פילה אמנון מבושל עם ירקות

אמנון מבושל עם ירקות שחר סמיט תזונה בריאה

פילה אמנון מבושל עם ירקות

מנה מצויינת וקלה להכנה של דגים, כארוחה חלבונית מהירה וטובה.

אפשר ומומלץ להשתמש בכל הירקות האהובים,

אפשר לתבל כמו שרוצים, לתת נגיעות חריפות או דווקא גוון לימוני.

אני אוהבת את הדג מתובל בהרבה שום ובתבלינים שפרטתי במתכון.

וזה הכייף בכאלו תבשילים שאפשר לנסות ולהתנסות ולשנות. גם בתיבול וגם בתוספות של הירקות.

ממליצה לקנות דגים טריים ולהקפיא. ההבדלים בטעם ובמרקם הם משמעותיים.

אפשר גם להשתמש בפילה הנמכר כקפוא בכל הסופרים. מאד מומלץ לרכוש מתוצרת איכותית ישראלית.

 

פילה אמנון מבושל עם ירקות

מצרכים:
(ל 4 -5 מנות)

  • 4 -5 יחידות פילה אמנון
  • 4 כפות שמן זית
  • 10 שיני שום גדולות פרוסות (אפשר יותר ואפשר פחות)
  • 2 גזרים גדולים, קלופים, חתוכים לרצועות
  • גמבה בינונית חתוכה לרצועות
  • פלפל ירוק רגיל חתוך לרצועות
  • חצי פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה אפשר גם כמובן יותר)
  • כוס עלי כוסברה קצוצים
  • 1-1.5 כוסות מים רותחים
  • תיבול: כפית גדושה פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה (אפשר לוותר),
    חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, 3/4 כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור

הכנה:

  1. להשרות את נתחי האמנון בקערה עם 4 כפות מיץ לימון וכשליש כפית מלח.
    (אפשר לדלג על שלב ההשריה ורק לשטוף היטב את הדג)
  2. לחמם מחבת רחבה ומעט עמוקה (או סוטאז'), עם 2 כפות שמן זית ולטגן קלות את פרוסות הפלפל החריף
    והשום כחצי דקה עד דקה על אש נמוכה (להזהר שלא לשרוף).
  3. להוסיף את רצועות הגזר, גמבה, פלפל ירוק (ושאר ירקות שרוצים – ראו הערה) לתבל במעט מלח ולערבב טוב.
  4. לשטוף את נתחי הדג ולהכניס בעדינות למחבת.
  5. לערבב בקערה קטנה את 2 כפות שמן הזית הנותרות ולהוסיף את התבלינים. לערבב לקבלת מעין משחה.
  6. למלא בקערה כוס מים רותחים, לערבב טוב עם משחת התבלינים ולשפוך מעל נתחי הדגים.
  7. לבשל על אש בינונית-נמוכה, במכסה סגור, במשך כ-15-20 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בגזר.
  8. במידה והתאדו הנוזלים להוסיף עוד כחצי כוס מים רותחים.
  9. לסגור את האש, לפזר מעל הדג כוסברה קצוצה, לכסות שוב במכסה וזהו – מוכן!

תוספות וגיוונים:

  • כוס וחצי גרגרי חומוס קפואים – להוסיף בשלב הוספת הדג.
  • קולורבי קלוף וחתוך לרצועות , להוסיף עם הגזר.
  • קישוא גדול ומוצק, על קליפתו, חתוך לרצועות עבות, להוסיף אחרי הגזר.
  • אפשר לגוון בירק ולשים שמיר או פטרוזיליה וכמובן להוסיף ולשנות בכמויות לפי הטעם

 

מוזמנת להצטרף אליי לתוכנית "בריאה" הקרובה.
תוכנית ליווי דיגיטאלית לנשים ואמהות עסוקות
שרוצות לאכול בריא ובקלות ולרדת במשקל בצורה בריאה

כל הפרטים על התוכנית הקרובה: כאן – תוכנית "בריאה"

 

 

מוקפץ תזונה בריאה שחר סמיט

מוקפץ ירקות בריא

מנה טעימה, יפה וקלה להכנה. אפשר להשתמש כמעט בכל הירקות – לפי מה שאוהבים ולפי מה שיש במקרר.
יכולה להוות ארוחה בריאה ומזינה, או תוספת ססגונית לצד מנה עיקרית.

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן