קציצות חומוס אפויות

קציצות חומוס בריאות שחר תזונה בריאה

קציצות חומוס אפויות

קציצות טעימות ומשביעות.

מכינים אותן מחומוס לא מבושל (מה שמזכיר פלאפל כמובן)
וכדי לעשות את זה פשוט, מהיר וקל להכנה
ממליצה להשתמש בחומוס סנפרוסט קפוא
(ואפשר גם להשרות חומוס במשך לילה,
להחליף מים ולהשרות לעוד כמה שעות, לסנן ולשטוף)

שווה לדעת:
חומוס נחשב לאחד מסוגי הקטניות הבריאות.
מחקרים מעניינים מראים שצריכת פחמימות ממקור של קטניות
ובפרט של חומוס עזרה לירידה במשקל.
הערה חשובה:
גם כשאנחנו אוכלות את הפחמימות הכי בריאות
עדיין חייבות לשים לב לכמויות!
זה אחד היסודות להרזיה בריאה – כמו שאנחנו לומדות
בתוכנית "בריאה".

אכילה של גרגרי חומוס, כחלק מתזונה מאוזנת, נקשרה
להורדת רמות הטריגליצרידים, איזון  רמות הסוכר ורמות האינסולין בדם.
והקטנת הסיכון לסרטן המעי הגס כנראה בזכות הסיבים התזונתיים שיש בו.

וחוץ מזה חומוס מאד טעים, נח לשימוש (בטח כשיש אותו קפוא או משימורים)
וסופר ישראלי 🙂

קציצות חומוס אפויות:
(כ 25 קציצות)

מצרכים:

  • 2 כוסות גרגירי חומוס קפואים (לא מבושלים)
  • 1  בצל גדול קלוף
  • 4-5  שיני שום קלופות וכתושות
  • חופן נדיב עלי כוסברה/פטרוזיליה או גם וגם – לא חובה. מאד ממליצה זה מוסיף.
  • 2 כפות קמח עדשים כתומות/ פירורי לחם מלא / קמח מלא
  • כפית אבקת אפיה
  • 2 כפות טחינה גולמית מלאה
  • 2 כפות שמן זית
  • תיבול: מלח, כמון, פלפל שחור גרוס לפי הטעם, 1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה) , 1/2 כפית כורכום
  • שמן זית למריחה

הכנה:

לחמם תנור ל- °180.

  1. לשפוך על החומוס הקפוא מים רותחים, בקערה, ולאחר כמה דקות לסנן.
  2. להעביר את גרגרי החומוס למעבד המזון ולטחון בפולסים לתערובת גסה
  3. להוסיף את שאר המצרכים למעבד המזון:
    בצל, שום, טחינה, שמן, עשבי תיבול , קמח, אבקת סודה לשתיה, ותבלינים
    ולטחון מעט עד שמתקבל מרקם אחיד ומעט משחתי
  4. רצוי לטעום את התערובת ולתקן תיבול במידת הצורך
    (טיפ: קציצות אפויות כאלו כדאי לתבל בנדיבות כי אחרי האפייה הטעם פחות דומננטי)
  5. ליצור קציצות בגודל בינוני ולהניח בתבנית התנור על נייר אפיה משומן בשמן הזית
    ולהבריש בעדינות כל קציצה במעט שמן.
    הערה: אם הבלילה יוצאת רכה/דלילה מדי אז להוסיף מעט קמח כדי לייצב אותה.
  6. לאפות כ-20 עד 25 דקות, על 180 מעלות,  עד שמזהיב קלות.
  7. להוציא את הקציצות כשהן עוד רכות מעט. הן מתייצבות אחרי האפייה. אז לא כדאי לייבש אותן בתנור.

מוזמנת להצטרף לתוכנית "בריאה" הקרובה
וללמוד לאכול מאוזן וטעים
ולרדת במשקל!
כל הפרטים על תוכנית "בריאה" – להרזיה בריאה – כאן.

שחר

סלט סלק חי ועדשים שחורות

סלט סלק מחזק

סלט סלק חי, משולב עם עוד רכיבים מעולים, שיחד יוצרים סלט טעים! ממש זריקת בריאות, חיוניות וחיזוק לכל מי שזקוק!

קרא עוד »
סלט נבטוטים שחר סמיט תזונה טבעית

סלט נבטוטים

סלט נבטוטים  תערובת מגוונת ועשירה של נבטים ונבטוטים תוצרת בית עם עשבי תיבול וטעמים פשוטים שיוצרים חיבור מעולה וטעם נפלא! כמו טבולה, רק על בסיס

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן