קציצות קישואים עסיסיות
קציצות עשירות, מזינות ועסיסיות של קישואים ושאר ירוקים.
רכיבים:
- 2-3 קישואים מגוררים בפומפיה וסחוטים היטב
- חבילה עלי תרד, טריים ויפים, נקיים
- בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
- כף שמן זית
- חופן נדיב של עלי פטרוזיליה
- חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- כף טחינה גולמית מלאה/שקדיה
- חצי כוס קמח טף / כוסמין/ חומוס
- מלח, פלפל, כמון
הכנה:
- מאדים את הבצל החתוך במחבת עם כף שמן זית – עד שקיפות. ומצננים מעט.
- בנתיים חולטים את עלי התרד בקערה עם מים רותחים – וסוחטים היטב.
- מערבבים יחד את כל הרכיבים ומשהים כ 10 דקות.
- בידיים רטובות, יוצרים קציצות.
- ניתן לצרוב על מחבת איכותית עם כף שמן זית משני הצדדים ולאחר מכן להעביר לאפיה בתנור, או ישירות להניח על נייר אפיה משומן קלות, ולאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות, כחצי שעה בערך, עד שהקציצות משחימות ויציבות.
- בתאבון!!