פשטידות מנגולד אישיות בריאות

מיני פשטידות הן פתרון מושלם לתזונה בריאה והרזייה בריאה. ואם הן מבוססות על מנגולד אז זו בכלל חגיגה בריאותית גדולה!
פשטידות מנגולד אישיות בריאות שחר סמיט תזונה בריאה הרזייה בריאה

פשטידות מנגולד אישיות בריאות

מנגולד הוא אחד המעולים שבירוקים, מושלם לתזונה בריאה ולהרזייה בריאה, מלא ערכים תזונתיים

שסובל פשוט מיחסי ציבור די רעים…

אולי בגלל השם שלו. מנגולד. עם יד על הלב, זה לא השם הכי מחמיא…

אבל זו באמת לא סיבה לדחות את החבר הזה. להפך, זו סיבה מעולה לקרב ולתעדף אותו.

אפשר להכין ממנו סלטים וקציצות ואני אוהבת להכין ממנו פשטידות אישיות בריאות.

בכלל, פשטידות זו אהבה שלי. וזה גם פתרון מצויין לאמא עסוקה ולאישה עובדת, שרוצה לאכול בריא ולשמור על המשקל.

ופתרונות כאלו הם חלק מהשיטה שלי בתוכנית "בריאה" – לתזונה בריאה והרזייה בריאה!

מי שרוצה לאכול בריא ולרזות – חייבת אוכל בריא ופרקטי. ופשטידות הן בדיוק הדבר!

כי פשטידות מאד קל להכין, מאד נח להקפיא, הן מתנהגות יפה ביציאות מהבית ;), מחזיקות מעמד במקרר כמה ימים

והן יכולות להיות פרווה, חלביות מלאות בירקות ודלות פחמימות.

יש יותר טוב מזה?!

ולכן אחד האתגרים שלי במטבח הוא לייצר פשטידות קלילות. להכנה ולעיכול.

הפשטידות האישיות הבריאות האלו נולדו מצרור מנגולד שעמד למות… כמה סימלי…

הוא כבר גסס במקרר אז תכננתי לו קאמבק: קצצתי בצל והזהבתי בשמן זית, במחבת, ואת המנגולד הקצוץ גם כן צרפתי.

ואחרי כן הוא שכבר במקרר עוד יומיים עד שהייתה לי הברקה.

הפכתי את הבצל והמנגולד האלו לסוג של חביתה משוכללת. במקום במחבת הם עברו עם הביצים הטרופות לתבניות שקעים אישיות. ותוך כחצי שעה הן יצאו מהתנור חמודות, רכות ועסיסיות.

אחר כך התחשק לי להעשיר את הרעיון: אז עשיתי כל מיני גרסאות של מיני פשטידות מנגולד. חלביות, פרווה, עם קמח וללא.

בסוף המתכון חולקת את מסקנותיי לגבי מחקר פשטידות המנגולד שיצא לי מרוב ניסיונות הכנה.

מה שבטוח שאכלתי לא מעט מנגולד בתקופה הזו… וזה לכשלעצמו מצויין.

 

פשטידות מנגולד אישיות בריאות

 

מצרכים:

(תבנית מלבנית גדולה או בערך 12 פשטידות אישיות)

  • 2 שקיות עלי מנגולד – לשטוף היטב ולהוריד את החלק הלבן התחתון.
  • 2 כף שמן זית
  • 2 בצלי בינוניים, קלופים וקצוצים
  • 4 ביצים
  • גביע קוטג' 5%
  • חצי חבילת טוב טעם
  • 3 כפות גבנ"צ מגורדת (לא חובה)
  • תבלינים: מלח, פלפל – לפי הטעם
  • 2 כפות קמח כוסמין מלא – לא חובה! אני לרוב לא שמה. אם מרגיש שהבלילה מיימית מידי אפשר לשים עוד כף או 2. לא יותר!
  • לקישוט: שומשום (לא חובה)

הכנה:

  1. לחמם במחבת רחבה את שמן הזית ולהוסיף את הבצל הקצוץ, לערבב ולזרות מלח ולהזהיב קלות.
  2. בנתיים לחתוך את המנגולד לרצועות דקות ולהוסיף לבצל המוזהב, לערבב ולאדות כ 2-3 דקות. המנגולד יאבד חצי מהנפח שלו ויגיר נוזלים. לסגור את האש ולסנן את הנוזלים שהצטברו. לתת להצטנן מעט.
  3. בקערה לטרוף ביצים עם קוטג וטוב טעם. להוסיף את הירק מהמחבת. לערבב היטב, לתבל מעט ואם רוצים – אז להוסיף קמח. 2 כפות ורק אם יש צורך אז עוד. עד 4.
  4. לצקת לתבנית שקעים משומנת מעט מעט או לתבניות מאפינס חד"פ או לתבנית גדולה אחת.
  5. לזרות מעט גבנ"צ ואם רוצים לקשט בשומשום זה נחמד.
  6. לאפות על 180 מעלות, לחצי שעה בערך (החום וזמן האפייה תלויים ומשתנים עפ התנור).

 

גיוונים ואפשרויות נוספות:

  1. אפשר במקום מנגולד להשתמש בעלי תרד. אני מעדיפה את התרד בייבי. הכי טעים.
  2. אפשר לצרף עוד ירקות לחגיגה: קישוא, כרישה, פטרוזיליה, שום קצוץ, כרוב ירוק – מי שמצטרף נכנס בשלב האידוי במחבת.
  3. לפשטידה פרווה: לטרוף רק ביצים ולערבב עם הירק המאודה, לתבל ולאפות בתבנית שקעים משומנת קלות. לא הלאמין אבל זה תופח ומתייצב בלי קמח ובלי שום תוספות אחרות.

לבריאות ובתאבון!

 

שחר

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן