שקשוקה מהירה ובריאה

ארוחה זריזה וטעימה במחבת אחת
שקשוקה מהירה שחר תזונה בריאה

שקשוקה מהירה ובריאה

שקשוקה היא מבחינתי ארוחת חלומות.
הכל במחבת אחת, ירקות וביצים, בהכנה זריזה ובריאה.
אוהבת את הטעם ובמיוחד את הקונספט.


לא יודעת מתי התחלתי לאהוב שקשוקות. אבל זה בטח לא היה כשהייתי ילדה קטנה.
ולכן משמח אותי שהילדים שלי דווקא כן אוהבים שקשוקות.
לפחות את האדומות והרגילות.

בעצם שקשוקה יכולה להיות מכל מיני ירקות ובכל מיני צבעים.
האהובה עליי היא השקשוקה הירוקה עם מלא תרד ועלים.
לתוך שקשוקה אפשר להכניס גם קישואים, חצילים, פטריות ושאר ירקות.
מבחינתי הכל הולך.
מבחינת הילדים שלי… פחות.

לכן להם מכינה את השקשוקה הרגילה.
אדומה, בלי הפתעות בפנים, ובעיקר מהירת הכנה.
וזו ארוחת ערב (וגם לצהריים זו יכולה להיות ארוחה נחמדה וקלילה) נהדרת.

אני מכינה אותה מעגבניות מרוסקות בקופסא. אני אוהבת את של חברת Mutti.
ותמיד יש לי 2-3 קופסאות כאלו במזווה. שיהיה לכל מקרה.
המתכון הוא מתכון בסיס שאפשר לשדרג עם המון תוספות.
והוא גם מתכון שבמקרים של קוצר זמן ממשי אפשר לקצץ מהמרכיבים וההכנות,
ועדיין ייצא טעים וטוב.

כאלו בדיוק מתכונים יש לנו בתוכנית "בריאה"
מתכונים זריזים לאמהות עסוקות
שרוצות לאכול בריא ולרדת במשקל
וגם להכין לשאר המשפחה אוכל טוב.

שקשוקה מהירה ובריאה:
(4-5 מנות)

מצרכים:

  • 2 כף שמן זית
  • בצל גדול קצוץ (לא חובה. כשאין זמן, מוותרים על הבצל)
  • 5 שיני שום קצוצות/ כתושות (אפשר להוסיף יותר. לפי הטעם)
  • גמבה אדומה בינונית, חתוכה לרצועות/קוביות (לא חובה) –
    יתרון של רצועות לוקח פחות זמן לחתוך ומי שלא אוהב יכול בקלות להוציא אותן 🙂
  • קופסת עגבניות מרוסקות (400 גר')
  • 1-2 כפות רסק עגבניות איכותי
  • 1/3 כוס מים
  • תיבול: מלח, פלפל, פפריקה, מעט כמון או כל תבלינים אחרים אהובים
  • 5 ביצים

הכנה:

  1. לחמם מעט את השמן במחבת רחבה ועמוקה (שיש לה מכסה)
  2. להכניס את הבצל, לערבב, להוסיף מעט מלח ולהזהיב קלות.
  3. להוסיף שום ולערבב ולהכניס את הגמבה, לאדות למשך כ 5 דקות לריכוך על אש קטנה.
  4. לשפוך פנימה את העגבניות המרוסקות ואת הרסק עם המים – לערבב היטב, לתבל ולהביא לרתיחה.
  5. לשבור ביצה אחת בכל פעם ולהכניס אל המחבת. להנמיך את האש ולבשל עם מכסה סגור כ 10 דקות עד שהביצים עשויות במידה הרצויה.

הערות וגיוונים:

  1. ליותר סועדים – כמובן להגדיל כמויות ולהוסיף עוד ביצים.
  2. אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף, ע"פ הטעם, בשלב ההוספה של הגמבה.
  3. אפשר להוסיף כ-ל ירק שרוצים: עגבניות, שרי, פלפלים בצבעים, קישוא כפרוסות/קוביות/מגורד, גזר כנ"ל, פטריות טריות, קוביות חציל, מדליוני תרד קפואים או תרד בייבי טרי וכד'. מה שאוהבים.
    כל אלו יכנסו לצד הגמבות, לבישול קל עד ריכוך.
  4. אפשר לשדרג עם גבינת חמד/בולגרית ולפזר מעל לפני ההגשה.
  5. מצויין להגיש לצד סלט קצוץ, טחינה, גבינה. ואפשר ללוות בלחם איכותי.
  6. השקשוקה נשמרת בקירור כמה ימים.

מוזמנת להצטרף לתוכנית "בריאה" הקרובה!
תוכנית ליווי דיגיטאלית, לנשים ואמהות,
לאיזון הגוף וירידה בריאה במשקל.
כל הפרטים והמבצע – כאן:  תוכנית "בריאה"

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן