עוף עם ירקות בתנור

מנה חגיגית וטעימה. ליד העוף יש ירקות אחרים ושווים במקום הבטטה והתפו"א!
עוף עם ירקות בתנור שחר סמיט תזונה טבעית

עוף עם ירקות בתנור

מנה חגיגית ויפה!
אין שבת שהיא לא מככבת אצלנו על השולחן:
כי היא קלה כל כך להכנה
כי אפשר ואפילו מומלץ להכין אותה ערב קודם (ולחסוך ביום שישי זמן יקר)
כי זו מנה משביעה עם ערך חלבוני גובה וערך פחממתי נמוך
כי היא משלבת באופן מושלם מנת חלבון עם  שלל ירקות
וכי הילדים אוהבים את העוף שיוצא רך, עסיסי ומלא מלא טעם
ו… תבנית כזו של עוף תמיד תמיד מצליחה וגוררת מחמאות!

אז ברור למה אני אוהבת את המנה הזאת!!!

במקום התפו"א והבטטה, שבאופן מסרתי משולבים עם העוף בתנור,
אני משדכת לו חברים חדשים:
קישואים, על קליפתם
קולורבי (קלוף, חתוך לקוביות. שמחליף מצויין את התפו"א)
שומר, חתוך לטריזים עבים
אם יש זוקיני אז זה גם מאד טעים
לפעמים כמה קוביות דלעת או דלורית

השילוב של העוף עם ירקות שאינם פחממתיים מובהקים
יותר מנה הרבה יותר טובה ומאוזנת

ותעזור לנו לשמור על תזונה בריאה ונכונה גם בשבתות ובחגים
וגם ביציאות מהשגרה.
עוד על אכילה בריאה ומאוזנת בשבת
תוכלי לקרוא כאן: איך לאכול בריא בשבת?
ו
גם כאן: לשמור על המשקל בשבת

ונחזור לעוף…
הסוד פה הוא  להשתמש במלא מלא מלא בצל.
פרוסות על פרוסות, בתחתית התבנית.
זה מה שעושה את העבודה מטובה ולמעולה!
הבצל מגיר נוזלים בזמן האפייה. והופך לקרמלי ומתקתק.

וזו בדיוק הדרך להכין ושייצא טעים ומזמין!

עוף עם ירקות בתנור

מצרכים:

  • 4 כרעי עוף מפורקים (או בכמות מתאימה למספר הסועדים), שטופים ונקיים
  • 3 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים
  • 4-5 שיני שום (2 כתושות, 2-3 שינים פרוסות)
  • ירקות (לפי האהבה והבחירה):
  • 2 קישואים על קליפתם, פרוסים לטבעות של ס"מ – אל תוותרו עליהם! על כל השאר אפשר 🙂
  • שומר בינוני חתוך לטריזים בינוניים
  • קולרבי בינוני, קלוף, חתוך לריבועים
  • אפשר להוסיף: כמה קוביות דלעת או דלורית

תיבול:

  • כף רוטב סויה תמרי (לא חובה. בפסח אפשר לוותר)
  • 2 כף יין אדום מתוק
  • כף סילאן טבעי
  • 2-3 כף מים
  • תבלינים: מעט פלפל שחור ופפריקה אדומה בנדיבות

הכנה:

  1. להניח את טבעות הבצל בתחתית תבנית רחבה המתאימה לאפייה.
  2. להניח עליהן את הירקות ומעליהם את העופות
  3. לפזר בינהם חתיכות שום
  4. להכין את התיבול: בכוס או קערה לערבב היטב את חומרי התיבול ולהוסיף שום כתוש
  5. לשפוך מעל העופות ולעסות אותם ואת הירקות שמתחתם בעדינות, עד שמכוסים טוב טוב והם בצבע אדמדם
  6. לכסות בניילון נצמד ולשמור בקירור כשעה או עד לילה (אני מכינה בחמישי בערב. משאירה לילה במקרר. מכניסה לתנור בשישי בצהריים. מהתנור ישר אל הפלטה)
  7. לאפות מכוסה (או במכסה תואם לתבנית או בנייר אפייה ועליו נייר כסף) בחום של 220 למשך כשעה וחצי או שעתיים (תלוי בתנור)
  8. לשים לב שלא נגמרים הנוזלים. אם צריך להוסיף מים.
  9. להוריד כיסוי ולתת עוד השחמה של כרבע שעה. וזהו! המנה מוכנה!!!

לבריאות ובתאבון!

שחר

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

  1. דבי הגב

    שוב שלום!

    אם אני רוצה להימנע ממתוק, אפשר?

    יש לי סויה רגיל, הולך?

    תודה!

    • שחר סמיט הגב

      סויה רגיל לא מומלץ! בכלל!!!
      מאד מעובד ומלא חומרים בכלל לא טובים!
      תראי את התווית…

      אני משתמשת ברוטב סויה טבעי, של חברת "תמרי".
      מכיל רק מים, סויה, מלח ומעט חיטה שמאפשר את תסיסת הסויה.

      אפשר להשתמש ברוטב סויה לצד או במקום סילאן.
      רק מן הסתם הטעם יהיה קצת אחר.
      אבל בטוחה שגם טעים.
      העוף עצמו בשילוב הירקות נותן טעמים טובים ביותר.

      לבריאות ובתאבון!

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן