קציצות דגים בריאות

קציצות דגים, טעימות להפליא וללא טיפה של קמח בכלל!
תזונה בריאה קציצות דגים שחר סמיט

קציצות דגים בריאות

אני מאד אוהבת דגים. כל עוד הם לא בצורתם הדגית השלמה…

אני אוהבת אותם כ- פילה, סטייק או קציצות,

אוהבת אותם בתנור וברוטב בייחוד עם ירקות וירוקים ליד.

אוהבת דגים – ולא מכינה הרבה. בטח לא קציצות של דגים, שזה נשמע משהו מאד מושקע.

לא מכינה הרבה כי אין לי בבית שותפים לאותה אהבה…

בייחוד בעלי שיחיי'ה שממש, אבל ממש, לא אוהב דגים (טוב, נו… חוץ משימורי טונה… שזה בכלל לא נחשב באמת דג…)

נכון, זה שרק אני אוהבת – בהחלט לא תירוץ טוב שלא להכין!

אני תמיד אומרת ומאד מאמינה

שאני (וגם את!) מספיק ראויות לאוכל אהוב ובריא גם אם אנחנו נהיה האוכלות היחידות של אותה מנה.

ועדיין…

אכין לי דג לארוחת צהריים במחבת.

אבל בשבתות מעדיפה להתמקד במנות בשריות שכל המשפוחה תאכל

ולא בדג…

עד שנתקלתי במתכון של עז תלם. שאני ממליה מאד מאד להכיר אותו ואת מתכוניו ולעקוב – ומקרוב!

יש לו אתר מצויין עם המון מתכונים מעולים ועם מדריכים מפורטים להכנת מגוון מאכלים מעולים!

זה האתר של עז שהוא ה – The kitchen coch

והוא גם איש נחמד ואדיב עם חוש בישול מופלא וחוש צילום נהדר לא פחות!

וזה המתכון לקציצות דגים שבו נתקלתי ובזכותו החלטתי שבפסח הנוכחי על שולחננו יוגש דג.

ולא סתם דג.

קציצות דגים משובחות, מעשה יד, בלי קמח ובלי פחמימות בכלל!

אז עשיתי כמה שינויים במתכון המקורי (שהוא אגב שת"פ של עז תלם ושל השפית נופר זוהר)

הוספתי פה והורדתי שם –

ויצא מתכון כלבבי! קציצות טעימות, אווריריות, רכות, מעודנות, בריאות ומשמחות!

וזה היה כל כך קל הלכנה, קל בדיוק כמו כל מתכון קציצות הודו או עוף שאני מכינה.

ככה שעוד הכנתי עיסת קציצות כפולה והקפאתי לי שיהיה – תמיד כייף ויעיל להחזיק במקפיא כאלו שקיות

שאפשר בשלוף להפשיר ולהכין מהם ארוחות משביעות ובריאות.

 

הסוד בקציצות האלו, כמו בקציצות אחרות שאני מכינה,

הוא לשלב בעיסה שמן

ו – ללוש היטב את העיסה – לפרק את החלבון ולגרום ככה להדבקה.

זה עובד מושלם בקציצות הודו למרק שאני מכינה כל שבת

וזה יוצא מדהים בקציצות עוף ברוטב עגבניות שאני עושה

אז אין שום סיבה שזה לא יילך מעולה גם כשמדובר על חלבון של דג.

 

כמה דגשים לפני ההכנה:

  1. להשתמש רק בדג טרי! דגים קפואים יפרישו הרבה מים ויאלצו אותנו לשים קמח או פירורי לחם בעיסה.
  2. לבקש לטחון את הדג כבר בחנות. זה חוסך מאד את הבלאגן והעבודה.
  3. דגים טובים לקציצות: בקלה, בורי, דניס וגם סלמון. המתכון המקורי עם בקלה וכך גם אני בחרתי.
  4. ללוש את העיסה היטב היטב! זה קריטי להצלחת המתכון
  5. לתת לעיסה לנוח כשעתיים לפחות וגם לילה במקרר יעשה לה רק טוב.
  6. במתכון המקורי אין קמחים או לחם וגם לא ביצה. אבל יש תפו"א שנותן עמילן ומדביק את העיסה.
    אני הורדתי את התפו"א ושמתי גזר וקמח עדשים. יצא מצויין.
    אבל  – וזה חשוב: ייתכן והעיסה לא תרגיש לכם מגובשת מספיק.
    אז אפשר בהחלט להוסיף ביצה טרופה אחת, ללוש היטב וזה יאפשר את ההדבקה.
  7. אפשרות נוספת להדבקה היא להוסיף שקדים טחונים או קמח שקדים למיצוק העיסה. לא ניסיתי בקציצות האלו אבל בהחלט עושה ככה בקציצות ירקות טבעוניות וזה עובד נהדר. כמה להוסיף? 2-3 כפות ולבדוק אם זה מספיק מוצק. אם לא, אז להוסיף עוד כף.
  8. בקציצות, ובפרט כשמכינים אותן לראשונה, מ-א-ד מומלץ, ליצור קציצה אחת, להניח ברוטב ולראות מה מצבה. אם מתפרקת או עמידה. אם היא מתפוררת אז לתקן את העיסה ואם היא מתמצקת – אז מצויין ולהמשיך בהכנה.

ועכשיו למתכון:

קציצות דגים בריאות

מצרכים לקציצות:

  • 500 גר' פילה בקלה, נקי, טרי, טחון .
  • בצל קטן קלוף
  • גזר בינוני קלוף
  • קישוא קטן ויפה, קלוף
  • 4-5 שיני שום קלופות
  • רבע צרור פטרוזיליה
  • רבע צרור כוסברה
  • חופן עלי סלרי, ללא הגבעול
  • 3-5 כף שמן זית (להוסיף 3, בהדרגה ואם יש צורך בהמשך, להוסיף עוד 2)
  • תיבול: מלח, פלפל שחור, כמון, מעט מעט כורכום
  • 1-2 כף קמח חומוס/עדשים כתומות
  • אפשרות: ביצה M, טרופה

מצרכים לרוטב:

(הערה: אפשר להכין כל רוטב עגבניות אהוב. זה המתכון שלי, כהצעה)

  • 4 שיני שום פרוסות
  • גמבה אדומה קטנה, פרוסה לרצועות
  • עגבנייה בינונית, קלופה בקולפן וחתוכה לקוביות קטנות
  • רבע פלפל ירוק חריף, פרוס דק – לא חובה
  • קישוא גדול או 2 קטנים, עם קליפה שטופה, פרוסים לעיגולים – לא חובה
  • חופן נדיב של פטרוזיליה וכוסברה קצוצות דק
  • 1/3עד 1/2 קופסת רסק עגבניות, ללא סוכר
  • 4-5 כף שמן זית
  • מים לפי הצורך
  • תיבול: מלח, פלפל, פפריקה אדומה ומעט קינמון

 

הכנה:

  1. טוחנים במעבד מזון את כל הירק לקציצות.
  2. מעבירים לקערה ומאחדים בלישה עם הדג הטחון.
  3. תוך כדי לישה מוסיפים את השמן – 3 כפות. אם יהיה צורך בעוד שמן להוסיף בהמשך בהדרגה.
  4. לתבל וללוש שוב.
  5. לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקרר למנוחה של שעתיים לפחות. רצוי לילה.
  6. להוציא מהקרור וליצור כדורים קטנים ויפים, להכניס אותם בעדינות לרוטב המבעבע.
  7. לבשל כ 20 דקות – עד שהקציצות מוכנות.
  8. לבזוק עשבי תיבול מעל וקורט קינמון (פטנט של סבתא נחמה שלי, שתיהיה בריאה. אני אוהבת את הריח המשכר שיוצא מסיר כזה. אבל לא חייבים כמובן)

להכנת הרוטב:

  1. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר רחב ומוסיפים את פרוסות השום ומערבבים כל הזמן. לא לתת לשום להשרף!
  2. להוסיף גמבות, לערבב היטב לכדקה. להוסיף פלפל ירקו ולערבב כנ"ל.
  3. להוסיף עגבניות ולערבב ולתת בישול קל על אש נמוכה למשך כ 2 דקות.
  4. להוסיף תיבול, רסק עגבניות ומים ע"פ מידת הסמיכות הרצוייה. הקציצות שעוד מעט יכנסו לרוטב צריכות להיות מכוסות בגובה חצי, ברוטב, כדי להתבשל טוב ולא לטבוע…  לערבב טוב טוב ולטעום. לתקן תיבול ע"פ הטעם.
  5. לתת לרוטב להתבשל כ 5-8 דקות, בסיר מכוסה, על אש נמוכה. לשים לב שלא מתאדים הנוזלים ואם כן להוסיף מים.
  6. להכניס  את הקציצות בעדינות אל הסיר.
  7. להוסיף פרוסות של קישואים בין הקציצות, לסגור מכסה ולהמשיך לבשל כמו שכתבתי למעלה.

לבריאות ובתאבון!

שחר

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן