אל תקני תוסף ויטמין סי לפני שאת קוראת את המאמר הבא.
בכל חורף נשים שואלות אותי
על תוספי ויטמין סי,
מה לקחת ואיזה מומלץ.
.
אז הנה ההמלצה שלי.
ורק לפני כן כמה מילים חיוניות
על הויטמין החיוני הזה, ויטמין סי:
הוא חיוני היות והגוף שלנו לא יודע
לייצר בעצמו
ולכן תלוי במה שאנחנו אוכלות.
והוא ויטמין שמחולל פלאים:
הכרחי לספיגת ברזל ומניעת אנמיה.
ולכן שלבי אותו בארוחות שאת אוכלת מזונות עתירי ברזל.
ובמיוחד בהריון ובהנקה, שימי לב שיש לך מספיק ויטמין סי, לצד הברזל שלך
נצרך לבריאות העור, החניכיים, כלי הדם,
משתתף במניעת תהליכים סרטניים
לריפוי פצעים ופעילות מערכת החיסון
שותף ביצירת הקולגן (לחוזק הגוף ולמראה העור)
נוגד חמצון עוצמתי
יש לו גם קשר לירידה במשקל ועוד…
.
והרבה הרבה לפני כדורים
ואפילו לפני התפוז
(ובטח ובטח לפני מיץ תפוזים)
יש שפע מקורות נהדרים
שיספקו לך את ויטמין הקסם הזה
ובכמות נפלאה.
ולכן "התוסף" המומלץ ביותר מבחינתי:
גמבה אחת עסיסית
שתספק לך
יותר מכל תצרוכת הויטמין c היומית.
עוד ממנו תמצאי ב
פלפל צהוב או כתום
קולורבי
כרוב
תותים
קיווי
ברוקולי
עגבניה
.
המינון המומלץ לנשים: 75 מג ליום
ובהריון 85 מג ליום
בהנקה עוד קצת: 120 מג ליום
.
ככה שסלט עם כרוב, עגבניה וגמבה בארוחה
ו- עוד איזה קווי במהלך היום
יתנו לך כמות ויטמין סי מעולה.
.
אז איזה ירק/פרי תאכלי לך היום?
תכתבי לי
.
עם ישראל חי. בשורות טובות.