בסוד הסויה – כל מה שבריא וכדאי בסויה
הרבה שנים היא סבלה מיחסי ציבור בעייתים והדעות לגביה היו ממש חלוקות…
והנה, לפני זמן קצר הודיע משרד הבריאות, באופן הכי רשמי כי היא חפה מכל פשע! ולא זאת אלא גם אפילו מזון בריאות בעל מגוון השפעות רחב.
אז עכשיו ששמה של הסויה טוהר, והיא מוקמה בהיכל המזונות הבריאים לכל הדעות, שווה מאד להתחיל לשלב אותה, בגרסאות הטבעיות שלה כמובן, כחלק מאכילה בריאה ומאוזנת.
הסויה היא קטנית, נפוצה מאד בארצות המזרח. היא מגיעה ב 2 צורות בסיסיות: כפולים יבשים קטנים ועגולים (דומים בגוון לחומוס רק יותר קטנים וחלקים), וכפולים ירוקים (אצלנו נמכרים קפואים: פולי אדממה או אדממה קלופים).
ככל הקטניות היא מצויינת להעשרת התפריט
בצורה מאוזנת ובריאה.
בצורה מאוזנת ובריאה.
הסויה בצורותיה הטבעיות מכילה חלבון איכותי, קל לעיכול וזמין,
סיבים תזונתיים, ברזל, סידן, אבץ, מגנזיום, אשלגן וויטמינים מקבוצת B.
תוצאות של קרוב ל-200 מחקרים מקיפים שבוצעו ב-12 השנים שחלפו מעידות מעל לכל ספק כי הסויה בטוחה לשימוש, באופן מאוזן, ככל הקטניות, ואף מספקת הגנה לגוף פני מחלות מסויימות: צריכת סויה לא מעלה את הסיכון להתפתחות סרטן השד אלא להיפך, היא עשויה לסייע במניעת סרטן השד וקשורה בהפחתת הסיכון לתמותה ולהישנות הגידול בקרב חולות ושורדות המחלה. צריכת מזונות סויה מסורתיים כמו טופו, עשויה להפחית את הסיכון לחלות בסוגים של סרטן השד, הערמונית והרחם ויתכן שגם בסוגי סרטן אחרים.
צריכת סוייה מאוזנת לא גורמת להתפתחות מינית מוקדמת או להשפעה שלילית על מערכת הרביה הגברית.
ככלל, מומלץ לצרוך מזון במצבו הטבעי או בעיבוד מינימלי ולכן הסויה מומלצת בצורתה כ: טופו, אדממה, משקה סויה ללא סוכר מוסף, פולי סויה יבשים וטמפה.
אז איך משלבים?
- מגישים פולי אדממה בתוך סלט או כמנה בפני עצמה
נניח כחלק מארוחת הערב המשפחתית
(רק צריך לבשל קלות במים רותחים, לסנן ולהגיש עם מלח גס). - מחליפים במוקפץ את חזה העוף בקוביות טופו, שמקפיצים קלות.
- משתמשים בטופו להכנת ממרחים, גבינות או כתחליף פרווה לגבינות בולגריות.
כמו כאן בסלט היווני הטבעוני שלי: יווני טבעוני – סלט תענוג! - משרים פולי סויה יבשים, מבשלים (כמו חומוס) ומשלבים במרקים, סלטים חמים או קרים, ואפילו בחמין…
- אם יש לכם בלנדר טוב וחזק תוכלו להנות מחלב סויה בייתי וטעים –
או שתמצאו מוצר של חלב סויה ללא תוספות סוכר
ותהנו ממנו כתחליף פרווה לחלב פרה.
אז עכשיו כשכל סוד הסויה התגלה- תתחילו לצרוך אותה, במידה ובטוב טעם, לתועלת טובה!
לבריאות!
מצ"ב קישור לאתר משרד הבריאות ולהנחיות המדוייקות, לשימושכם:
שחר