סלט סלק ועדשים שחורות

סלט יפה וססגוני עם טעמים ומרקמים שמשתלבים באופן מיוחד. בריאות וטעם במיטבם.
סלט סלק ועדשים שחורות שחר סמיט תזונה טבעית

סלט סלק ועדשים שחורות

סלט כייפי ויפה, שמשלב גם קטניות וגם מלא ירקות.

יכול להיות כתוספת עשירה לצד מנה של ירקות (אפויים, מוקפצים, פשטידה)

ויכול לפאר כל שולחן שבת או חג, בצבעוניות ובמיוחדות של המרקמים והטעמים שהוא משלב יחד.

כחלק מייעול הפעילות במטבח אני מנסה תמיד להכין לעצמי במקרר איזה תבשיל בסיסי  שאיתו אני יכולה לשחק.

להכין ממנו בקלות ארוחה בלי צורך לבשל הרבה ולהתאמץ

(עוד טיפים יעילים לתזונה טבעית ואורח חיים בריא: בישול בריא ויעיל – עצות יעילות לחיים בריאים)

ולכן אני מאד אוהבת לבשל קטניות, נקיות, בלי רוטב, בלי תיבול.

ככה – גרגרי קטניות נקיים ומבושלים – תבשיל בסיס מדהים.

איך מכינים?

אחרי השרייה  (כל קטנית והזמן שלה), מוסיפה מים רותחים,

מביאה לרתיחה ומבשלת (ללא מלח! שעוצר את התרככות הקטנית) עד שהגרגרים נגיסים ולא דייסתיים!

ואז מסננת ומיד שוטפת במים קרים.

ויש לי בסיס לסלטים  – חמים או קרים.

זה מחזיק במקרר כמה ימים ויכול להוות יופי של ארוחה – במיוחד בימי הקיץ, שלא מתחשק לבשל, ולא צמיד מתאים לאכול משהו ממש חם.

אז סלטי קטניות הם אוכל מושלם: מזין, בריא, קל להכנה וטעים למאכל.

הנה הוא הסלט הטעים שהרכבתי לי:

סלט סלק ועדשים שחורות

מצרכים:

  • 3 סלקים יפים, קלופים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כף שמן זית
  • תיבול: מלח, פלפל שחור, מעט ראס אל חנות/קינמון
  • כוס וחצי עדשים שחורות מבושלות (כנ"ל) – כתבשיל בסיס, נקי.
  • 4 גבעולי סלרי יפים עם עלים
  • גזר גדול וקלוף, חתוך לקוביות
  • פלפל ירוק חתוך לקוביות
  • צרור יפה של פטרוזיליה קצוץ
  • תיבול: מיץ לימון, שמן זית, מלח, פלפל

הכנה:

  1. את קוביות הסלק מערבבים בקערה עם שמן הזית, המלח והפלפל – ומעסים היטב לציפוי כל קוביה.
  2. מרפדים תבנית אפייה גדולה, משטחים בה את הקוביות האדומות-סגולות – ושולחים לאפייה של כ 1/2 שעה על חום בינוני גבוה.
  3. הקוביות צריכות להתרכך ולקבל מעטה פריך מעט. אבל לא להשרף!!!
  4. כשמוכנות – לצנן על רשת.
  5. בקערה לערבב את הקוביות, עם העדשים והירקות
  6. להוסיף את עשבי התיבול
  7. ולתבל בשמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון – לפי הטעם
  8. להגיש טרי – ולהנות מהשילוב המושלם של הטעמים והמרקמים:
  9. גזר חי ופריך, קוביות סלק רכות ומתקתקות, סלרי ופטרוזיליה מרעננים ועדשים שחורות נגיסות. תענוג.
  10. לבריאות!

 

אפשרויות נוספות:

  • להוסיף 2 בצלים: לבן וסגול – חתוכים לחצאי רצועות, מאודים במעט שמן זית.
  • אפשר להוסיף עוד עשבי תיבול, בצל ירוק, וכל ירק אחר שמשתחשק 🙂

ירקות וגרגרי חומוס במחבת

ירקות וגרגרי חומוס במחבת זה מתכון שהוא במהותו בסיס לשינויים 🙂 מכניסים אליו מה שיש ואיך שרוצים. אפשר להחליף את הירקות, להוסיף, לגוון, לשנות. לחתוך

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן