פשטידת תרד חלבית ללא פחמימות

פשטידה טעימה ונהדרת, קלילה ונטולת גלוטן, קמחים ופחמימות.
פשטידת תרד שחר סמיט תזונה בריאה ללא פחמימות

פשטידת תרד חלבית ללא פחמימות

פשטידות הן פתרון מעולה
לארוחות קלות, קלילות לעיכול, נוחות להכנה
ומזינות.
בתנאי ש:
תכיני את הפשטידות מהמרכיבים הנכונים
ובצורה הנכונה!

הפשטידות שלי תמיד מבוססות ירקות,
כדי שיהיו בהן סיבים והן יהיו יותר משביעות.
והן תמיד נטולות קמחים ופחמימות.

וככה מתקבלות באמת פשטידות טעימות, קלילות, רכות,
שאפשר לאכול בכייף
הודות לתכולה נמוכה מאד של פחמימות!

למה זה חשוב כל כך?
כי כשאת רוצה לאכול בריא ולרזות בצורה בריאה
את חייבת לדעת את שילובי המזונות
ואת סודות המשחק בכמויות של הפחמימות.
בדיוק מה שמקבלות המשתתפות בתוכנית "בריאה"
איזון הגוף והאכילה על ידי צירופים נכונים
בארוחות הנכונות
ליצירת שובע נינוח וחילוף חומרים מצויין.

ולא פחות חשוב,
לגבי פשטידות – זו קלות ההכנה!
לכל מי שהיא אמא, אישה עסוקה
שגם רוצה לשמור על הבריאות והמשקל שלה –
הכנה קלה ומהירה של מתכונים פרקטיים וטעימים
הם מיסודות הבסיס להצלחה ולהתמדה.

פשטידות מחזיקות מצויין בקירור, ככה שישמשו אותך לפחות ליומיים שלושה
(במידה ויישאר מהן משהו…)

מתאימות לארוחות ערב של יום חול,
למי שאוהבת הן מתאימות גם לארוחת בוקר (ואז נחמד לאפות כמאפינס).
והן בטח מצויינות לארוחות חגיגיות,
אם אופים אותן בתבנית יפה עם איזה קישוטים מעל.
לשבועות, לסעודה שלישית, לפינוק ליולדת –
מנה שתמיד מצליחה ומתאימה!

פשטידת תרד חלבית ללא פחמימות

מצרכים:

  • 2-3 כף שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, קלופים, חתוכים לקוביות
  • 3-4 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים
  • חבילת עלי תרד בייבי גדולה (או 2 קטנות)
  • קישוא בינוני, טרי וקל, על קליפתו השטופה, מגורד (גס)
  • תיבול: מלח, פלפל שחור
  • 3 כפות גבינה לבנה 3-5%
  • חצי חבילת קוטג' 5%
  • 100 גר' גבינה בולגרית קשה 5%, מפוררת
  • 2 ביצים טרופות (L)
  • 4-6 כפות קמח שקדים (או שקדים טחונים דק דק)
  • לקישוט: 2 כפות שומשום

 

הכנה:

  1. לחמם במחבת רחבה את השמן זית ולהוסיף קוביות הבצל. לערבב ולבזוק מעט מלח גס. ולערבב שוב
  2. לאדות עד הזהבה קלה, ולהוסיף את הסלרי הקצוץ, ולערבב עוד פעם. לאדות עוד כדקה.
  3. להוסיף קישוא מגורד, וכנ"ל.
  4. להוסיף את עלי התרד בייבי ולערבב ההיטב על אש בינונית-נמוכה.
    מהר העלים מאבדים מנפחם ומגירים נוזלים.
    לתת להם אידוי קצר של 2 דקות, לתבל במלח ופלפל ולהסיר מהאש.
  5. לסנן את הנוזלים ולתת לתוכן המחבת להתקרר מעט.
  6. בנתיים לערבב בקערה את כל שאר הרכיבים ולאחר הצינון הקל לאחד לתוכם את הירק מהמחבת.
  7. לצקת לתבנית מתאימה, לקשט בשומשום ולהכניס לתנור.
  8. לאפות על 180 מעלות ל 45-50 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת.
  9. להוציא לצנן ע"ג רשת. לתת קירור של כמה שעות (רצוי לילה) לפני ההגשה.
    אפשר להגיש גם מיידית. הפשטידה מאד טעימה אבל לא ממש יציב.

גיוונים:

  1. להוסיף לשלב אידוי הבצל חבילת פטריות חיות פרוסות או קצוצות. זה משדרג בטעם ובערך התזונתי כמובן.
  2. לגרד מעל הפשטידה, לפני האפייה ולפני הקישוט בשומשום – גבינה צהובה (אפשר 9%. אפשר גם 15% אחוז. אפשר גם יותר… אבל יש לזה משמעות תזונתית כמובן…)
  3. אפשר להוסיף עשבי תיבול אהובים: פטרוזיליה או בזיליקום יכולים להשתלב נהדר.

 

לבריאות ובתאבון!

 

 

 

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

  1. גלית הגב

    האם ניתן להשתמש בתרד קפוא ואם כן באיזו כמות
    תודה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן