אנטיפסטי – ירקות אפויים בתנור
הכי פשוט. הכי טעים. אין כמעט משהו שיותר קל ומרשים וטוב להכין!
כל ירק משתלב כאן נפלא, אפשר לגוון גם בצורת החיתוך ובתיבול מעניין – העיקר לזרוק לתנור, לאפות ובסוף להתענג.
שימו מה שיש במקרר או בסלסלת הירקות, הכניסו מה שנמצא או טעים או מתאים לכם והרגישו חופשי להחליף, להסויף ולשנות
אנטיפסטי – ירקות אפויים בתנור
- בטטה בינונית שטופה היטב חתוכה לרצועות-אצבעות
- 2 פקעות שומר נקיות וחתוכות לשמיניות
- חציל קטן חתוך לאצבעות
- 8 עגבניות שרי חצויות או שלמות
- 4 גזרים קטנים וקלופים / 2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לרבעים
- 3 קישואים יפים ומוצקים שטופים טוב וחתוכים לאצבעות
- 3 בצלים סגולים קטנים קלופים וחתוכים לרבעים
- פלפלים במגוון צבעים חתוכים לרצועות
- קולורבי קלוף וחתוך לאצבעות
(עוד הצעות: פטריות טריות שלמות/חצויות, שעועית ירוקה, שום, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי ועוד…)
תיבול:
- 5-6 כפות שמן זית – יש לשים בנדיבות אבל לא להסחף…
- מלח גס – לפי הטעם, פלפל גרוס לפי הטעם
- אפשרות: 2 כף חומץ בלסמי/ רוטב סויה תמרי
הכנה:
- את כל הירקות מערבבים עם שמן הזית, המלח והפלפל – דואגים שכולם מצופים בשמן היטב
- מניחים ב- 2 תבניות של התנור, מרופדות בנייר אפייה – אופים כ 45 דק' על חום 200-180 מעלות.
- אוכלים חם, כשכל הירקות פריכים ומלאי ניחוחות.
- בהחלט אפשר ורצוי גם לשמור במקרר ולחמם למחרת או לאכול גם ללא חימום – טעים מאד גם כשזה קר.
לבריאות!
תגובה אחת
[…] נפלאים באנטיפסטי לצד שלל ירקות צבעוניים […]