מרק ארטישוק ירושלמי

הארטישוק הירושלמי הוא פחמימה איכותית, מזינה ועשירה במינרלים וסיבים תזונתיים! השילוב שלהם עם פטריות וערמונים – מניב טעם ומרקם משולמים!
מרק ארטישוק ירושלמי שחר סמיט תזונה טבעית

מרק ארטישוק ירושלמי

מרק מחמם וכל כך טעים!

הארטישוק הירושלמי הוא פחמימה איכותית, מזינה ועשירה במינרלים וסיבים תזונתיים!
אם עוד לא הכרת אותו
זה בדיוק בדיוק הזמן!!!

למה שווה להכיר ולהשתמש בארטישוק ירושלמי?

כי הוא לחלוטין יכול להיות הכוכב הבא במטבח, בצלחת, בתזונה!

קוראים לו ארטישוק למרות שהוא ממש לא כזה…
מכנים אותו ירושלמי אפילו שהוא בכלל לא מהאזור הזה…
משייכים אותו למשפחה של הג'ינג'ר אם כי הוא לגמרי אחר…
משתמשים בו כתחליף (בריא, טעים ומעולה!!) לתפוח אדמה ושאר פחמימות…
ומכינים ממנו מעדנים משובחים – על אף כל זאת 

הוא מזין, עם טעם מיוחד וקצת אגוזי, הוא בריא, 
והעונה החורפית היא העונה  שבה הוא זמין!
במטבח החורפי הוא בהחלט אחד מהטובים!

ארטישוק ירושלמי (בטטה קסבייה או תפו"א ירושלמי – גם שמות לאותו הירק בדיוק) 
הוא ירק פחממתי
אך עם תכולת סיבים יפה, מה שגורם לו להיות משביע מאד,

אך עם זאת לא מכביד
ושומר על רמות מאוזנות של סוכר בדם.

בעל ערך תזונתי יפה, יש בו סידן ומגנזיום וגם תכולת אשלגן טובה, 
מייחסים לו תכונות מחזקות ומטיבות לגוף ולמערכת עיכול בריאה.

יש מי שסובל מגזים אחרי אכילת ארטישוק ירושלמי- אבל לא כדאי לוותר עליו בגלל זה.
טיפ לטיפול בעניין:
טרם השימוש, השרו את הפקעות במים קרים למשך כמה שעות,
והחליפו את המים פעמיים לפחות (כמו לפני בישול קטניות).
עוד טיפים למטבח בריא ויעיל – יש פה! וכדאי להכיר אותם כדי להשתמש בה
כדי לבשל בריא הרבה יותר בקלות! 

השילוב של ארטישוק ירושלמי עם פטריות וערמונים – מניב טעם ומרקם משולמים!

מבוסס על מתכון של אפרת ליכטנשטט, מהבלוג המופלא "אז מה את עושה כל היום".

מרק ארטישוק ירושלמי

מצרכים:

  • 1 כרישה נקייה וחתוכה לטבעות דקות
  • 1 בצל לבן – כנ"ל
  • קישוא קטן ומוצק, שטוף היטב , חתוך לפרוסות דקות
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 1 כפית סליאן או דבש
  • מעט מלח, פלפל שחור, וטיפה אגוז מוסקט וקינמון
  • 1 קילו ארטישוק ירושלמי – קלוף ושטוף, חתוך לטבעות די דקות, שיקלו על הבישול שלו
  • סלסלה (ולחובבים אפשר אפילו 2) של פטריות שמפניון – קצוצות
  • אפשרות: חבילת ערמונים בוואקום

הכנה:

  1. מחממים בסיר גדול שמן זית ומוסיפים את הכרישה והבצל
  2. מטגנים על אש נמוכה עד שהם מתרככים ומעט מזהיבים
  3. מוסיפים תבלינים ואחרי דקה גם את פרוסות הקישוא והפטריות (אני הוספתי בשלב הזה את הערמונים בווקאום).
  4. מטגנים כ 5 דקות עד שהפטריות מתרככות טוב
  5. מוסיפים את פרוסות הארטישוק, מערבבים עוד כדקה ומוסיפים מים רותחים עד לכיסוי כל התכולה – ועוד כ -3 ס"מ.
  6. מבשלים כ 3/4 שעה עד שהארטישוק הירושלמי רך ממש ממש (ממש!)
  7. טוחנים בבלנדר מוט ומגישים חם עם אגוזים קצוצים ונבטוטים – לקישוט ולקרנצ'…ארטישוק ירושלמי הוא בהחלט חלק מרשימת הקניות הבריאה שלי.
    אם את רוצה לקבל את הרשימה הזו – במתנה ובאהבה
    כנסי ל- כאן
    וקבלי אלייך למייל רשימת קניות מלאה, מפורטת ובריאה
    שתעזור לך למלא את הבית באוכל הכי חשוב
    שאת צריכה – כדי לבשל בריא, לאכול בריא ולהרגיש נפלא!
    הנה המתנה בשבילך:
    רשימת הקניות הבריאה שלי – שאני חולקת איתך בשמחה רבה!לבריאות!
    שחר

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן