סלמון אפוי בעשבי תיבול

מנה יפה ועשירה
סלמון בעשבי תיבול שחר תזונה בריאה

סלמון אפוי בעשבי תיבול

מנה קלה מאד להכנה, טעימה ועשירה.

הסלמון הוא דג חגיגי ולהגשה, מזין ומכיל גם שומנים בריאים וגם ויטמין B12,
שחיוני מאד לבריאות הכללית ולחיזוק הגוף בפרט לתפקוד תקין של מערכת העצבים.

ממליצה אחת לשבוע, מאד מתאים לכבוד שבת, לשלב את הסלמון בתזונה האישית והמשפחתית.

 

סלמון אפוי בעשבי תיבול

מצרכים:
(3-4 מנות)

  • 4 נתחי פילה סלומון טרי או מופשר (משקל 800 גר' לערך)
  • 1/3  כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
  • 1/3  כוס כוסברה טריה קצוצה
  • אפשרות: 1/3 שמיר קצוץ ו/או עלי סלרי קצוצים / מעט רוזמרין או טימין
  • 3-2 כף שמן זית
  • חצי לימון (לא חובה)
  • 3-4 שיני שום כתוש (לא חובה)
  • תיבול: מלח גס, פלפל שחור ואם רוצים אז עוד תבלינים אהובים. אני שמה מעט פפריקה מתוקה.

אופן ההכנה:

  • שוטפים ומייבשים היטב את הדג בעזרת מגבות נייר.
  • מערבבים את השום, בשמן ועם התבלינים. מורחים את הדג בתערובת ומעסים היטב.
  • מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה, כשהעור כלפי מטה,ומפזרים מעל את עשבי התיבול.
  • לטפטף מיץ לימון מעל כל נתח (לא חובה)
  • להכניס לתנור ולאפות  בחום של כ 200 מעלות, 15 דק (תלוי בתנור ובעוצמתו). לשים לב שלא לייבש ייתר על המידה את הדג. ולשמור על עסיסיותו.
  • להגיש חם. נשמר היטב במקרר כמה ימים בכלי סגור היטב.

הערה: אפשר להשתמש בתערובות עשבי תיבול קנויות.

לבריאות ובתאבון.

שחר

 

לבריאות

עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח טף

קמח הטף הוא קמח עשיר ביותר ברכיבים תזונתיים יקרים: מכיל ברזל, סידן, מגנזיום עוד מינרלים וויטמינים, מכיל חלבון ברמה גבוהה ואוצר בתוכו את 8 חומצות האמינו החיוניות לנו.

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן