שניצלים אפויים

שניצלים אפויים שחר סמיט תזונה והרזיה בריאה

שניצלים אפויים

אני לא מהמטגנות. ואף פעם לא הייתי.
זה יותר מידי בלאגן, התקשקשות ושמן וריח
וזמן…

לכן אם אוכלים אצלנו שניצלים, זה בחסות בעלי היקר.
זה לא קורה הרבה,
אבל כשהוא מכין שניצלים – הוא מטגן.
בסבלנות ובאהבה (תוך פיזור של פרורי לחם בכל המטבח…)

______________________________________
כשאני מכינה – אני -אופה😊.
נכון, זה לא כמו טעם של מטוגן. וזה עדיין מאד טעים!
ונכון אם פעם ב… מטגנים זה לא אסון.
ועדיין, האמת צריכה להאמר: טיגון גורם לשמן להתחמצן
בגלל הטמפרטורה הגבוהה אליה הוא מגיע.
מה שהופך את השמן בטיגון לאלמנט מאד לא בריא.

וכל זה עוד לפני שהזכרנו את העובדה שאכילת מאכלים מטוגנים
מתקשרת ויכולה להוביל לעלייה במשקל.
ואוכל מטוגן עשוי לגרום לנו לאכילה יתרה ומעבר ולנצרך,
בגלל הטעימות שלו.

אז אפייה
פתרון מוצלח ומאד פרקטי ובריא
ולא פחות חשוב: חוסך זמן. ושמן כמובן.
__________________________
4 עצות לשניצלים אפויים שקל להכין וכייף לאכול.
  1. השרייה – חזות העוף צריכים לנוח במשרה טוב טעים
    זה עושה אותם רכים וטעימים.
  2. שימון – חזה עוף זקוק לשימון טוב כדי לצאת עסיסי. באפייה.
    אם משמנים בנדיבות את התבנית ואת השניצלים.
    זה יוצא מצויין ולא מתקרב בכמות השמן למטוגן.
  3. אפייה – הסוד הוא לאפות ולא לייבש.
    איך עושים את זה?
    דואגים לחמם תנור מראש! 15 דקות לפחות!
    האפייה על חום גבוה לזמן קצר.
    בלי להתפתות לאפות עוד קצת.
    הוראות מפורטות במתכון.
  4. אכילה – לאכול אותם חמים. מיד מהתנור. ככה הם טעימים.
    לצד סלט חי, צ'יפס שעועית צהובה או אנטיפסטי –
    זה משובח!

__________________________________
מתכון: שניצלים אפויים
מצרכים:
חצי ק"ג פילה עוף חתוך לנתחים קטנים
או חזה עוף לא דקים מאד ולא גדולים
למשרה:
  • 2 ביצים (L)
  • תבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
  • כף חרדל איכותי (משתמשת בחרדל דיז'ון)
  • 2 כף שמן זית
  • כפית מיץ לימון (מוסיף עסיסיות)
  • אפשרויות מומלצות: 1-2 כף רוטב סויה (ואז אין צורך במלח במשרה),
    כפית סילאן, אפשר לשים מעט אבקת שום

לציפוי:

  • שקית פרורי לחם – רצוי מלא (או קמח מצה שמורה)
  • 2-3 כף שמן זית
  • מלח, פלפל, חוייג ופפריקה
  • אפשרויות לתוספות: מעט שומשום / שקדים קצוצים

הכנה:

  1. מערבבים את חומרי המשרה בכלי שטוח ומכניסים ומצפים בו את נתחי חזה העוף
  2. הערה: אפשר להשרות את חזות העוף במשרה ללא הביצים למשך כמה שעות במקרר
    ולפני האפייה בתנור להוסיף את הביצים טרופות.
  3. לרפד תבנית של התנור בנייר אפייה ולשמן במברשת סיליקון
  4. בקערה נוספת לערבב את פרורי לחם עם תבלינים ומלח
  5. לשפוך עליהם 2-3 כפות שמן זית ולערבב היטב שכל פרורי הלחם יצופו בשמן.
    ככה יוצאים פרורים זהובים עם שמנוניות ששומרת על נתחי חזה העוף מלהתייבש.
  6. לטבול את חזות העוף המושרים בפרורי הלחם המוזהבים
  7. ולסדר בתבנית ולהכניס לאפייה.
  8. לאפות כל כ 200 מעלות, בתנור שחומם מראש ל 15 דקות!! אופים 8 דקות, הופכים צד ואופים לעוד 5 דקות.
  9. אפשר לוודא שמוכן ולעשות חתך קטן ולראות את צבע הנתח. לבן/שקוף = מוכן. ורוד= לא מוכן.
    להגיש מיד ולהנות משניצל טעים ואיכותי.

______________________________________

מוזמנת להצטרף אלינו לתוכנית "בריאה" הקרובה
תוכנית ליווי דיגיטאלית להרזיה בריאה לנשים ואמהות עסוקות.
תצליחי לאכול מאוזן ונכון,
להפסיק ליפול על מתוקים ופחמימות
לרדת במשקל ולהרגיש טוב, עם הגוף שלך
בלי לרעוב ובלי לבזבז שעות במטבח,
עם מתכונים מעולים וקלים
ועם ליווי מקצועי עוטף ותמיכה מלאה בקבוצה
והכל מהבית שלך, בנוחות ובזמן שלך.

כל הפרטים כאן:
תוכנית "בריאה"  הקרובה

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

  1. ליאת הגב

    תודה רבה !!! זה מדהים שיש את כל העצות והמתכונים שלך! ממש תודה

    שאלה: אם אני רוצה שניצלים לשבת בבוקר – זה יכול להתאים גם?
    או להקפיא?
    לחמם על הפלטה?

    תודה

    • שחר סמיט הגב

      תודה רבה ליאת!

      שמחה לקרוא!!!
      אני אישית חושבת ששניצלים מכל סוג תמיד הרבה יותר טובים כשהם טריים 🙂
      אפשר לחמם על פלטה.
      לא מכוסים כדי שלא יקבלו לחות .
      לטעמי הקפאה לא עושה להם טוב.

      לביראות,
      שחר

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן