תבשיל פטריות וקישואים

תבשיל טעים, קליל להכנה ולעיכול, ומלא ערכים תזונתיים
תבשיל קישואים ופטריות שחר סמיט

תבשיל פטריות וקישואים

תבשיל טעים וקל להכנה, בייחוד כי זמן הבישול שלו ממש קצר, והוא צריך לשמור על ירקות נגיסים עם נגיעה של אידוי קל.

בדיוק התוספת שתתאים לכל ארוחה: נטולת פחמימות, קלה לעיכול, דלת קלוריות וטעימה ביותר!

מה יש כאן?

פטריות – עשירות בחלבון,  דלות פחמימות, בשרניות וטעימות ממש.

קישואים – תבחרו יפים, קטנים ורעננים. ותשתמשו בהם עם הקליפה! לקרצף היטב ולשטוף ולהנות מעוד סיבים ונוגדי חמצון שהיא מכילה. אם התמזל מזלכם למצוא זוקיני יפים – שלבו אותם גם. צבעי הקליפות יוסיפו צבע והזוקיני עצמו יוסיף טעם.

תרד – עשיר בויטמיני K, A, C, וחלק מויטמיני B, יש בו גם מינרלים, סיבים תזונתיים ושפע נוגדי חמצון מצויינים

בצל – מעבר לטעם שהוא מוסיף לכל תבשיל ומאפה, בבצל נמצא קוורצטין – חומר נוגד סרטן  המספק לנו חיזוק והגנה למערכת החיסון!

אז קדימה, מכינים!

תבשיל פטריות וקישואים

מרכיבים:

  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 1 בצל סגול כנ"ל
  • 5 קישואים (כנ"ל) על קליפתם, שטופים וחתוכים לפרוסות או קוביות די עבות
  • 2 סלסלות פטריות: 1 שמפניון ו 1 פורטבלו קטנות
  • שקית/ קופסאת עלי תרד (אני אוהבת את התרד בייבי) שטופים
  • 2 שיני שום כתושות (לא חובה)
  • 2 כף שמן זית
  • 1 כפית של מלח, מעט פלפל, כפית מלח
  • חופן שמיר (או כל עשב תיבול שאוהבים – פשוט לטעמי השילוב בין קישוא לשמיר הוא נפלא!)

אופן הכנה:

הערה חשובה: התבשיל הזה צריך להיות בצבע ירוק עז, והקישואים במרקם מוצק ולא רכרוכיים… אז לבשל קצר ולשים לב לזמנים.

  1. במחבת רחבה מחממים 2 כף שמן ומוסיפים  את הבצלים וזורים עליהם מעט מלח. מערבבים ומזהיבים.
  2. מוסיפים את הקישואים, השום, הפלפל מערבבים מעט ומורידים לאש נמוכה. נותנים לקישוא להגיר מעט נוזלים.
  3. בזמן הזה חותכים את הפטריות, לחצאים או רבעים (תלוי בגודל הפטריה) ומוסיפים למחבת. מערבבים בעדינות עד לריכוך ממש קל שלהן.
  4. מוסיפים את עלי התרד. מערבבים, מתבלים שוב לפי הטעם.
  5. משאירים על האש למשך כ 5 דקות, עד שעלי התרד מאבדים מעט מנפחם.
  6. מפרזים שמיר קצוץ, מורידים מהאש ואוכלים חם (וטעים מאד גם כשהוא קר!)

גיוונים:

  • להוסיף שעועית ירוקה קפואה – להכניס אותה ככה, קפואה, אל המחבת כדי שתשמור על פריכות.
  • להוסיף קוביות טופו (להעשרה בחלבון צמחי) שהושרו במעט שמן זית ושום כתוש עם קצת מיץ לימון – אפשר להוסיף אותן אחרי הבצל, ממש לפני הקישואים. זה הופך את המנה הזו לארוחה של ממש.
  • להחליף את התרד במנגולד – גם מאד מאד טעים.

לבריאות!

שחר

פסטה בולונז טבעוני ובריא

פסטה בולונז טבעוני

המנה המוכרת בגרסה טבעונית ונהדרת! תוספת מצויינת לצהריים או ארוחת ערב למשפחה. הסוד הוא להכין רוטב טוב וטעים! ואז גם הפטה וגם הטופו מקבלים טעמים משובחים.

קרא עוד »

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

  1. חן הגב

    היי, אם אני לא משתמשת בבצל איזה תבלינים אפשר לשים במקום שיהיה טעים?'

השארת תגובה

בואי,
תבחרי מתנה!

גלילה לראש העמוד

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להתגבר על אוכל מפתה

איך להפסיק ליפול למתוקים ולפחמימות? מלאי את הפרטים ואשלח לך את ההדרכה שלי: איך לעמוד מול פיתויים

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

מתנה - רשימת הקניות

רשימת הקניות שתסדר עבורך את הקניות הבאות – בלב שקט שהכל בריא ומזין!

מתנה - המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן