איך לאכול לחם בלי רגשות אשם?
לפני כמה ימים ראיתי סרטון של מישהי שמציעה שאם את רוצה
להנות מלחמניה עסיסית וטעימה ובלי רגשות אשם
להנות מלחמניה עסיסית וטעימה ובלי רגשות אשם
אז תכיני את הלחמנית עדשים (ה"מפוצצת,, בחלבון, כמו שהיא טענה)
שהיא מציעה שם
אז אני כאן כדי להזכיר כמה עובדות פשוטות:
1. אפשר וראוי ובריא לאכול לחם
כן כן גם לחם כזה רגיל מקמחים מלאים סטנדרטיים,
לחם איכותי שנמכר בסופר
ולא כזה שעשוי מקמחי קטניות וכל מיני קמחים משונים
גם לחם כזה את יכולה לחלוטין לאכול
ובלי גרם אחד של רגשות אשם.
ויש לי גם מדריך חינמי
שיראה לך איך לעשות את זה!
הקישור בסוף הפוסט.
.
2. "לחם" עדשים שהוא אגב, בהחלט פחמימתי
ולא, הוא לא "מפוצץ חלבון"
למרות מה שטענה אותה גברת בסרטון.
עדשים הן פחמימות.
כי הרכיב העיקרי בהן הוא: פחמימה.
ופחות מ 20% חלבון (צמחי, אגב, שהספיגה שלו והזמינות הביולוגית שלו נמוכות באופן מובהק)
אז לחם או לחמניה שתכיני מקמח עדשים הוא בהחלט פחמימה
3. את בכלל לא חייבת להתקשקש במטבח
ולהכין איזו לחמניית קינואה,
לעמול על לחם עדשים
ולקנות בשביל זה פסיליום,
שיש רק בבתי טבע…
או גואר גאם ושאר רכיבים משונים…
.
תאכלי לחם אמיתי ואיכותי
ולא מקמחים אקזוטיים.
לחם שאפשר לקנות בסופר,
וכן! יש גם בסופר לחמים איכותיים!
(במדריך החינמי שלי אני מסבירה בדיוק
איך לדעת איזה לחם איכותי
ואיזה מוצאים מומלץ לקנות)
.
ככה שתאכלי ותהני מלחם
שיהיה לך פרקטי,
קל לשימוש
וטעים
.
4. אם את רוצה להכין לעצמך לחמנית עדשים. לבריאות ונפלא.
יש יתרון במאפים מקמחי קטניות למי שצליאקית או לא רוצה לאכול גלוטן
וגם למי שלא רוצה ליטול ידיים…
5. והכי הכי חשוב:
שאף אופת לחמניות עדשים מפונפנות
לא תכניס לך לראש – לעולם –
שאכילת לחם צריכה להיות קשור
ברגשות אשם.
החיבור בין רגשות אשם לאכילה
הוא מזיק,
הוא הרסני,
הוא לא בריא
והוא גם מעכב הרזיה.
ולהגיד את זה בסרטון
או לכתוב את זה בפוסט
זה כל כך מיושן ובראש של "דיאטה"
והכי לא עדכני ולא מחובר למציאות.
אל תקשיבי לטיפוסים כאלו
שנתקעו על המיתוס המופרך
שאכילת פחמימות, מתוק או לחם
זו פעולה שגורמת לרגשות אשם בהכרח.
6. ולקבלת המדריך החינמי שלי
איך להנות מלחם
גם בתהליך של הרזיה –
ואיך לשלב לחם בתפריט מאוזן
ובריא כמנה טובה, מזינה ומשביעה
כולל מתכוני כריכים
ועוד מתכונים מהירים ומעולים נוספים
כנסי כאן לקישור
בשורות טובות.
עם ישראל חי.