פיצה בריאה ומהירה

בצק מהיר ופשוט שהופך את הכנת הפיצה לקלי קלות. בדיוק כמו שאני אוהבת!
פיצה בריאה ומהירה שחר תזונה בריאה

פיצה בריאה ומהירה

אפתח בגילוי נאות: אני לא אוהבת אפיה!
לא אוהבת להתעסק בבצקים בכלל ובבצק שמרים בפרט.
למה? עוד לא עליתי על הסיבה…
אני יודעת שנראה שאני פותחת כל בוקר באפיית לחמי מחמצת בריאים מכוסמין אורגני.
אז ממש לא! לא מחמצת ולא לחמים.

חשוב לי שיהיה אז אני כן אופה.
לפעמים חלות לכבוד שבת.
לפעמים פיתות בריאות.
אבל זה בהחלט לא הצד החזק שלי…

עוגיות? בסדר.
עוגות בחושות? לא נורא.
אבל כל מה שמעבר לזה: הקצפות, הפרדת חלמונים, שכבות, התפחות ושאר אתגרים –
זה יותר מידי בשבילי.
אז נכון שאני מכינה, אבל לא זורם לי וזה לא קל לי.

ולכן כל מתכון שהופך את הכנת המאפים לפשוטה ובעיקר לזריזה – אני מאמצת בחום!
וכזה בדיוק המתכון הזה:
לפיצה בריאה ומהירה!

בלי שמרים,
בלי לישות והתפחה
4 מצרכים פשוטים לבצק
ומעל הרוטב והתוספות כמו בכל פיצה.

וחשוב לי להדגשי: פיצה יכולה להיות יופי של ארוחת ערב מאוזנת וטובה!
כן! בטח אם היא עשוייה מבצק מקמח מלא.
תדאגו תמיד ללוות את הפיצה בירקות חתוכים,
מאד ממליצה להגיש לצידה גם איזה ירק נוסף כמו שעועית ירוקה/צהובה/ברוקולי וכד'
ולשלב עליה תוספות כמו עגבניות, בצל, פטריות, עלי תרד או אחרים

והנה המתכון:

פיצה בריאה ומהירה:
(כמות ל 2 מגשים מלבניים גדולים של התנור)

מצרכים:

בצק –

  • 3 גביעים (כל אחד של 200 מ"ל) יוגורט ללא המתקה (ואפשר גם 2 של לבן ורק יוגורט אחד)
  • 4 ורבע כוס קמח כוסמין מלא (אם יש צורך והבציק דביק מידי אז להוסיף עוד קצת)
  • 2 כפית מלח (או לפי הטעם)
  • שקית אבקת אפייה
  • מעט שמן זית – לעבודה עם הבצק. לא צריך להכניס לבצק עצמו!

רוטב –

  • 1 כף שמן זית
  • כוס וחצי עגבניות מרוסקות מקופסא (אני אוהבת של של muti)
  • 2-3 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית טימין/ אורגנו/בזיליקום יבש (לא חובה)
  • תיבול:  כפית מלח ופלפל

תוספות –

  • כוס גבינה צהובה מגורדת
  • כוס זיתים פרוסים
  • ועוד: בצל סגול/ירוק / עגבניות פרוסות/שרי / גמבה / פטריות / בייבי תרד טרי / תירס / טונה

הכנה:

  1. להכניס לקערה את היוגורט והקמח, להוסיף מלח ואבקת אפיה ולערבב.
    שימי לב: לא להרבות בלישה. זה לא בצק שמרים. לערבב עד לבצק אחיד וזהו.
    אם צריך להוסיף עוד קצת קמח
    ואם טיפה דביק אז לשמן ידיים בשמן זית וללוש מעט.
  2. לרפד תבנית בנייר אפייה ולשטח בתוכה את מחצית מהבצק עם מעט שמן זית.
  3. להכין את הרוטב: לערבב את כל המצרכים בקערה, לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
  4. למרוח את הרוטב על הבצק
  5. לקשט בתוספות
  6. לאפות על 180 למשך בערך  25 דקות (כל אחת והתנור שלה! אז שימי לב!)
  7. להכין את מחצית הבצק השנייה.
  8. להגיש חם וטרי.

הצעות וגיוונים:

  1. אפשר לאפות כפיצות אישיות. וכמובן לאפות במגש עגול.
  2. ניתן להקפיא אחרי שהמאפה מתקרר לחלוטין. לעטוף ב 2 עטיפות ניילון.
  3. אפשר להשתמש במוצרלה, חמד, בולגרית או כל גבינה אחרת
  4. אם הילדים רוצים לעזור אז קישוט הפיצה האישית – זה ממש פעילות מומלצת! ואפשר להכין גם פרצופים מהתוספות.

לבריאות ובהצלחה!

ממש אשמח לתגובות איך יצא.

שחר

קציצות עוף שחר סמיט תזונה בריאה

קציצות עוף קלילות

קציצות עוף קלילות הן קלילות כל כך! גם להכנה וגם כי יש בהן רק עוף טחון וירקות שונים. ממש ככה! הקציצות עוף האלו מדהימות כי

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

יש דרך! ואין שום סיבה שלא תכירי אותה…

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן