קציצות מאש טבעוניות עסיסיות
קציצות על בסיס שעועית מאש מבושלת, עם ירקות ועלים ועוד דברים מזינים וטובים!
הן משביעות וטעימות וקלות להכנה!
עוד דרך נהדרת להכניס קטניות אל התזונה, ולהפוך אותה לתזונה טבעית ובריאה!
מצרכים:
- 2 כוס מאש מבושלת (לבשל כ 1 ורבע כוס מאש יבשה בהרבה מים למשך כ 20 דקות)
- בצל גדול קצוץ
- גבעול קטן וצעיר של סלרי
- חופן נדיב של עלי פטרוזליה/כוסברה או שתיהן
- 1 כף צ'יה מושרית ב 1/3 כוס מים
- 3/4 כוס שקדים או אגוזי מלך
- גזר בינוני קלוף
- קישוא קטן שטוף היטב
- כף שמן זית (לאידוי הבצל) + 1 כף שמן זית (לתערובת)
- תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, מעט כורכום, מעט פפריקה
הכנה:
- במחבת מחממים כף שמן זית ומאדים בו את הבצל להזהבה. מסירים מהאש.
- מכניסים למעבד מזון את כל המצרכים – וטוחנים. אפשר גם להכניס הכל לקערה ולטחון בבלנדר סטיק. זה רק ייקח קצת יותר זמן.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- יוצרים קציצות יפות ומניחים על נייר אפייה משומן, בתבנית
- אופים בתנור על 180 מעלות למשך כ 25 דקות. הופכים ואופים לעוד 5 דק' – זמני האפייה משתנים מתנור לתנור!!!
חשוב להוציא את הקציצות מהתנור כשהן עוד רכות ולכאורה לא אפויות…
כי הן מתקשות בחוץ. כמו עוגיות. - בתאבון!!!!!
- אפשר לשמור בקרור ולחמם למחרת לאדות בצל במחבת (אפשר עם עוד ירקות) ולהוסיף למחבת את הקציצות, ולחמם-לאדות, על אש נמוכה.
8 תגובות
נראה מצויין. זה יעבוד גם בלי צ'יה? ואם מנביטים את המאש עדיין צריך לבשל?
שלום דלית,
סליחה על העיכוב בתגובה.
ההכנות לשבת ולחג הרחיקו אותי מהמחשב 🙂
הקציצות יכולות להדבק גם ללא הצ'יה.
אבל תצטרכי להשתמש המשהו מדביק אחר:
שקדים טחונים, טחינה גולמית (אני פחות אוהבת), עוד בצל מאודה, פטריות מאודות או כף של קמח קטניות (חומוס/עדשים כתומות)
או פשוט לשים ביצה – אם את לא טבעונית.
אם מנביטים את המאש לא צריך לבשל.
אבל חייבת לציין שלטעמי יש הבדל משמעותי בטעם בין קציצות מעדשים מונבטות או מכאלו מבושלות.
ואת המאש המונבט אני פחות אוהבת כקציצות…
אבל זה באמת ממש עניין של טעם –
ואם טעים לך, אז לכי על ותהני מאד!
לבריאות!
שחר
היי ייצא טעים ומעניין!
רק לגבי כמות השעועית נראה לי שבפועל זה יותר מ2 כוסות אחרי בישול כי ייצאה לי כמות גדולה של קציצות.. וזלפתי מעליהן טחינה כי יצאו קצת יבשות וקשות.. יש לך המלצה נוספת אולי להשים משהו בתוך הקציצה להבא?
שלום נופר.
תודה על התגובה!!
צריך לאפות את הקציצות מעט זמן. והזמן תלוי בתנור שיש לכל אחת.
אני מקפידה להוציא אותן כשהן עוד רכות ולכאורה לא עשויות,
כי בחוץ הן מתקשות.
כמו שקורה בעוגיות.
עדכנתי את הוראות האפייה ואת הכמות של שעועית היבשה.
תודה!!!
יצאו קציצות ממש ממש טעימות! הוספתי שום כתוש גם..
תודה על המתכון 🙂
מעולה, רוני!
נשמע טעים בתוספת השום.
וגם בריא.
לא נדבק 🙁
עוד מתכנון מיני רבים לקציצות טבעוניות שלא נדבקות. מתבאסת להגיש עכשיו
מצטערת לקרוא שככה יצא לך.
אלו קציצות שעשיתי בעשרות סדנאות שלי,
בבית וגם ברחבי כל הדרום –
והן תמיד מצליחות.
האם השתמשת בצ'יה מושרית?
הזהבת את הבצל כמו שכתבו במתכון, עם שמן?
שמת עוד שמן בעיסה?
האם העיסה לא נדבקה לך כשהכנת את הקציצות או אחרי האפייה?