סלט קינואה ציבעוני
גם הסלט צבעוני, גם הקינואה צבעונית – מה שבטוח יש כאן מנה יפה, טעימה ומזינה להפליא!
אפשר לאכול אותו חם (אני אוהבת!), והוא מצויין גם קר (גם את הגרסה הזו אני אוהבת…)
העיקר לאכול משהו טוב וטעים, מלא בצבעים ובערכים תזונתיים.
סלט קינואה צבעוני
מצרכים:
- כוס וחצי קינואה צבעונית (תערובת של קינואה לבנה, אדומה ושחורה – אפשר גם רק לבנה)
- 3 וחצי כוסות מים רותחים
- כף שמן זית לטיגון/אידוי
- בצל פרוס לחצאי פרוסות
- בטטה גדולה שטופה היטב וחתוכה לקוביות קטנות של כ ס"מ
- דלורית קטנה קלוםה ונקייה חתוכה כנ"ל
- סלק בינוני קלוף וחתוך כנ"ל
- כף שמן זית לאפיית הירקות
- חופן נדיב של כוסברה ופטרוזיליה
- מעט מלח ופלפל
רוטב לתיבול:
- כף שמן זית
- כף וחצי חומץ בלסמי
- כפית דבש
הכנה:
שוטפים היטב את הקינואה במסננת צפופה ומשאירים לניקוז הנוזלים.
בנתיים מערבבים בקערה את קוביות הבטטה, הסלק והדלורית עם כף שמן זית ומעט מלח גס – משטחים על תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה – ושולחים לאפייה של כ-20 דק' עד שהקוביות רכות ומעט פריכות.
מחממים בסיר את כף שמן הזית ומאדים את רצועות הבצל עד הזהבה.
מוציאים את הבצל הזהוב לקערה ומכניסים לסיר את הקינואה. מערבבים היטב את הגרגרים לכחצי לדקה.
מוסיפים את המים רותחים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש – לבישול של כ- 15-20 דקות – עד שהקינואה רכה.
מכבים ומשהים בסיר סגור.
קוצצים את עשבי התיבול ומערבבים אותם אל תוך הקינואה, יחד עם קוביות הירק הפריכות ורצועות הבצל הזהובות.
מאחדים את כל חומרי הרוטב (מומלץ לשקשק בצנצנת קטנה), יוצקים אל הקינואה ומערבבים בעדינות עד למיזוג הטעמים.
אוכלים בהנאה ונהנים מיופי של תבשיל מזין וססגוני.
לבריאות!