קרקרים ביתיים פריכים

שחר סמיט תזונה טבעית

קרקרים ביתיים פריכים 

קרקרים תוצרת בית זה תענוג אמיתי!

גם ממלאים את המטבח בניחוח של מאפיה,

גם ממלאים צנצנות בחתיכות יפות של נשנוש בריא ומוצלח

וגם ממלאים את הלב בגאווה שהכנו משהו שווה ומשובח ועוד בקלי קלות!

המתכון מבוסס על מתכון של "דברים בעלמה" הנהדרת. עם שינויים קלים שלי 🙂

וזה מתכון חובה בכל סדנת בישול שלי – לנשנוש עם ממרחים טובים לצד ירקות.

מצרכים:

  • 1 כוס שיבולת שועל (אני משתמשת בשלמה וטוחנת ואפשר מראש להשתמש בטחונה)
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 3/4 כוס תערובת גרעיני חמנייה קלופים וגרעיני דלעת (את גרעיני הדלעת אני טוחנת לשנייה בסטיק שיתקבלו חתיכות קטנות יותר)
  • 3/4 כוס שומשום מלא (או רגיל)
  • 1/2 כוס זרעי פשתן שלמים
  • 1-2 כפית מלח
  • המלצה: 2 כפיות זעתר, כפית פטרוזיליה מיובשת, מעט פלפל שחור – ממש מוסיף לטעם!
  • 3 כפות שמן זית
  • 500 מ"ל מים
  • קצת קצח לפיזור לפני אפייה – לא חובה

 

הכנה:

  1. טוחנים את השיבולת שועל לפירורים דקים, בבלנדר סטיק.
  2. מכניסים לקערה את כל החומרים ומערבבים היטב. זה מיימי ונוזלי וזה מצויין!
  3. פורסים נייר אפייה ב 2 התבניות הגדולות של התנור ויוצקים את העיסה לכל תבנית, משטחים שיהיה באופן שווה בעזרת כף או מרית. זה צריך להיות בשכבה דקה דקה! כדי שהם יצאו פריכים וטובים.
  4. אופים בחום של 160 מעלות (עדיף בטורבו) למשך 12 דקות בדיוק – מוציאים (בזהירות!) וחותכים ריבועים יפים בבלילה שכבר התקשתה מעט.
  5. מכניסים חזרה לתנור ל 30 דקות אפיה . הקרקרים צריכים להיות קשים ויבשים ופריכים. אם לא נהפכו לכאלו תנו עוד זמן אפייה.
  6. כשהם מוכנים יש להוציא חשוב להוציא את נייר האפייה ועליו הקרקרים מהתבנית ולצנן על רשת.
  7. לתת קירור קל ואז בעדינות רבה לחתוך ביד לפי הסימנים שחרצנו.
  8. לצנן לחלוטין. לשמור בקופסא אטומה היטב – אני שומרת בפריזר.

הערונת: אם אחרי יום או יותר הם נהיים לחים מעט (קורה אם שומרים בחוץ או בכלי לא אטום מספיק) אפשר לחמם אותם בתנור שוב, לקלות מעט – זה ייבש אותם ויחזיר להם פריכות.

 

מרק ירקות וחומוס שחר סמיט תזונה טבעית

מרק ירקות וחומוס

מרק ירקות וחומוס זה אחד המרקים החביבים במשפחה. אפילו הבררן הראשי אצלי אוכל ממנו בהנאה. כי אפשר לברור את הירקות ומהחומוסים – אפשר לאכול ולהנות

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

  1. הודיה הגב

    תודה על האתר המקסים!
    שמעתי שגרעיני פשתן לא מתעכלים אם אוכלים אותם שלמים וכן שלא טוב לחמם אותם, ובמתכון אני רואה שכתוב לעשות את שני הדברים… האם זה עדיין קרקרים בריאים? יש דרך לעשות אותם בריאים יותר?

    • shahar smit הגב

      שלום הודיה.
      תודה על התגובה.

      זרעי פשתן מכילים אומגה 3.
      כמו דגי סלמון. שגם מכילים אותה.
      היא חומצת שומן שנוטה להתחמצן בקלות ולאבד את ערכה.
      באם הגרעינים שלמים היא לא תספג בגוף.

      בדיוק כמו אופים או מבשלים דגים, ולא חוששים מעניין חימום האומגה 3,
      כך גם כאן.
      בשימוש בזרעי פשתן שלמים
      אפשר להרוויח את הסיבים, את הסיוע לתנועת מערכת העיכול וסיכוך שלה
      ואת השובע שהם יוצרים במעי,
      וזה מצויין!

      אלו קרקרים מאד בריאים!
      וגם טעימים!
      ואני בכללי בעד לאכול ללא חרדות וחששות.
      כשמדובר על מזון טבעי ועל צורות הכנה טובות
      אין חשש ואין סיבה להוסיף החמרות.
      בסוף, מרוב סייגים וקשיים – אנשים אוכלים ג'אנק!
      אז מה עדיף?
      זרעי פשתן שלמים ולא טחונים או ביסלי ובמבה?…

      לבריאות, יקרתי.
      ו

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

יש דרך! ואין שום סיבה שלא תכירי אותה…

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן