פשטידת קישואים ללא קמח

פשטידה פשוטה, קלילה וטעימה!
שחר סמיט תזונה טבעית פשטידת קישואים ללא קמח

פשטידת קישואים ללא קמח

פשטידה אוורירית ומשביעה
שגם ללא קמח היא יציבה ומעולה!
כשאני מכינה פשטידות הן תמיד מבוססות על ירקות
ואין בהן קמחים
מכל סוג!
מה שמאפשר אכילה בריאה והתבססות על תזונה טבעית וקלה!

יוצאת כאן מנה באמת קלילה, גם להכנה וגם לעיכול,
ועם זאת יוצרת שובע נינוח
בוודאי כשהיא מתלווה לסלט ירקות שווה עם טחינה או אבוקדו ליד.

פשטידה כזו מהווה מנת חלבון איכותי,
ללא פחמימות
ועם תכולת ירק גבוהה,
שמתאימה מאד לתפריט של ירידה במשקל
ובטח כחלק משגרת אכילה בריאה ומאוזנת.
פשטידת קישואים ללא קמח יכולה לבוא בגרסה פשוטה, פרווה, מבוססת על ביצים בלבד.
או בגרסאות יותר עשירות וגם חלביות.
הכל בהערות והצעות לגיוונים בהמשך.

מה שמאד חשוב לטעמי בהכנה וביצירת טעמים טובים
זה שלב הטיגון הקל של הבצל.
אני לא מוותרת על זה וממליצה ממש שלא לדלג עליו!
הבצל המאודה-מטוגן במעט שמן (ההסבר המפורט מיד)
נותן טעם מצויין והרבה יותר עשיר לפשטידות בכלל ובפרט כאן.
וגם משמש כסוג של דבק, שאנחנו זקוקים לו בהעדר קמח.
בעוד שבצל חי יפריש נוזלים באפייה,
הבצל שעבר במחבת לא יוסיף נוזליות לפשטידה
ודווקא יתרום למצק אותה!
ואל דאגה: זה לא טיגון ממש! רק אידוי קל בשמן זית.
אין פה נזק קלורי וזה גם לא לוקח הרבה זמן.

ועוד דבר אחד קטן לפני שמתחילים:
קישואים זה אחד הירקות החביבים עליי!
יש בו את כל היתרונות  כולם, רק שאם רוצים שהוא יהיה טעים
צריך לבחור אותו נכון!!!
קישואים טריים! מוצקים! לא גדולים! כאלו שיש להם טעם אמיתי ואינם טפלים או יותר גרוע: מרירים…
אז, בשביל פשטידה שווה וטובה תשקיעו בקישואים טובים ושווים.

ולמתכון…

פשטידת קישואים ללא קמח

מצרכים:
(תבנית בגודל 26/32)

  • 6-7 קישואים בינוניים, מוצקים וטריים, קלופים
  • 2 בצלים קלופים וקצוצים
  • 2 כף שמן זית
  • 3 ביצים (L)
  • תיבול: מלח, פלפל, טיפ-טיפונת אגוז מוסקט
  • כמה גבעולי שמיר קצוץ ו/או פטרוזיליה קצוצה (לא חובה. מוסיף טעם)

הכנה:

  1. לגרד את הקישואים במעבד מזון או פומפיה ולהניח בקערה, לתת להם להגיר נוזלים.
  2. בנתיים לחמם מעט את השמן במחבת ולהוסיף את הבצל הקצוץ. לערבב, לזרות עליו מעט מלח ולתת לו זמן במחבת עד שמהזהיב קלות.
    לכבות את האש. ולתת לו להתקרר קצת.
  3. לסחוט את הקישואים מנוזליהם ולערבב ולתוכם את עשבי התיבול הקצוצים ואת 3 הביצים כשהן טרופות.
  4. להוסיף את הבצל המאודה ואת התבלינים, לערבב היטב.
  5. לרפד תבנית בנייר אפייה או למרוח ושמן אותה בטיפ טיפ טיפה שמן זית. לצקת את הבלילה לתבנית ולאפות למשך כ 45 דקות על חום בינוני של כ 180 מעלות. אם תריך עוד זמן בתנור – אז להמשיך את האפייה כמה שנדרש עד להזהבה והתמצקות.
  6. הפשטידה מוכנה כשהיא מוזהבת מלמעלה ויציבה במרקמה. לכבות את התנור. להשאיר את הפשטידה בתוכו, בדלת פתוחה לפחות ל 10 דקות.
  7. הכי טוב לתת לפשטידה להצטנן ולהתייצב (לילה במקרר עושה לה ממש טוב) ולהגיש אחרי חימום קל. אפשר להגיש גם באותו יום שהכנו, רק לתת לה לעמוד לפני ל- כחצי שעה.
  8. הולך טוב מאד ליד סלט עליי בייבי עם נבטי חמנייה. מושלמת ללקיחה לעבודה/לדרך ונשמרת בקרור לאורך זמן.

הצעות לתוספות ושדרוגים:

  1. סלסלת פטריות שמפיניון – לחתוך לפרוסות ולאדות עם הבצל ולהמשיך כרגיל
  2. לגרסה חלבית קלילה: להוסיף 1/2 גביע קוטג' 5%, לערבב עם כל המצרכים ולצקת לתבנית. אפשר לשלב  גם חתיכה של גבינה צפתית או בולגרית 5%, מפוררת אל תוך הבלילה.
  3. לגרסה פרווה יותר עשירה: לפורר 1/3 גוש טופו אל תוך הבלילה.
  4. אם רוצים להוסיף רכיב קמחי מציעה לנסות 2 כפות של שקדים טחונים או 1 כף קמח חומוס. בעיני זה יוצא נפלא גם ללא שום אלמנט מייצב נוסף. אבל מציעה בכל זאת עבור מי שרוצה או אוהבת פשטידות יותר דחוסות.
  5. אפשר לקשט את הפשטידה על ידי פיזור של שומשום מלמעלה לפני האפייה או לשבץ בפרוסות דקות דקות של קישואים – שמטביעים אותם קצת בבלילה.
  6. אפשר לאפות בתבניות שקעים ולקשט כל שקע בפרוסת קישוא מלמעלה.
  7. אפשר להוסיף לקישואים גם גזר מגורד.

לבריאות ובתאבון!

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

12 תגובות

  1. אורנה הגב

    פשטידת קלה להכנה וטעימה מאד. הפכה להיות חלק מהתפריט הקבוע שלנו. תודה

  2. דוריה הגב

    שלום וברכה
    באיזה גודל תבנית את משתמשת?

  3. מור קונפורטי הגב

    הוספתי גזר ופטריות, הפשטידה יצאה מאד טעימה אבל קצת מימית. מה אפשר לעשות כדי למצק אותה יותר?

  4. א הגב

    2-3 כפות של קמח שקדים מתאים פה? אצלנו אוהבים פשטידה מוצקה יותר..

  5. שרונה אבני הגב

    פשטידה מצויינת.
    שמתי שמיר וכף קמח חומוס. פיזרתי מעט אגוזי מלמעלה. מומלץ!

  6. מיכל הגב

    לפשטידה קצת יותר מוצקה אך ללא גלוטן, ניתן להוסיף קמח תפוחי אדמה ?

    • שחר סמיט הגב

      שלום מיכל,

      קמח תפוא הוא פחמימה פשוטה.
      עדיף להוסיף
      או שיבולת שועל מגידול מפוקח טחונה או קמח עדשים כתומות או קמח שקדים.

      לבריאות,
      שחר

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן