פשטידת קישואים חלבית ללא קמח

אני אוהבת קישואים. מאד. בכל מצב. ובפשטידות הם בכלל ירק בסיסי שיוצר מרקם קליל ורך וכמובן טעם מצויין! זו גרסה חלבית וקלילה לפשטידת קישואים נהדרת!
פשטידת קישואים חלבית ללא קמח שחר סמיט תזונה בריאה

פשטידת קישואים חלבית ללא קמח

 

גם זו פשטידה קלה להכנה, קלילה לעיכול ודלת פחמימות.

כמו בכל הפשטידות שלי אני מבססת את המנה על ירקות טובים

ומוסיפה אליהם ביצים, בצל מאודה, תבלינים – ואם מכינה גרסה חלבית, אז כמובן גם גבינות.

אין צורך בקמחים וגם לא בפרורי לחם.

אבל כן תצטרכי לסמוך על חוקי הכימייה שיעבדו כאן, כמו שהם עובדים תמיד 🙂

ויגרמו לכך שהפשטידה תיהיה יציבה ומצויינת,

גם בלי להכין קמחים, בצקים או שאר עמילנים.

 

אני אוהבת קישואים. מאד. בכל צורה.

הם מככבבים בהמון מתכונים שלי ובכל ארוחת מחבת שאני מכינה.

ארוחת מחבת היא אחד הפטנטים שאני מלמדת בתוכנית בריאה

שיטת בישול והכנה קלה, זמינה וכייפית שהופכת את התזונה הבריאה למשהו מאד מעשי

שמתאים לכל אישה עסוקה, בפרט אם היא אמא!!!

 

קישואים בפשטידות הם ירק בסיסי גם כן, מבחינתי.

ואפשר להכניס אותם כמעט בכל מתכון פשטידתי

ובטח שהם יכולים "להחזיק,, מנה בפני עצמה!

כזו היא הפשטידה שכאן!

מתאימה לכל ארוחת ערב, לאירוח, לפנק יולדת או לסעודה שלישית בשבת.

 

פשטידת קישואים חלבית ללא קמח

מצרכים:
תבנית של 28X24 או דומה, ל 6-8 סועדים)

  • 8-9 קישואים יפים וטריים (בערך ½ 1 ק"ג) קלופים, מגוררים גס על פומפיה
  • קישוא קטן ויפה, רחוץ, על קליפתו, פרוס לרוסות דקות – לקישוט הפשטידה
  • 3 בצלים קלופים וקצוצים קטן
  • ½ כוס שמיר קצוץ (לא חובה אבל שמיר משתדך מאד טוב עם קישואים בכלל ובפרט בפשטידה)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • חצי כוס גבינה מלוחה 5% מפוררת
  • חצי כוס גבינה בולגרית 5% מפוררת
  • גביע קוטג עד 5%
  • חצי כוס גבינה צהובה (רצוי באחוזי שומן נמוכים) מגוררת – לפיזור מעל
  • מלח, פלפל – לפי הטעם
  • 4 ביצים
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. לחמם את השמן במחבת, להכניס בצל קצוץ, לבזוק מעליו מעט מלח, ולאדות אותו עד הזהבה.
  3. לסחוט ולסנן את הקישואים המגוררים מנוזליהם ולהכניס אותם למחבת ולהוסיף מעליהם את השמיר (אם רוצים. או פטרוזיליה או לא).
  4. לאדות הכל יחד כ  10 דקות. להסיר מהאש ולצנן במחבת.
  5. בינתיים, לערבב בקערה את  ה: ביצים, גבינה בולגרית ומלוחה, ומעט פלפל שחור (לטעמי לא צריך עוד מלח, כי יש גם בגבינות וגם מאידוי הבצל. אבל אפשר להוסיף עפ הצורך).
  6. ליצור בלילה אחידה ואליה להוסיף את הבצל והקישואים מהמחבת, ולערבב לתערובת אחת.
  7. לצקת לתבנית משומנת מעט מעט בשמן או מרופדת בנייר אפייה. ולזרות את הגבנ"צ המגורדת מעל.
  8. לקשט בפרוסות קישואים דקיקות (כמו בתמונה) ולשלוח לתנור…
  9. לאפות במשך כ 50 (משתנה ממש לפי התנור עצמו), על 180 מעלות, עד שמתייצבת ומזהיבה.
    לתת לפשטידה לפחות רבע שעה להתמצק ולהתייצב לפני טעימה או הגשה.

הצעות וגיוונים:

אפשר להוסיף בשלב אידוי הבצל, חצי סלסלת פטריות קצוצות.

גבעול ועלי סלרי ישתלבו נהדר גם הם בשלב אידוי הבצל ויויפו חוץ מטעם גם ערך תזונתי

מומלץ מאד לאפות כמה שעות או יום לפני ההגשה ולתת לפשטידה לילה במקרר או כמה שעות קרור להתייצבות מעולה

להגיש ליד סלט חי וטעים, כמו זה למשל, עם טחינה ירוקה  – ולהנות!

לבריאות ובתאבון!

שחר

מוקפץ תזונה בריאה שחר סמיט

מוקפץ ירקות בריא

מנה טעימה, יפה וקלה להכנה. אפשר להשתמש כמעט בכל הירקות – לפי מה שאוהבים ולפי מה שיש במקרר.
יכולה להוות ארוחה בריאה ומזינה, או תוספת ססגונית לצד מנה עיקרית.

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

יש דרך! ואין שום סיבה שלא תכירי אותה…

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן