פשטידת בצל בריאה חלבית

פשטידת בצל טעימה וקלה להכנה
פשטידת בצל בריאה שחר סמיט תזונה בריאה והרזייה בריאה

פשטידת בצל בריאה חלבית

כשאת גרה בקיבוץ…

את מכירה את כולם וכולם מכירים אותך.

את אומרת שלום לכל מי שעובר מולך בשביל ומחנכת ככה גם את הילדים שלך.

כשאת גרה בקיבוץ את מתרגלת לרעש של טרקטור,למראה חבילות חציר טריות ולריח של רפת (שהוא מהחוויות הפחות כיפיות…)

כשאת גרה בקיבוץ את קונה בכולבו, משלמת בתקציב האישי, שולחת את הקטנים לגיל הרך ואת הגדולים לחינוך החברתי

אופניים הם כלי התחבורה הכי שמיש אצלך

והילדים שלך הולכים לבד גם מאוחר וגם בחושך

כשאת גרה בקיבוץ את רגילה לראות את החיטה צומחת וגם את שלב הקציר,

מטעי אבוקדו מחוץ לחלון של הבית ועצי הדר לצד הכביש.

את יודעת מתי הסתיו לפי פריחת החצבים, בגינה של השכנים,

ויודעת שקיץ מגיע כשהשסק מבשיל אצל שכנים אחרים.

כשאת גרה בקיבוץ השכנים  – הם משפחה. כל הקיבוץ הוא בעצם משפחה אחת גדולה.

ואת יכולה לקום בבוקר ולגלות מחוץ לדלת ארגז בצלים אורגניים שהניח השכן הטוב שלך.

ואז פשוט וברור שלארוחת ערב תהיה לך פשטידת בצל בריאה וטעימה.

היא יכולה להיות חלבית וגם פרווה. בכל מקרה היא מעולה ואהובה.

כשאת גרה בקיבוץ תכיני אותה לקידוש של חברים, לסעודה שלישית של הקהילה

ותפנקי איתה את היולדת האחרונה.

את הפשטידה הזו בעצמי קבלתי, כיולדת, מחברה שלי, אישה שכבר עברה את ה 80 מזמן…

כי שכאת גרה בקיבוץ יש לך חברות בגיל שלך וגם בגיל של ההורים והסבים שלך.

והן תמיד יכינו לך אוכל, בשפע ובאהבה, בזמנים שאת הכי צריכה.

 

פשטידת בצל בריאה חלבית

מצרכים (לתבנית בגודל של חד"פ רגיל)

  • 8 בצלים גדולים (או 10 בינוניים) קלופים וקצוצים לריבועים
  • 2-3 כף שמן זית
  • 2 ביצים טרופות
  • 1/2 גביע קוטג' 5%
  • 3 כפות גדושות גבינה לבנה 5%
  • 3 כפות גבינה צהובה מגורדת
  • תבלינים: מלח, פלפל, מעט מעט אגוז מוסקט
  • 4 כפות שיבולת שועל טחונה (אפשר להמיר בקמח שקדים או קמח כוסמין מלא)
  • מעט שומשום לזרייה ולקישוט (לא חובה)

הכנה:

  1. לחמם את השמן במחבת רחבה וגדולה, להוסיף את הבצל הקצוץ, לערבב היטב ולתבל במעט מלח. לערבב שוב ולאדות על אש בינונית נמוכה.
  2. להזהיב ולרכך את הבצל למשך כ 10 דקות. לערבב מידי פעם. כשמוכן וזהוב – לכבות את האש ולחכות שיתקרר מעט.
  3. להעביר לקערה את הבצל המאודה, לערבב עם הגבינות והביצים, לתבל ולבחוש פנימה את הקמח.
  4. להעביר לתבנית ולזרות מעל את השומשום לקישוט.
  5. לאפות על 200 מעלות למשך כ 40-45 דקות (זמני האפייה והחום משתנים מתנור לתנור אז שימי לב לפשטידה בזמן האפייה)
  6. להוציא, לתת לפשטידה להתייצב ולהתמצק. להגיש לצד סלט חי ותוספת ירקות מוקפצים או מאודים. יופי של ארוחה בריאה!

גיוונים:

  • אפשר לאפות בתבניות אישיות.
  • אפשר לשלב בשלב האידוי פטריות חתוכות ו/ או בצל ירוק.
  • ניתן לשחק עם הגבינות ולצרף גבינה בולגרית או מוצרלה.

לבריאות

שחר

קציצות עוף שחר סמיט תזונה בריאה

קציצות עוף קלילות

קציצות עוף קלילות הן קלילות כל כך! גם להכנה וגם כי יש בהן רק עוף טחון וירקות שונים. ממש ככה! הקציצות עוף האלו מדהימות כי

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

יש דרך! ואין שום סיבה שלא תכירי אותה…

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן