סופגניות אשל מכוסמין מלא

סופגניות מקמח כוסמין מלא. קלות וטעימות והן באמת סופגניות!
סופגניות אשל מכוסמין מלא שחר תזונה בריאה הרזיה בריאה

סופגניות אשל מכוסמין מלא

כמה וכמה שנים שניסתי. ניסיתי את המתכון ההוא או את השיטה ההיא, וזה ממש לא היה מוצלח.

ניסיתי להכין סופגניות בריאות. שיהיו עגולות, סמוקות, מתקתקות, תפוחות וכמובן גם בריאות. כלומר חלילה מלהיות מטוגנות.

וזה פשוט לא יצא.

הייתי מתמסרת למתכונים שמבטיחים הצלחה מסחררת.

הייתי משקיעה בבצקים, מכוסמין מלא עם שמן זית, ומתפיחה ומכדררת ומחכה ומתפללת –

ובסוף היו יוצאות לי, במקרה הטוב, כדורים חביבים עם נגיעות ריבה…

ובמקרים הפחות טובים… היו יוצאות סוג של לחמניות. פשוט לחמניות. וזה היה מתסכל ממש…

ואני בכלל לא אוהבת סופגניות. אני מאנשי הלביבות וסופגניות, גם של רולדין, לא מדברות אליי אפילו לא קצת!

אבל מאד מאד רציתי לתת לילדודס פה חוויית חנוכה וטעמי סופגנייה ביתיים, ובריאים כמובן.

וזה יצא לי יותר כמו כריכים עגלגלים לבית ספר. שזה בסדר. אבל לא בחופשת חנוכה…

ולא כשרציתי סופגניות להתגאות בהן, שיצאו יפות וטעימות ובריאות ולא מטוגנות וממיטב החומרים…

בקיצור,

בזבזתי על הניסיונות האלו כמה חגי חנוכה לאורך השנים…

ואז לפני שנתיים החלטתי שמספיק עם ניסיונות כושלים וזה הזמן להצלחה.

והחלטתי שפעם בשנה יהיו לנו בבית סופגניות, אמיתיות ומטוגנות – אפילו שטיגון זה ממש לא הדבר הרצוי והמומלץ.

אבל אחת לשנה ולכבוד חנוכה וכשהבצק מקמח מלא עם מעט סוכר – זה בסדר גמור ואפילו מצויין.

מבחינתי זה עניין של השקפה וגישה:

אורח חיים בריא כולל גם אכילה של מאכלים מיוחדים (מה שקוראים לא פעם "משמינים,, או "מושחתים,, או "לא בריאים, ,…

אז אצלי אין כאלו ביטויים. יש אוכל בריא יותר ויש כזה שפחות אבל בעיקר יש אוכל שבוחרים אותו

כי הוא עושה לנו טוב!) במינון הנכון, במידה הנכונה, בזמן ובצורה המתאימה.

וככה אני גם מלמדת את המשתתפות בתוכנית "בריאה" להרזייה בריאה.  זה אורח חיים, בריא ושמח, ולא תוכנית לסבול בה. כי

אם תסבלי לא תצליחי להתמיד וזה לא יילך לך!

אז כדי להפוך את זה לחיים של ממש יהיו לנו גם מיוחדים שיכנסו לתפריט, בצורה נכונה ובריאה ומתוך בחירה.

בדיוק כמו שאני מסבירה בסרטון איך לאכול סופגניות בלי לעלות במשקל.

 

בקיצור,

מצאתי מתכון שיא הפשוט, עשיתי בו כמה שינויים ויצא מעולה. הילדים אכלו ושיבחו ואמרו שאפילו שאני הכנתי זה יצא טעים 😉

והשנה עשיתי ניסוי עם קמח כוסמין מלא, עם מעט סוכר – ויצא באמת נהדר!

אז הנה הוא לפניכם כולל כל המסקנות וההמלצות וכולל טיגון בשמן עמוק –

כי זה פעם בשנה וזו חוויה של חג ומסורת ושל שמחה

וזה חלק מהבריאות הכללית-המשפחתית והגמישות הבריאה והנצרכת

וההבנה החשובה: שתזונה בריאה זו מגמה ושאיפה וכשאת רוצה לחבר לזה את הבית והילדים

אז לפעמים יהיו פשרות וזה יהיה פחות בריא-מושלם, אבל זה יהיה הרבה יותר טוב מ-לא בריא בכלל.

וזה המתכון, מהפשוטים שיש. נהננו ממנו ממש!

 

סופגניות אשל מכוסמין מלא

מצרכים (בערך 30 פלוס סופגניות ביס קטנות)

  • 350 גר' קמח כוסמין מלא (שקלתי אצלי. זה יצא לי 2 כוסות ועוד יותר מ 1/3 כוס. ממליצה לשקול! שייצא מדוייק!)
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 4 שקיות סוכר וניל
  • 2 ביצים
  • 2 גביעי אשל 3% או 4.5% / יוגורט 3% / יוגורט סויה הולך טוב גם
  • 1/3 כוס חלב / מים קרים
  • שמן לטיגון עמוק (זרעי ענבים או קנולה)
  • גזר קלוף, חתוך למקלונים – למהלך הטיגון. הם מאטים את קצב שריפת השמן
  • אבקת סוכר לפיזור

 

הכנה:

  1. מערבבים את הקמח עם הסוכר וניל ואבקת האפייה
  2. טורפים את הביצים ומערבבים לתוכן את האשל ומאחדים עם הקמח. מוסיפים את החלב ומערבבים לבלילה אחידה.
  3. מחממים שמן בסיר. בודקים את החום לפני התחלת הטיגון: מטפטפים טיפת בלילה והיא צריכה להתמלא בועות מסביבה.
  4. מכניסים כמה מקלוני גזר לסיר ומנמיכים מעט את האש.
  5. לוקחים בכף גלידה או בכפית מנה של בלילה ומורידים אל הסיר בעזרת עוד כפית.
  6. ואז קורה מן קסם כזה… שמבלילה נוזלית יחסית מתכדרר לו מעין כדור לא עגול ממש אבל כדורי וחביב וצף על פני השמן
  7. לטגן כ 6-7 דקות לכל סופגנית, עד ששחומה ועשויה. להוציא עף כף מחוררת ולהניח על נייר סופג.
  8. במהלך הטיגון להחליף את מקלוני הגזר! למניעת שריפה של השמן.
  9. להגיש חם, עם אבקת סוכר מעל, צלחת ירקות ליד (כן! כן! זה אחד הכללים בחנוכה ובכלל: בכל ארוחה יש ירקות! גם כשאוכלים סופגניות).

הערה:

  • הסופגניות לא מתוקות מאד. זה בכוונה. האבקת סוכר מוסיפה ארומת מתיקות ובעיני זה מספיק ומצויין.
    אפשר להוסיף עוד סוכר לבלילה. ממליצה שלא. להתרגל לפחות מתוק זה טוב ממש 🙂
  • 2-3 סופגניות (תלוי בגודל) זו מנה.
  • לאכול בנחת, בישיבה ליד השולחן, בהנאה מרובה מכל ביס ומכל נגיסה!

 

לבריאות וחנוכה שמח!

שחר

 

 

סלט קינואה ורימונים תזונה בריאה שחר סמיט

סלט קינואה ורימונים

סלט בריאות משגע בצבעים, מעולה בטעמים, מצויין בערכים התזונתיים.
סלט שהוא גם חגיגה בריאותית וגם קישוט לשולחן החג, שמשלב ירקות ופירות בגווני הירוק והאדום – ובראשם הרימון! 

קרא עוד »
סלט לוביה

סלט לוביה צבעוני

לוביה – עם עין שחורה ובלי עין רעה… קטנית מעולה, לבישול, להנבטה וכמובן לשיפור והטבת התזונה. משתלבת מקסים בתבשילים וסלטים, וכאן תמצאו מתכון קליל וצבעוני

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן