איך לאכול במסעדות ולרדת במשקל?
מדריך לאכילה נכונה במסעדות
האם זה בכלל אפשרי לצאת למסעדות? לאכול ולהמשיך לרזות?
אפשר לאכול במסעדה לרדת במשקל?
אז, כן!
לא רק שזה אפשרי אלא שזה אפילו רצוי,
שכחלק מאורח חיים בריא
תדעי איך לצאת לפעמים מהשגרה, לאכול גם במסעדות ,
ועדיין לשמור על הבריאות שלך, על הגוף שלך,
על עקרונות התזונה הבריאה
ואפילו להמשיך לרדת במשקל!
היום הרבה יותר פשוט מבעבר.
ברוב רובן של המסעדות יש כבר מודעות רבה
ומתוך הרצון שלהן למשוך קהל ולהביא לקוחות
הם יוצרים תפריטים מתואמים עם המון אפשרויות.
בחלקן אפשרויות טובות ויחסית בריאות!
בעבר לא ראינו במסעדות מנות של קינואה
או תוספות של ירקות חלוטים.
ולא היה שימוש בקמחים מלאים או אפשרות לקבל שייקים ירוקים.
והיום יש!
וזה באמת מאפשר לצאת ולבלות ולאכול ולהנות
ועדיין לשמור על העקרונות הבריאים של בתזונה הבריאה
ולא להשמין ועוד להמשיך ובהרזייה בריאה!
איך עושים את זה?
1.לבחור נכון!
• דבר ראשון זה לבחור נכון את המסעדה עצמה!
כמו שאת מבררת על מיקום, שעות פתיחה ואפשרויות חנייה
ובדיוק כמו שאת בודקת לגבי כשרות המסעדה,
תבררי מה התפריט? מה מגישים בה?
• תבדקי אם יש אפשרות למנות שמתאימות ומשתלבות
עם העקרונות לאכילה בריאה
ותבררי שיש אפשרות לקבל מנות מותאמות או מפורקות לפי הזמנה.
עם המודעות הרבה היום לצליאקים ולרגישים ללקטוז/שומשום/ביצים ולא משנה מה…
רוב רובן של המסעדות מאפשרות לפרק מנות,
כלומר להביא את המנה נקייה (או כמעט נקייה) ושהסועד יתבל ויוסיף לפי טעמו ומגבלותיו.
תבררי שאפשרי!
• ככל שתגיעי יותר מוכנה למסעדה תוכלי לנהל את הבחירות שלך בהרבה יותר תבונה
וככה גם לאכול בצורה נכונה!
אם תדעי, אפילו בערך, מה את הולכת לפגוש במסעדה, בערב למשל –
תוכלי גם לנהל את כל היום שלך היטב.
ולאכול בצהריים ארוחה יותר קלה, לדוגמה.
• ואם את יוצאת לבית קפה בערב, עם בן הזוג או חברה,
ואת יודעת שתאכלי שם איזה קינוח מפנק
אז בארוחת ביניים של אותו יום תוותרי על המתוק שלך לטובת הערב!
• תבחרי מראש את המקום אליו את הולכת וככה כל הבחירות שלך יהיו הרבה יותר טובות
ותוכלי לשמור על הגוף שלך ועל המשקל!
2. מה לאוכל במסעדה?
כל מסעדה והאופי שלה.
אנסה לתת את ההמלצות המתאימות לפי קטגוריות של המסעדות.
• במסעדה בשרית/דגים –
תבחרי לאכול מנת חלבון טובה!
דג אפוי או על הגריל, מנת בשר או עוף שעשוייה על האש או במחבת.
אפשר גם מנות של מוקפצים
אבל שם לא פעם מסתתרים הרבה סוכרים בתוך הרטבים…
בכל אופן תבחרי מנה חלבונית, שמלווה בתוספת של ירקות.
ולא בפחמימות!
את האורז או תפו"א האדמה שמגישים
תבקשי שיחליפו לך בירקות מאודים או אפויים.
ומומלץ כמובן שאת הארוחה כולה ילוו ירקות חיים.
כדאי להזמין סלט חי של עלים וירקות.
זה יעזור ליצור שובע יחד עם מנת החלבון.
יש הרבה מסעדות בשריות שמציעות סלטי עלים גדולים
עם בשרים משולבים בתוכם (אנטריקוט/חזה עוף/פרגית/בשר טחון)
זו מנה מעולה ומומלצת מאד!
• במסעדות חלביות –
גם כאן יש מנות מצויינות כמו:
• שקשוקות מיוחדות,
• מנות על בסיס חצילים או פטריות,
• שיפודי ירקות,
• פריטטה, אומלטים,
• פשטידות
• לזניות ללא גלוטן על בסיס ירקות ועוד…
הכי מומלץ לבחור מנות חלבוניות חלביות
וללוות אותן עם סלט.
אם בחרת מנת פחמימה כמו פסטה/רביולי/פיצה וכד',
אז עדיף לבחור רוטב אדום או על בסיס שמן זית,
ופחות את השמנת-מוקרם…
בכל אופן מה שהכי חשוב לגבי כאלו מנות זה לחלוק!
הן מנות מאד גדולות ואכילה של צלחת שלמה
היא עומס של פחמימה ותכביד עלייך ועל העיכול שלך.
וכמובן תפריע לירידה במשקל
תחלקי עם מי שבשולחן או שתבקשי צלחת נפרדת,
תעבירי אליה את המנה המוגדרת שלך
לצד כזו מנה תזמיני תמיד סלט ירוק או סלט ירקות אחר.
ואותו דווקא אל תחלקי עם אף אחד 🙂
ככה תיהיה לך מנת ירק גדולה ומנת פחמימה טעימה ומשביעה – ליד.
• בבתי קפה –
גם כאן יש מבחר יפה של מנות חלבוניות, כמו במסעדות החלביות
והכי מומלץ לבחור בהן.
ארוחות בוקר של בתי קפה הן בחירה אפשרית בהחלט.
ממליצה לוודא שהארוחה באה עם מנת סלט מכובדת
ולא צלוחית של דוגמא קטנה…
לאכול לחמנייה קטנה אחת מקמח מלא
עם חביתה וממרחים ואת הסלט – ולהרגיש פינוק ושובע!
כשמציעים בארוחות כאלו שתייה קלה או מיצים – אל תקחי.
תבקשי להמיר בעוד ירקות חיים או בלימונענע ללא תוספת מי סוכר
(תדגישי את זה למלצר!!! ברוב המסעדות מכניסים במשקאות מי סוכר לשיפור הטעם!).
אם יצאת לבית קפה רק לקפה ועוגה –
אז לבחור במשהו ממש מפנק וטעים
ולאכול בכמות המתאימה.
וממש חשוב: לאכול לאט, בנחת, בהנאה.
• במסעדות מזרחיות –
מומלץ לשים לב מאד ל-לאפות ופיתות המוגשות חופשי עם מטבלים שונים.
אלו ימלאו אותך ויוסיפו ערך פחמימתי פשוט רב.
מומלץ מאד לדלג על השלב הזה ולבקש מיד מנה,
לאכול מהסלטים המוגשים, אלו בלי המיונז ולא המטוגנים…
יותר כרוב, מוחמצים, סלט עגבניות חריף, סלטי פלפלים וכו'…
תבחרי מנה בשרית,
ותלווי אותה בתוספת ירקות או סלט קצוץ חי.
• במסעדות יפניות –
מציעות אטריות סובה, סלטי אצות שונים
ומרקים טובים כמו מיסו.
ואלו מנות מעולות לבחירה.
סושי אהוב מאד על הרבה נשים.
לרוב הסושי בא עם תיבול מתוק ביותר… וזו עיקר הבעיה…
וכמובן יש את מילוי האורז ואת הסושי המטוגן…
מומלץ לבחור מילוי איכותי לסושי, כמו אבוקדו וסלמון,
ועדיף ללא רטבים או ממש מעט.
ולאכול מהם 2-3 יחידות קטנות.
לכן צריך לבקש סלט ליד כדי שתוכלי לשבוע מלבד מהסושי, גם מירקות.
• מסעדות שונות כמו תאילנדיות, הודיות, איטלקיות וסיניות –
העיקר לבחור מנה חלבונית או פחמימתית ולצידה מנת ירקות
(תפו"א זה לא ירק, כן? 😉 ) חיים או כתוספות שונות.
אנטיפסטי, שעועית ירוקה מוקפצת, סיינה של כרובית,
כרוב מאודה ושאר ירקות –
נמצאים היום במגוון מסעדות שונות
ואם זה רק יהיה במודעות שלך,
תוכלי לבחור נכון ולאכול נכון וכמובן ליהנות!
• פלאפל/שווראמה וכו' –
•פלאפל אפשר לאכול ללא הפיתה.
•4-5 כדורים עם סלטים חיים וירקות לא מטוגנים
•שווארמה לבקש ללא הלאפה ולאכול כנ"ל.
חשוב לשבת כשאת אוכלת. לא תמיד יש מקום בכאלו חנויות אוכל,
אז טוב למצוא מקום אחר נוח לשבת ולאכול בנחת.
זה ממש יכול לעשות את ההבדל
בין אכילה על הדרך, תרתי משמע,
שהיא פחות משביעה ומספקת
ואחריה תשארי רעבה ועם חשק לאכול עוד…
לבין אכילה שמסבה לך הנאה ונותנת לך שובע טוב.
3. רטבים (ושאר רכיבים שאת אוכלת אבל לא מרגישה….)
• במסעדות (וגם באירועים ומלונות) יש הרבה תיבולים, רטבים ועוד מרכיבים,
שמתפלחים לנו לצלחת בלי שאנחנו מרגישות…
• רוטב עם סילאן או דבש (או סוכר)
רטבים שמשלבים מיונז או שמן בכמות מאד מאד נדיבה
פקאן סיני, בוטנים קלויים, קשיו מסוכר ושאר פיצוחים שמושלכים לסלט
ולא נלקחים בחשבון כמעט בכלל.
• אנטיפסטי שמתובל על המון שמן ותוספות של המתקה
קוביות גבינה קשה מטוגנות או אפילו לא… אבל גם הן נכנסות לסלט
קרוטונים, חומציות, קוביות פרי שונות
בקיצור: הרבה תוספות שמתגנבות לנו לצלחת.
•אז כשאת מזמינה סלט תבקשי אותו מפורק!
אם אפשר זה הכי מומלץ וטוב!
שאת כל התוספות יביאו לך בנפרד.
ובטח את התיבול! תחליטי את כמה ואיזה תיבול את שמה.
ושימי לב מראש מה כולל הסלט שלך.
• סלט זה לא שם קוד למנה בריאה. ממש לא. תלוי מה הוא כולל.
ו… סלט קינואה ועדשים הוא ממש לא סלט!
זו מנת פחמימה!
תוכלי לגלות את כל האמת על סלטים
ואיך לאכול מהם בצורה בריאה ומרזה –
במדריך שלי לסלטים בריאים: כאן.
•וגם אם בחרת מנת סלט עם שלל תוספות זה בסדר –
רק תדעי שאכלת מעבר לסלט גם מנת פחמימה וגם שומנים שונים
וככה תוכלי לנהל את המשך ההזמנה והאכילה שלך באותו בילוי.
•ועוד דגש על לחמים – לא רק במסעדות מזרחיות, לפעמים גם במסעדות אחרות,
"יפנקו" בלחמים וכל מיני מאפים, לפני הגשת המנה העקרית.
לחם בכזו ארוחה הוא מיותר!
תבקשי שיארזו לך או שלא יביאו ותתמקדי במנה העיקרית, באוכל המיוחד.
4. שתייה –
שתייה קלה, מיצים, שייקים, אלכוהול – לא משנה מה…
שימי לב שכווולם מכילים ערך קלורי מאד מאד גבוה!
גם אם זה משקה טבעי כמו מיץ גזר סחוט טרי וגם אם זה שייק.
זה עדין מכיל הרבה סוכר וצריך לדעת את זה!
ככה שגם אם את בוחרת בכזו שתייה
(וזה ממש מפנק למשל לשתות כוס יין לבן במסעדת בשרים טובה…)
פשוט תצטרכי לקחת את זה בחשבון –
בתכנון הכללי של הבחירה והאכילה שלך!
כוס של יין היא שוות ערך למנה של פחמימה.
תמיד תזמיני קנקן מים רגיל, תמיד.
ותתחילי איתו את השתייה.
אם תרצי בהמשך – תמיד תוכלי להזמין שתייה נוספת.
5. קינוחים –
עם יד על הלב… בסוף ארוחה במסעדה (לא כשיצאת רק לקפה ועוגה…)
אחרי ארוחה גדולה:
האם את באמת זקוקה או מתאים לגוף שלך שתאכלי,
בנוסף לכל האוכל, גם קינוח?
אני מציעה לך להמתין כ 20 דקות אחרי שסיימת לאכול
ולבדוק איך את מרגישה. לרוב תרגישי שבעה בהחלט,
וזה סימן מובהק שממש אבל ממש לא כדאי לך לאכול עוד שום דבר.
ההבדל בין לסיים ארוחה בהרגשה טובה, שאכלת מדוייק,
ובין לסיים מפוצצת ועמוסה – הוא הבדל של בחירה והחלטה!
ואם תאכלי נכון ולא תעמיסי על עצמך,
תוכלי באמת להנות במסעדות כחלק משגרה בריאה
ולא רק שלא תזיקי לעצמך אלא תקדמי את ההרזייה הבריאה שלך!
ואם בכל זאת… ממש רצית וזה מה שבחרת, אז:
תאכלי כטעימה של המתוק (הרי את לא באמת אוכלת עכשיו בגלל רעב).
ותזכירי לעצמך איך תרגישי אחרי האכילה
זה מאד עוזר לבחור את הבחירה הנכונה.
אם תאכלי לפי ההמלצות שלי תגלי שגם במסעדות אפשרי
ואפילו ממש קל לאכול נכון, בכייף
ולשמור על הבריאות והמשקל!
וגם אם היית במסעדה או אירוע
ואכלת מעבר למה שרגילה
או התפתת למתוקים או ללחמים טריים
זה עדיין לא אומר שתעלי במשקל
וגם בשבוע כזה תוכלי להמשיך ולרדת!
איך?
אם תדעי את סוד האיזון –
תוכלי גם אחרי אכילה פחות מדוייקת – להתאזן ומהר
ולהחזיר את הגוף שלך למצב של שריפת שומן
והרזיה בריאה.
תצטרפי לתוכנית "בריאה" ותגלי את כל הסודות:
- איך להפסיק ליפול על מתוקים ופחמימות
- ואיך להפסיק את הנשנשת של אחהצ והערב
- איך לאכול מאוזן, פשוט, משביע וטעים –
- ולרדת במשקל.
- בלי להשקיע שעות בבישולים
- בתוכנית מותאמת לאישה ואמא עסוקה כמוך
לכל הפרטים על תוכנית "בריאה" –
תוכנית הליווי הדיגיטאלית להרזיה בריאה
לחצי עכשיו על הקישור המצורף:
תוכנית "בריאה" – הרזיה בריאה לאמהות עסוקות