עוף וירקות אפויים
ארוחה בתבנית אחת. מנה משביעה, בריאה וקלה להכנה שהיא בעצם ארוחה מלאה.
עופות שהם מנת חלבון טובה, עם הרבה ירקות מסביב שהם עוגן חשוב לשמירה על תזונה הבריאה ועל המשקל.
ואם רוצים אז אפשר להכניס כאן גם מנת פחמימה בצורת בטטה או תפו"א.
ארוחת צהריים נהדרת שאפשר להכין בזריזות והילדים אוכלים אותה בשמחה.
אחד העקרונות בתוכנית הדיגיטאלית שלי להרזייה בריאה, זה שהמתכונים יהיו כמה שיותר קלים ופשוטים.
כדי שכל אמא תוכל להכין בלי לשקוע שעות בבישולים.
אני אוהבת להכין את הכל בתבנית כבר לילה לפני, כשהבית שקט וכולם ישנים,
הכל הולך יותר מהר וקל יותר לתקתק.
תוך כדי היום, כשהילדודס כאן מסביב, אפילו קילוף בצל יכול להיות משימה כמעט בלתי אפשרית.
לכן יותר יעיל להכין מראש ולשמור במשך היום את הכוחות ולא להתעסק כל הזמן במטבח.
אז ערב לפני קולפת זריז בצל וכמה שיני שום, איזה גזר או שניים
ואת שאר הירקות רק שוטפת ומשאירה על קליפתם.
חתוכת ומסדרת בתבנית יחד עם העופות, מתבלת טוב טוב, ושולחת את התבנית לישון במקרר עד מחר.
במהלך היום משגרת אותה היישר אל התנור ואחרי שעה וקצת הכל מוכן.
רק לחתוך ירקות ולהושיב את כולם לשולחן לאכול.
עוד יתרון של המתכון שהוא שאפשר לשים איזה ירקות שרוצים ואוהבים. ממליצה שלא לוותר על הבצל הוא נותן נוזלים וגם טעם טעים.
עוף וירקות אפויים
מצרכים:
- 6 כרעיים מפורקים (או כמספר הסועדים)
- 2 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים
- 2 קישואים על קליפתם, חתוכים למקלות בעובי אצבע
- חופן עגבניות שרי / 1 עגבניה פרוסה לפרוסות
- 1 גמבה אדומה פרוסה לפרוסות או רצועות
- 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות או רצועות בעובי אצבע
- דלעת/דלורית – כוס של קוביות
- 1 קולורבי בינוני קלוף , למקלות בעובי אצבע
- בטטה בינונית , על קליפתה, חתוכה לקוביות או טריזים (לא חובה)
- 2 תפוחי אדמה, כנ"ל (לא חובה)
- 6-8 שיני שום, חצויות
- 2-3 כפות שמן זית
- מעט מלח גס, פלפל שחור, כף פפריקה, מעט כורכום/חוויג למרק (לא חייב)
- 2 כף מים
הכנה:
- מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה ומניחים את פרוסות הבצל ומעליו את כל הירקות בתפזורת
- בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית יחד עם התבלינים לתערובת אחידה
- מניחים את חלקי העוף על הירקות ומעל שופכים את תערובת התיבול.
- מערבבים היטב את העוף והירקות עד שהכל מצופה בתערובת התבלינים. מומלץ לעסות את כל המרכיבים עם הידיים.
- אם מכינים ערב לפני אז להוסיף 2 כפות מים לתבנית ולכסות בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ולשמור בקירור.
- אם מכינים באותו יום אז אפשר בלי להוסיף מים, לכסות ולהכניס לתנור.
- ואופים בחום של 180 מעלות כשעה.
- אחרי להוריד את נייר הכסף ואופים עוד כ 20 דקות או עד שהירקות והעוף מזהיבים יפה.
- להגיש חם. נשמר מעולה במקרר כמה ימים.
אפשרויות לירקות נוספים או לגיוון: חציל על קליפתו, פטריות שלמות טריות, שומר, זוקיני, סלק
לבריאות,
שחר