סלט קינואה ורימונים

סלט בריאות משגע בצבעים, מעולה בטעמים, מצויין בערכים התזונתיים. סלט שהוא גם חגיגה בריאותית וגם קישוט לשולחן החג, שמשלב ירקות ופירות בגווני הירוק והאדום - ובראשם הרימון! 
סלט קינואה ורימונים תזונה בריאה שחר סמיט

סלט קינואה ורימונים

סלט בריאות משגע בצבעים, מעולה בטעמים, מצויין בערכים התזונתיים.

סלט שהוא גם חגיגה בריאותית וגם קישוט לשולחן החג, שמשלב ירקות ופירות בגווני הירוק והאדום – ובראשם הרימון!

 

מצרכים:

  • 2 כוסות קינואה לבנה – לפני בישול
  • כף מלח
  • 1/2 כוס חמוציות טבעיות מיובשות
  • גרגרים מרימון אחד
  • חצי צרור כוסברה
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי קופסת עליי רוקט/בייבי
  • בצל סגול קצוץ
  • כף שמן זית – לבצל, לטיגון קל
  • 2-3 צנוניות יפות – פרוסות דק דק – לקישוט – לא חובה
  • מעט עלי נענע

לרוטב:

  • כף דבש
  • רבע כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • חצי כפית מלח גס
  • חצי כפית פלפל שחור

לקישוט: שברי אגוזים/קשיו/גרעיני דלעת

הכנה:

  1. שוטפים את הקינואה במסננת צפופה מתחת לזרם מים. רצוי מאד להשרות אותה בקערה למשך כשעה, לסנן ולשטוף שוב היטב. מוציא לה את כל המרירות שלעיתים יש.
  2. מרתיחים בסיר כמות מים גדולה עם כף מלח – ומבשלים בו את הקינואה, כמו פסטה. לאחר כ 15 דקות בישול (כשהגרגרים נפתחים וחצי שקופים, רכים למאכל) – לסנן ולשטוף במים קרים. להשאיר לניקוז הנוזלים ולצינון.
  3. בנתיים – במחבת לחמם כף שמן זית ולטגן קלות את קוביות הבצל האדום.
  4. לקצוץ את עשבי התיבול: פטרוזיליה, כוסברה ונענע – ולערבב עם הקינואה בקערה.
  5. לערבב פנימה גם את החמוציות, גרגרי הרימון והבצל האדום, ואת עלי הבייבי (לא לקצוץ אותם).
  6. בצנצנת לשקשק היטב את כל רכיבי הרוטב והתיבול ולשפוך על הסלט. לערבב, לטעום ולתקן תיבול ע"פ הטעם האישי.
  7. להעביר לכלי הגשה ולקשט מלמעלה עם פרוסות הצנונית ושברי האגוזים.
  8. לאכול בשמחה!

 

 

 

 

 

 

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן