם כוסברה)
  • מים רותחים

אפשרויות הסמכה והעשרה:

  • 3/4 כוס גריסי פנינה, מבוררים, שטופים היטב.
  • 3/4 כוס עדשים כתומות, שטופות היטב.

הכנה:

  1. מחממים בסיר את שמן הזית ומכניסים את הבצל ומערבבים
  2. בנתיים כשהוא מזהיב לו: מגרדים (בפומפיה בחורים הגדולים או במעבד מזון) את כל הירקות – לרצועות דקות.
  3. מוסיפים את הירקות המגורדים, מערבבים, מתבלים (אני גם טועמת אבל זו בעיה…
    כי זה ממש טעים! ויכולה להתחיל ולאכול את הירקות האלו מהסיר, פשוט ככה…)
  4. שופכים לסיר מים רותחים – שיכסו את התכולה ומעליה כ 5 ס"מ (או יותר אם רוצים מרק פחות סמיך)
  5. מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים לפחות 45 דקות עד שהירקות המגורדים הופכים רכים ונימוחים
  6. מכבים את האש, קוצצים את גבעולי הירק ומפזרים על המרק. מגישים חם ומהביל ונהנים מכל לגימה!

אם רוצים להוסיף גריסים/עדשים כתומות: להכניס לסיר אחרי הזהבה הבצל. לערבב ולהמשיך לפי המתכון. יש להוסיף כמות יותר נדיבה של מים רותחים. לפי מידת הסמיכות הרצוייה.

לבריאות וחורף חמים ובריא,

שחר

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

יש דרך! ואין שום סיבה שלא תכירי אותה…

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן