קציצות הודו וירקות ללא קמח

קציצות הודו רכות ועסיסיות ללא קמח, ללא ביצים פשוטות להכנה וטעימות טעימות!
קציצות הודו וירקות שחר סמיט תזונות טבעית

קציצות הודו וירקות ללא קמח

הן גם ללא פחמימות וגם ללא ביצים 🙂
כי באמת לא צריך אותם פה!

ההודו מדביק את עצמו, בעזרת פטנט שמיד אשתף כאן.
ויחד עם הירקות שבפנים, יוצאות קציצות רכות רכות
שתענוג לאכול –
במרק עוף (במקום קניידלך)
או ברוטב עגבניות (עם קישואים ואולי עם אפונה)
או אפויות בתנור, לצד עוף שלם (או כרעיים), ברוטב.

(הערה: לא הוספתי כאן מתוכן למרק עוף או רוטב עגבניות.
מתוך הנחה שאלו תבשילים בסיסיים שיודעים בכל בית.
אם אני טועה – כתבו לי בתגובות.
ואוסיף אם יהיה צורך ובקשה).

הקציצות האלו הן פשוט מנה מעולה!
מנה חלבונית, דלת שומן, עם ירקות בתוכה ולצידה.
הן אהובות גם על ילדים (לפחות הילדים שלי 😉 )
והן מאד מאד מתאימות כחלק מתזונה בריאה ומתהליך של הרזייה.

חלבונים רזים חשובים ביותר לבניין הגוף, ליצירת שובע ולעידוד שריפת השומן.
אז כשאת רוצה לאכול בריא ולעודד הרזיה תכניסי חלבונים מתאימים לתפריט היומיומי שלך.

שילוב נכון של חלבונים בתזונה הוא משמעותי בהחלט והוא מזין ונותן לך מרכיבי מזון שאת צריכה.

בתוכנית "בריאה", התוכנית הדיגיטאלית שלי להרזיה בריאה,
אני נותנת דגש על מזונות שיוצרים שובע ומקדמים את הירידה במשקל.
מוזמנת לגלות איך לאכול בריא, פשוט וטעים – ולרזות!
כל הפרטים על התוכנית הקרובה נמצאים כאן: תוכנית "בריאה" – להרזיה בריאה.

קציצות הודו וירקות 

מצרכים:

  • 1/2 ק"ג חזה הודו טחון (אמיתי ולא עם תוספות וחלבון מהצומח)
  • 1-2 גבעולי סלרי עדין עם העלים
  • 6-7 (או יותר, לפי הטעם) גבעולי פטרוזיליה
  • 6-7 (כנ"ל) גבעולי כוסברה
  • 2-3 שיני שום  קלופות
  • בצל בינוני-גדול קלוף
  • גזר גדול קלוף
  • קישוא טרי וירוק, בגודל בינוני, קלוף
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, חוואיג' למרק, ראס אל חנות, כמון וכל מה שאוהבים – אפשר
  • 2 כף שמן זית

 

הכנה:

  1. טוחנים בסלייסר או במעבד מזון את כל הירקות והעלים – לפיסות קטנות-קטנות
  2. מעבירים הכל לקערה ומערבבים בה גם את ההודו
  3. מתבלים היטב (אל תחששו לשים תבלינים), מוסיפים את השמן ומערבבים עם הידיים!
  4. וזה הסוד: ללוש את העיסה כאילו היא בצק. ממש ללוש היטב. ע"י הלישה מתפרק החלבון שבהודו והוא זה שידביק לנו את הקציצות!
  5. לכן תלושו! בלי בושה 🙂
  6. לאחר שכל העיסה אחידה ודביקה כדאי מאד לתת לה לשהות איזו שעה (או לילה אם אפשר) במקרר, מכוסה.
  7. אבל גם בלי זה אפשרי ישר לעבור לבישול.
  8. יוצרים כדורים יפים ועגולים של הודו עם הירקות, וזורקים בעדינות (!!!!!!) לתוך מרק מבעבע או רוטב רותח.
    וזה חייב להיות חם מאד מאד מאד!
    החום הגבוה גורם להודו להתבשל במהרה והחלבון מתקשה וזה שומר לקציצות על הצורה .
  9. מבשלים 15-20 דקות –  זה מוכן מהר. אין צורך בבישול ארוך.
    (הערה: אם מוסיפים את הקציצות למרק עוף – אז רק לקראת הסוף!!!
    אחרי שהעוף והירקות בושלו היטב והמרק קיבל את כל הטעמים, מוסיפים את הקציצות הודו לבישול קצר בסיום).

לבריאות ובתאבון!!!

כמה הערות חשובות:

  1. אפשר להקפיא את העיסה הטרייה, ב 2 שקיות ניילון, ולהפשיר כשרוצה להכין. לפעמים אחרי ההפשרה צריך לסחוט מעט מנוזלים  וללוש שוב עם מעט מעט שמן זית – כדי להדביק.
  2. קציצות כאלו אפשרי לאפות (בעיני פחות מומלץ) עם תוספת כפית וקצת של שמן זית בעיסה,
    וכמובן משיחת שמן זית על התבנית עצמה.
    (ייתכן ויש צורך בהוספת ביצה לעיסה כשרוצים לאפות)
    ולשים לב שלא יתייבשו בזמן האפייה.
  3. היות וההודו הוא דל שומן וגם לא הוספתי ביצים או קמח
    אז הן עשויות להתפרק בטיגון (שגם ככה אינו מומלץ) או בצריבה על מחבת.
  4. מה שכן, ואני עושה את זה מידי פעם,
    אפשר לאפות את הקציצות בתוך רוטב בתנור!
    כשאופה עוף עם מלא ירקות, ברוטב, בתנור
    אני מכניסה גם את כדורי ההודו האלו
    ככה כמו שהם – חיים
    והם מתבשלים בנוזלי העוף וסופגים אותם ונהפכים לקציצות עתירות טעמים 🙂

לבריאות ורק טוב,

שחר

שחר תזונה בריאה הרזיה בריאה

מאפינס ברוקולי בריאים

מאפינס ברוקולי בריאים מנה מאוזנת של חלבון ופחמימה, שומן וירק והכל ארוז במאפינסים האלו – שתכיני לעצמך תוך כמה דקות, ואת שאר העבודה יעשה התנור.

קרא עוד »
מרק ירקות וחומוס שחר סמיט תזונה טבעית

מרק ירקות וחומוס

מרק ירקות וחומוס זה אחד המרקים החביבים במשפחה.אפילו הבררן הראשי אצלי אוכל ממנו בהנאה.כי אפשר לברור את הירקותומהחומוסים – אפשר לאכול ולהנות 🙂 באמת, גרגרי

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

8 תגובות

  1. שירה הגב

    תודה רבה!!
    הכנתי היום עם רוטב אדום וקישואים, יצאו מעולות!!!
    עשירות מאוד בטעם בגלל השילוב של הירקות.
    והפתיע אותי כמה שהן היו רכות…
    מחכה לנסות אותן בתוך מרק..

  2. שירה הגב

    שוב אני כאן..
    כבר מכינה אותן פעם חמישית..
    בישלתי אותך בתוך מרק עגבניות, ובתוך מרק עדשים ובטטה,
    כמובן גם ברוטב אדום.
    הן תמיד מושלמות!!!
    (לפעמים אני מחליפה את הגזר בבטטה, החולשה שלי לטעם המתוק..)
    ממש תודה על המתכון הבריא והטעים!!

    • שחר סמיט הגב

      כמה שאת משמחת! שירה!
      כייף שאת כאן
      ותודה שאת מגיבה!

      את צודקת. הקציצות האלו כולות להיות בכל מיני רטבים ותבשילים,
      והם באמת תמיד טעימות.

      תודה לך על הפרגון ועל האמון.
      לבריאות!

      שחר

  3. רות בנימין הגב

    קציצות אליפות
    חששתי שיתפרקו ללא ביצים וקמח מצה/פירורי לחם אבל הן נפלאות..ניסיתי לאפות בתנור כמות גדולה להקפאה, כשמכוסות בנייר אפיה ונייר אלומיניום ויצא עסיסי ומעולה ב"ה. תודה! על הכל

  4. ליאת הגב

    אפשר גם חזה עוף טחון או דווקא הודו? תודה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן