שבלולי פיצה בריאים

פתרון טעים ומפנק לארוחת ערב בריאה וגם, על הדרך, ארוחת עשר ליום הלימודים שלמחרת. שווה! בריא ומשביע!
שבלויל פיצה בריאים שחר סמיט תזונה בריאה הרזייה בריאה

שבלולי פיצה בריאים

אני חובבת קיצורי דרך במטבח. מעדיפה תמיד להשקיע את הזמן שלי בדברים אחרים ופחות בבישולים.

אבל אני גם רוצה לדאוג לתזונה הבריאה שלי ושיהיה לי אוכל בריא, וזמין ובייתי

וגם רוצה שהילדים שלי יאכלו בריא, ושארוחות ערב יהיו מעבר לפרוסה עם חביתה וסלט

וזה מחייב אותי להשקיע בבישול ובהכנה -אבל זה לא אומר שהבישולים האלו צריכים להיות ארוכים, מתישים או מסובכים.

להפך!

מבחינתי תזונה בריאה והרזייה בריאה חייבות להיות מגובות במתכונים קלים וזריזים וכמובן טעימים,

ממצרכים פשוטים וזמינים

שיאפשרו לך להכין ולאכול ולהגיש גם לילדים ולמשפחה.

ולכן אני אוהבת מתכונים עם פטנטים וכל מיני שיטות שמקילות עליי את ההכנות.

וזה בדיוק המתכון הזה!

 

שלא רק מקצר הכנה הוא גם סוגר לי 2 פינות במכה!

גם מתכון לארוחת ערב בריאה, של מאפה טעים ואהוב.

וגם ארוחת עשר מעולה ובריאה לילדים, ליום שלמחרת.

שבלולי פיצה בריאים. אפשר להכין בגרסה חלבית עם גבנ"צ או מוצרלה ואפשר גם פרווה רק עם רוטב עגבניות וזיתים.

וכמובן שאפשר לגוון ולשלב עם תוספות שאוהבים: טונה, פטריות, פרוסות עגבניה, בצל ועוד.

ואפשר גם להכפיל כמויות ולהכין יותר, ככה שיישארו שבלולים, שאותם אני מקפיאה, וישמשו אותי בימים הבאים.

 

3-4 שבלולים משביעים בהחלט לילדים (לפחות לילדים שלי 🙂 ) כארוחת ערב או עשר. כמובן עם ירקות/סלט ליד.

ומי שרוצה לרדת במשקל ולאכול נכון:

תאכל כמות של שבלולים שתהיה מנת פחמימה, עם תוספת ירקות (מבושלים/מאודים/אפויים וכמובן טריים, כסלט)

 

שבלולי פיצה בריאים

מצרכים:

(כמות ל 35 שבלולים, בערך)

בצק:

  • 4 כוסות קמח כוסמין מלא 100% (כוס = 240 מ"ל)
  • 1.5-2 כפות שמרים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפיות סילאן / סוכר
  • כפית גדושה מלח
  • 2 כוס מים חמימים-פושרים

 

  • שומשום – לקישוט (לא חובה)
  • ביצה טרופה (כנ"ל)
  • קמח לקימוח

רוטב עגבניות זריז ללא בישול:

  • 2 חבילות רסק עגבניות טבעי
  • 4 כפות מים או יותר – לפי מידת הסמיכות האהובה.
  • 1-2 שיני שום כתוש או אבקת שום
  • תבלינים לפי העדפה: פלפל שחור, אורגנו מיובש, פפריקה מתוקה
  • מלח ע"פ הטעם

תוספות למילוי השבלולים:

  • פרוסות זיתים ירוקים – בערך כוס.
  • לגרסה חלבית: 250 גרם גבנ"צ (מומלץ באחוזי השומן הפחות גבוהים) מגוררת או מוצרלה.
  • לגרסה פרווה או תוספות לחלבי: טונה, פטריות, תירס וכל מה שאוהבים

הכנה:

  1. לערבב בקערה את הקמח והמלח, השמרים והסוכר.
  2. לעשות גומה במרכז ולתוכה להוסיף את השמן וכוס וחצי מים. ולהתחיל ללוש את כל החומרים. להוסיף תוך כדי לישה את יתרת המים וללוש היטב לבצק אחיד ורך, שאינו נדבק.
  3. אם הבצק דביק מידי – להוסיף עוד קמח. ואם פירורי מידי אז הוא זקוק לעוד מים.
  4. חשוב ללוש טוב ממש (אם לשים ביד, אז לישה טובה של 3-5 דקות. למי שיש מיקסר אז הוא יעשה את העבודה 🙂 )
  5. להוציא את הבצק, לשמן מעט את הקערה ולהחזיר אותו לתוכה. לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולהניח במקום חמים-נעים, לתת לבצק לנוח ולתפוח כשעה.
  6. בנתיים להכין את הרוטב: לערבב את כל המצרכים היטב, לטעום ותקן תיבול.
  7. ללוש, לקמח משטח עבודה ולחלק את הבצק ל 4 כדורים.
  8. מכל חלק לרדד לשכבה די דקה, למרוח על גביה את רוטב העגבניות ולפזר את התוספות הרצויות.
  9. לגלגל לרולדות ולחתוך לפרוסות בעובי אצבע (הערה חשובה: אם הבצק דביק וקשה לחתוך ולהעביר לתבנית – ראו הערה). את הפרוסות להניח על נייר אפייה בתבניות רחבות של התנור. לרווח בין שבלול לשבלול, כי הם תופחים.
  10. לתת עוד מנוחה של כרבע שעה. למרוח כל שבלול בביצה טרופה ולזרות מעל שומשום (לא חובה)
  11. להכניס לאפייה, על 180-200 מעלות למשך כ 25 דקות (בכל תנור המעלות והזמנים משתנים, ושימי לב למאפים בתנור שלך). להוציא ולהגיש חם וטרי.

הערה: אם הבצק דביק וקשה להעביר את הפרוסות לתבנית מציעה לאחר גלגול רולדה להעביר אותה למקפיא לרבע שעה עד חצי שעה. בנתיים להמשיך להכין את שאר הרולדות וגם אותן להקפיא. כשמסיימים להכין את כל הרולדות לרוב כבר הראשונה מתיצבת בהקפאה ואפשר להוציא אותה ולחתוך ולהעביר לתבנית בקלות. ואחרי כן להמשיך עם שאר הרולדות.

שדרוגים והצעות נוספות:

  • אפשר להעשיר את רוטב העגבניות על ידי בישול של רוטב יותר מושקע עם בצל מאודה ומעגבניות אמתיות קלופות וחתוכות או משימורי עגבניות חתוכות.
  • אפשר להכין מחלק מהבצק עוגת שבלולים בתבנית (כמו עוגת שושני שמרים). את השבלולים פורסים מעט יותר עבים ומסדרים אותם, זה לצד זה, בתבנית עגולה.
  • אם מכינים לזמן מאוחר יותר: אחרי ההוצאה מהתנור, לכסות במגבת נקייה. לתת לשבלולים להתקרר. לארוז בשקיות אישיות בכמות המתאימה ולשמור בהקפאה.

לבריאות ובתאבון.

שחר

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן