פסטה בולונז טבעוני
המנה המוכרת בגרסה טבעונית ונהדרת!
תוספת מצויינת לצהריים או ארוחת ערב למשפחה. הסוד הוא להכין רוטב טוב וטעים! ואז גם הפסטה וגם הטופו מקבלים טעמים משובחים.
פסטה "בולונז" טבעוני
מצרכים:
- פסטה מקמח מלא – כוסמין או חיטה או פסטה מקמחי קטניות (שעועית שחורה, עדשים כתומות או סויה)
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצל קטן קצוץ
- גבעול סלרי, טרי ויפה, קצוץ עם העלים
- גזר קלוף קצוץ לקוביות קטנות
- 200 גרם טופו שהוכן לילה קודם במרינדה (הסבר בהמשך)
- 4 עגבניות בשלות בינוניות מקולפות וחתוכות גס
- חבילה קטנה של רסק עגבניות טבעי
- שן שום כתושה
- כפית סילאן
- כ2 כוסות מים לבישול
- מעט פלפל שחור ומלח גס, פפריקה מתוקה – לתיבול לפי הטעם
למרינדה ולטופו
- 200 גרם טופו רך (2/3 חבילה)
- 4-5 כפות רוטב סויה
- כף סילאן
- 2 כפות שמן זית
- 2-3 שיני שום כתושות
הכנה:
- חותכים את הטופו לקוביות בינוניות. בכלי עם מכסה מכינים את המרינדה: מכניסים את כל המרכיבים ומערבבים היטב. מכניסים לכלי את הטופו ודואגים שיהיה מצופה במשרה. שומרים במקרר למספר שעות. או לפחות לשעה…
- מחממים את כף שמן בסיר מתאים, מוסיפים בצל אחד קצוץ לטיגון קל עד שקיפות.
- מוסיפים את העגבניות הטריות עם הרסק, מוסיפים את המים עד שכמעט מכסים את התבשיל, ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הסילאן והשום הכתוש, וכן תבלינים – מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מבשלים על אש נמוכה כשעה {!} עד שמצטמצם ומתמלא טעמים. לא לשכוח לערבב מידי פעם ואם צריך להוסיף מעט מים – אז להוסיף.
- בנתיים: במחבת מטגנים בכף שמן את הבצל הקטן החתוך שנותר. מוסיפים לו סלרי וקוביות גזר ומאדים עד לריכוך של הגזר.
- מוציאים את את הטופו שנח לו בנתיים במקרר – מפוררים במעיכה עם מזלג או אפילו באצבעות – ומעבירים למחבת.
- מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול ונותנים עוד כ 10 דקות בישול.
- את כל תכולת המחבת מעבירים לסיר הרוטב ומערבבים. נותנים עוד 5 דקות בישול למיזוג הטעמים.
- מכינים לפי הוראות ההכנה שעל החבילה (ממליצה להכין את הפסטה בזמן בישול הרוטב). מערבבים את הרוטב המוכן עם הפסטה בעודם חמים.
- אוכלים בהנאה!