עוגיות תמרים בריאות

עוגיות תמרים בריאות, פשוטות וטעימות במיוחד!
עוגיות תמרים בריאות שחר סמיט תזונה בריאה

עוגיות תמרים בריאות

אלו עוגיות אהובות מאד ולא פחות מזה, קלות להכנה!

הן היו ויהיו העוגיות שיש לי תמיד בצנצנת על השיש או במקפיא, מוכנות לשליפה.

לאורך הרבה שנים  הן באו בגרסאות פחות בריאות

ועברו שינויים תוך כדי, במקביל אליי 🙂

ממרגרינה וקמח לבן, הסבה לחמאה…

ואז קמחים מלאים באחוזים משתנים…

ואחרי כן עבר לשמן נוזלי, אבל מזוכך…

ואז עם שמן קנולה אבל לפחות עם כוסמין מלא

ובסוף גרסה שונה עם כוסמין ושמן קוקוס – שתמצאו אותה כאן: עוגיות תמרים מגולגלות.

שהא גם מאד טובה וטעימה, אבל הבצק היה פחות נח לעבודה

ולשמן קוקוס יש טעם ייחודי שלא מתאים לכל אחד…

בקיצור ניסתי לחפש כיוונים אחרים –

ומצאתי מתכון שווה ופשוט עם: שמן זית!!

כן,כן! שמן זית! אל תברחו לי עכשיו…

אני אופה עם שמן זית עוגות בחושות וזה יוצא נהדר! ברור שבוחרת שמן זית מעודן ועדין (כבישה קרה, כן?)

לא נלך כאן על השמן העם הטעם הדומיננטי והעז.

אבל כן שמן זית. ותתפלאו כמה הוא משתלב טוב כאן.

מוסיפה לו קמח כוסמין, מיץ תפוזים אמיתי (שנותן יופי של מתיקות ואז גם אין שום צורך בתוספת סוכר)

ויש לנו בצק רך, נעים ומצויין לגלגל בו את התמרים.

אז איך בדיוק מכינים כאלו עוגיות מגולגלות?

הנה המתכון. קליל, קליל. פשוט מאד!

 

עוגיות תמרים בריאות

מצרכים:

(4 רולדות, כ 50 עוגיות)

  • 2 ו 1/2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 3/4 כוס שמן זית
  • כוס מיץ תפוזים ( עדיף לסחוט בבית)
  • שקית אבקת אפיה

מילוי:

  • חבילת תמרים בוואקום או כמות שווה של תמרים מגולענים טחונים במעבד מזון
  • 2-3 כפות מים רותחים
  • כפית וניל
  • אפשרויות: אגוזים קצוצים, קינמון, 2-3 כף קוקוס, כפית מיץ לימון סחוט
הכנה:
  1. לשים בקערה את הקמח ולערבב עם אבקת האפייה.
  2. בקערה נפרדת לערבב את השמן ואת המיץ ואז לשפוך על הקמח וללוש עד לקבלת בצק רך.
  3. לא ללוש יותר מידי! זה לא בצק שמרים וכמה שפחות לישה יותר טוב לו.
  4. להכין את הממרח: לטחון במעבד מזון או לבשל בסיר קטן את כל מצרכי המלית. אם מרגיש שהמילוי עדיין קשה ולא נהפך לממרח להוסיף עוד כפית מים רותחים ולערבב שוב.
  5. לחלק את הבצק לארבע, לשטח במערוך כל כדור בתורו לעלה רחב.
  6. למרוח שכבה מהממרח ולגלגל לרולדות
  7. להניח בתבנית גדולה של התנור, מרופדת בנייר אפייה. לחתוך לעוגיות ולהשאיר ברולדה. שיאפו כך.
  8. לאפות על 180 ל 20-30 דקות.
  9. להוציא ולצנן ע"ג רשת.
לבריאות ובתאבון!

 

אורז אדום עם דלורית צלויה

אורז אדום עם דלורית צלויה אורז אדום הוא שלב ביניים מצויין ומעבר מדורג ונח – בצעדים הראשונים בעולם התזונה הטבעית ולמי שרוצה להתחיל ולהתנסות עם

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

10 תגובות

  1. דנה הגב

    אפשר מים או מיץ תפוחים?

  2. מיטל הגב

    היי שחר.
    העוגיות יצאו ממש טעימות.
    אך יש לי שאלה האם הבצק אמור להיות דליל, היה לי די קשה לעבוד איתו.
    מה עשיתי לא נכון?

    • שחר סמיט הגב

      שלום מיטל,
      הבצק אמור להיות מעט דביק.
      אם יצא לך טעים אז מניחה שעשית מצויין!

      אני מעדיפה בצק דליל ולא להוסיף לו עוד קמח כשי שהעוגיות לא יצאו קשות מידי.
      אבל אם נראה לך או מרגישה שיש צורך אז תמיד יכולה לקמח עוד את המשטח ולהפוך את הבצק ליותר יציב ונח לעבודה

      בהצלחה
      ולבריאות

  3. אמילי הגב

    איך זה עם כוסמין מלא? אפשרי?

    • שחר סמיט הגב

      שלום אמילי,
      זה מתכון עם קמח כוסמין מלא.
      לא ציינתי במפורש ועכשיו תיקנתי.
      תודה על ההארה.
      אז כן! בהחלט יכולה להכין עם כוסמין מלא.
      זה יוצא טעים בהחלט.

      לבריאות
      שחר

  4. נטלי הגב

    וואו, כל כך הרבה זמן חיפשתי מתכון בריא וטעים לגלילות תמרים. יצא מדהים! תודה רבה רבה

  5. נוי קדם הגב

    היי שחר,
    נראה מתכון מעולה
    אבל יש לי מחסור בשמן זית,
    אפשר להכין עם שמן סויה או אולי עם חלמונים במקום?

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

יש דרך! ואין שום סיבה שלא תכירי אותה…

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן