כתומה ומתוקה – עוגת גזר טבעונית

עוגה רכה ומתוקה, כתומה וטעימה. מפזרת בבית ריח משכר ונותנת בפה טעם ממכר. וכמובן בריאה ומזינה וקלה להכנה.
עוגת גזר טבעונית שחר סמיט תזונה טבעית
עוגת גזר טבעונית

הגזר עכשיו כל כך מתוק. במיוחד אם בחרתם גזר טרי וקטן. כל הטוב שבגזר מרוכז בגזרים הקטנים, פשוטים למראה, אך הטעימים כל כך למאכל.

הגזר כל מתוק עכשיו שמתבקש ממש להכין ממנו עוגה.

עוגה רכה… נימוחה… ממכרת (זהירות!)… ולא פחות חשוב: קלה להכנה!
לבחוש ולתנור – ויש ריח משכר בבית ועוגה מצויינת ובריאה לפנק ולהתפנק בה.

מסוג העוגות שאני מרגישה בנוח ממש לתת לילדים, אפילו כצידה לדרך בבוקר
ובוודאי כארוחת ארבע.
אמנם זו עוגה אבל היא מופחתת בשמן ובסוכר ויש בה קמח כוסמין שממלא ומשביע
והיא עומדת בכבוד בכללי התזונה הטבעית שאני מנסה להנחיל 🙂
ועדיין משמר את המרקם ואת הטעם המוצלח.

וכשמתחשק משהו מתוק, ונמאס כבר מתמרים…
אז עוגה כזו זו אופציה נהדרת במיוחד כשהימים נהיים קצרים וקרירים…
מן עוגה סתווית – חורפית כזו, אולי בגלל הקינמון 🙂

המתכון מבוסס על מתכון של הדס אריאל מהבלוג המשובח : PINK.

קצת שינויים ו"הבראה" והמתכון לפניכם, קליל ומוצלח.

עוגת גזר טבעונית:

מצרכים:

  • 1.5 כוס קמח כוסמין
  • 1/2 כוס סוכר קנים – במקור הופיע 3/4 כוס סוכר אבל קיצצתי :). אפשר להוסיף אם לא מתוק מספיק
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים (סחוט ביתי או קנוי -אבל מיץ אמיתי!)
  • קליפה מגוררת מ1/2 תפוז – לא חובה וכמובן שמאד מאד מוסיף
  • 1/2 כוס שמן צמחי (משתמשת בזרעי ענבים  ואפשר גם שמן זית כבישה קרה – זה יוצא מעולה וללא טעם לוואי)
  • 4 כפות רסק תפוחים
  • 2-3 כפות שברי אגוזים – לקישוט

    רוצה לדעת מה חשוב להחזיק בבית ובמלא למלא את המקרר והמזווה?
    כדי לבשל בריא ולאכול בריא?
    כדי להרגיש טוב ולהראות נפלא?
    בקישור שכאן – אפשר לקבל ***בחינם***
    את רשימת הקניות הבריאה שלי
    שתעזור לך לצייד את המטבח בכל מה שבריא באמת!

הכנה:

  1. לערבב בקערה את כל החומרים, היבשים, על פי סדר הופעתם.
  2. בקערה נפרדת לערבב את הרטובים חוץ מהגזר – ולאחד היטב אל קערת היבשים.
  3. להוסיף את הגזר ולערבב טוב טוב עד שהכל אחיד ומאוחד (אבל… גם לא להגזים בבחישה)
  4. לשמן קלות תבנית (אני מורחת מעט שמן קוקוס) מתאימה, לצקת את העיסה ולזרות את האגוזים הגרוסים מעל.
  5. לאפות על 180 מעלות לכ- 40 דקות. עד שקיסם ממרכז העוגה יוצא יבש.
  6. לצנן מעט (כי היא טעימה מאד כשהיא חמה) – ולאכול לבריאות ובהנאה.
  7. לאחסן במקרר עטוף בניילון נצמד.

המרות והחלפות וגיוונים:

  1. אפשר להוסיף 1/2 כוס צימוקים.
  2. אפשר להחליף את מיץ התפוזים בחצי כוס מים רותחים. זה מרכך את העוגה. אבל אז ייתכן ויהיה צורך להמתיק. או לפחות להשתמש ב 3/4 כוס סוכר ולא ב 1/2…
  3. אפשר להחליף כוסמין בקמח מלא.
  4. עשיתי בעבר ניסוי והוספתי גם כוס של תפוחים חתוכים. ויצא מאד מאד טעים 🙂
  5. ולא לשכוח להרשם ולהוריד את רשימת הקניות הבריאה שלי 🙂

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

2 תגובות

  1. ענבל הגב

    מהי גודל התבנית של העוגה?

    • שחר סמיט הגב

      שלום ענבל,

      את צודקת, לא רשמתי את גודל התבנית…
      סליחה.

      הגודל מתאים לתבנית כמו חד"פ רגילה.
      ואני אופה אותה בתבנית עגולה של 24 ס"מ.
      זה גם תלוי אם את רוצה עוגה יותר גבוהה… ואז יכולה לאפות בתבנית קצת יותר קטנה.

      לבריאות ובהצלחה,

      שחר

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן