קציצות אפונה וכרובית

קציצות אפונה וכרובית שחר תזונה בריאה

קציצות אפונה וכרובית

זה מסוג המתכונים שאחרי שאת מכינה אותם את מרגישה אם השנה. לפחות.
מהמתכונים האלו שיותר ממש שאת מתמוגגת שהילדים אוכלים
את גאה בעצמך שהכנת.


ולא בגלל שזה מתכון מסובך
ולא בגלל שזה מתכון מושקע.
להפך!!! זה בדיוק העניין!
להכין משהו שיא הפשוט שנראה כאילו השקעת בו מלא עבודה
זה כל הקסם.

אז מה יש לנו כאן?
ירקות? יש.
חלבון איכותי ומלא? יש.
פחמימה טובה? יש.
ילדים שבעים? יש
אמא מאושרת (ושבעה)? יש.

מתכון שהייתי מכינה וזכה לשדרוג הודות לאורית הלר, דיאטנית ילדים ומשפחה,
שיש לה יופי של מתכונים כייפים שילדים אוהבים.

קציצות אפונה וכרובית

  • 3 וחצי כוסות אפונה ירוקה קפואה
  • 1/2 חבילת כרובית קפואה
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום
  • 2 ביצים (L)
  • 2 כפות קמח עדשים כתומות
  • כף קמח כוסמין מלא / קמח חיטה מלא
  • תיבול: מלח (בערך כפית), פלפל, מעט כורכום
  • לציפוי: 6-7 כפות פירורי לחם מלא (מומלץ) בצלחת מעט עמוקה
  • אפשרויות (לא חובה): חופן עלי פטרוזיליה/כוסברה, לגרסה חלבית 2 כפות פרמז'ן

 

הכנה:

  1. להניח את האפונה והכרובית (הקפואות) במסננת ולשפוך מעל מים מקומקום מלא מים רותחים.
  2. להכניס למעבד מזון יחד עם השמן ושיני השום – ולטחון מעט ובפולסים.
    צריכה להתקבל עיסה ולא משחה.
  3. להוסיף למעבד המזון את הביצים, הקמח והתבלינים ואם רוצים אז את הירק – ולטחון עוד מעט עד לאיחוד כל המרכיבים.
  4. ליצור קציצות עגלגלות ולגלגל אותן בעדינות בפירורי הלחם
  5. לרפד את תבנית התנור בנייר אפיה, למרוח אותו בנדיבות בשמן זית ולהניח עליו את הקציצות
  6. לאפות בטורבו, על  180-200 מעלות (תלוי בתנור) למשך כ 20-25 מעלות.
  7. להגיש עם סלט או ירקות חתוכים ולהרגיש אמא טובה

מוזמנת להצטרף לתוכנית "בריאה" הקרובה
תוכנית ליווי דיגיטאלית לנשים והמאות לאיזון האכילה
ולירידה בריאה במשקל.

כל הפרטים והמבצע – כאן: תוכנית "בריאה" להרזיה בריאה

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן