ארוחת סלט אדממה ואפונה
זה לא רק מתכון.
יש כאן גם המלצה על 2 פחמימות מעולות וטעימות
שמצוינות בהרזיה
וגם מתכון לארוחת סלט משובחת
קיצית
מהירה
מזינה
משביעה ועדיין קלילה
והכל בקערה אחת
ארוחת סלט אדממה אפונה
האדממה היא פחמימה מעולה.
עם 11 גרם חלבון ו 12 גרם פחמימה
והאפונה עם 5 גרם חלבון
ו 12 גרם פחמימה.
בשתיהן סיבים, סידן, מגזניום
ושתיהן טעימות,
וסופר קלות להכנה
לשלב אותן כפחמימות איכותיות
בארוחת סלט כמו פה
או לצד ארוחה חלבונית עם ירקות
לאכול ולהנות
מצרכים:
•מלפפון חתוך לקוביות
•עגבניה/פלפל אדום-כתום כנ"ל
•2 גבעולי סלרי קצוצים
•1/2 כוס אדממה קלופים -חלוטים במים רותחים
•1/2 כוס אפונה ירוקה -חלוטה במים רותחים
•ביצה קשה חתוכה לקוביות
•100 גרם בולגרית 5% או חמד 5% – מפוררת
•כפית שמן זית
•מלח, לימון – לפי הטעם
•4 אגוזי מלך קצוצים -לא חובה
הכנה:
•לשים את כל המצרכים בקערה בינונית
•לתבל
•לערבב
•לאכול בהנאה מרובה
(אם משתמשת בפולי אדממה לא קלופים,
אז צריך לבשל כ 5-7 דקות, לצנן, לקלף – ולשים בסלט)
עם ישראל חי