עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

שוקולד צ'יפס טבעוניות שחר סמיט

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

 

אחרי כמה ניסיונות די כושלים להמיר ביצים בבננה מעוכה (רק הביטוי הזה מוציא את כל החשק…), גיליתי את המתכון הזה: עם תפוח מגורד! ועוד גיליתי שהוא עסיסי ורך וטעים כל כך!

אלו העוגיות הקבועות שבצנצנת על השיש. מכינה תמיד כמות כפולה, ומגש אחד הולך אחרי צינון להקפאה. וכשנגמר המלאי שבחוץ, זה כייף לשלוף עוגיות מוכנות (ביתיות ואיכותיות) ולמלא את הצנצנת בשניות!

 

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

רכיבים:

  • ¼ כוס שמן קוקוס (במצבו הנוזלי)
  • 1/2 כוס סוכר קוקוס
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 1 תפוח בינוני מרוסק על פומפייה דקה (או 1/2 כוס רסק תפוחים לא ממותק)
  • כוס קמח כוסמין
  • 1/2 כוס שיבולת שועל טחונה לאבקה (אני טוחנת בסטיק – תוך כמה שניות יש כמו קמח)
  • כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית קינמון (לא חייב)
  • ¼ כפית מלח (ממש חשוב! אבל רק רבע כפית!)
  • ⅓ כוס אגוזי מלך קצוצים (או כל אגוזים אחרים או בלי)
  • חצי ועוד שורה חפיסת שוקולד מריר איכותי קצוץ לריבועים קטנים או 1/2 כוס נטיפי שוקולד

 

הכנה:

  1. מחממים תנור ל180 מעלות
  2. בקערה מערבבים את השמן, הסוכר – לתערובת אחידה ותפוחה.
  3. מוסיפים את הווניל והתפוח המגורד ומערבבים עוד כחצי דקה.
  4. בקערה אחרת מערבבים היטב את הקמח, השיבולת שועל הטחונה, אבקת האפייה המלח, האגוזים והשוקולד הקצוץ.
  5. מוסיפים את העיסה הלחה של השמן ושות' לקערה עם תערובת היבשים – ומערבבים היטב עד לאחידות
  6. מרפדים תבנית התנור בנייר אפייה, ומתחילים ליצור כדורים קטנים ועגולים.
  7. (הערה: אחת לכל כמה כדורים שתכדררו – הרטיבו אתה ידיים כי הבצק מעט דביק.)
  8. מניחים את הכדורונים בתבנית ואופים 10 דקות על 180 ללא טורבו.
  9. ואני ממש מדגישה (על בסיס ניסיון): תוציאו את העוגיות מהתנור אחרי 10 דקות! אל תחששו מזה שהן נראות לא ממש מוכנות. הן מוכנות!!!! והן יתייצבו מחוץ לתנור. אם משאירים אותן לעוד אפילו דקה – התוצאה היא עוגיות קשות ומבאסות…
  10. מצננים על גבי רשת ושומרים בקופסא אטומה.
  11. שומרים בצנצנת יפה או קופסא אטומה ולבריאות!!!

 

ולמען הסר ספק 😊 : לתפוח אין טעם לוואי! ובכל אופן, לגמרי אפשר להחליף אותו בביצה אחת

סלט יווני טבעוני שחר סמיט תזונה טבעית

סלט יווני טבעוני

סלט יווני, בהתאמה לטבעוני. טעים, פשוט, שגם ילדים יכולים לאהוב.
ויש גם אפשרות להעשרה ולגיוונים מעניינים

קרא עוד »

ממרח שעועית לבנה

ממרח שעועית לבנה ממרח, כמו חומוס, אבל הפעם משעועית לבנה. ממרח פשוט להכנה, טעים ומזין – כזה שכייף לאכול ולגוון במקום הממרחים הרגילים. ממרח שעועית

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

  1. אלישבע הגב

    חובה לטחון את השיבולת שועל?

    • שחר סמיט הגב

      שלום אלישבע,

      לא ניסתי בלי לטחון. הטחינה (בסטיק, אגב, והיא מאד מאד זריזה ופשוטה) מאפשרת ייתר הדבקה.
      כי הש"ש השלמה והלא טחונה פחות תדבק ואז העוגיות עלולות להתפרק.
      כזה טחון זה כמו קמח וזה יוצא עיסה יותר מוצקה.

      לבריאות ובהצלחה.

      שחר

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן