גלילות חצילים עם גבינה

האהבה שלי לחצילים לא מוטלת בספק. וכשעם החציל משתלבות גם עגבניות וגבינות טובות - אז זו חגיגה! טעימה ובריאה!
גלילות חצילים עם גבינה שחר סמיט תזונה בריאה

גלילות חצילים עם גבינה

אני אוהבת חצילים! מאד!

הכי אוהבת אותם כשהם יוצאים חמים ומעט פריכים מהתנור, בפרוסות או קוביות או רצועות –

לא משנה הצורה!! העיקר חצילים!

והמחשבה לשלב אותם עם עגבניות וגבינות – הייתה נראית לי מתבקשת!

טעימה ומזמינה ומתאימה לחג כמו שבועות או לארוחת ערב יותר מושקעת.

אז חפשתי מתכונים.

מצאתי לא מעט. אבל הכל היה או מסובך להכנה או עתיר שומן…

אז בסוף אילתרתי. קצת מהמתכון ההוא וקצת ממתכון אחר וקצת ממטבוחה שהייתה לי במקרר…

ויצאה לי מנה ממש שווה, יותר קלה להכנה מכל המתכונים שראיתי

וגם דלת פחמימות וגם בלי ערמות שומן.

 

מנה ממש טובה וטעימה אבל סופר חגיגית, בהגשה ובמראה שלה!

כן יש כמה שלבי הכנה, אבל טוב בהחלט להשקיע קצת,

ולזכות בתבנית יפה של גלילות חצילים יפות, מושחמות וממולאות בטעם טוב!

 

גלילות חצילים עם גבינה

מצרכים:

(ל 15 גלילות, על פי גודל החצילים)

  • 3 חצילים גדולים, מאורכים, יפים וטריים
  • כוס  מטבוחה ביתית – שאפשר ומומלץ תמיד להכין והיא נשמרת היטב. כאן המתכון: מטבוחה ביתית בריאה.
    או כוס של רוטב עגבניות אחר (הוראות הכנה בהמשך)
  • כוס גבינה צהובה מגורדת (ממליצה על 15%)
  • 150 גר' גבינה בולגרית קשה, 5%, מפוררת
  • 5-6 גבעולי פטרוזיליה קצוצה – לקישוט

 

מצרכים לרוטב עגבניות:

  • 3/4 כוס עגבניות מרוסקות (מקופסת שימורים)
  • 1 כף רסק עגבניות ללא סוכר
  • 1 כף שמן זית
  • שן שום כתושה
  • חצי כפית סילאן, מלח ופלפל שחור

 

הכנה:

  1. פורסים את החצילים לפרוסות אורכיות בעובי של 3/4 ס"מ.
  2. להניח על נייר אפייה בתבנית התנור. אין צורך לשמן את הנייר או את החצילים!
  3. (טיפ: את פרוסות החצילים החיצוניות עם הקליפה ממליצה לקלוף חלקית או מלא. זה יקל על האכילה והגלילה)
  4. לאפות על 180-200 מעלות למשך 25 דקות, או עד שהם רכים דיים.
  5. להוציא את הפרוסות לצינון.
  6. בנתיים, כשהחצילים בתנור ואם אין מטבוחה מוכנה, מכינים את רוטב:
    מערבבים בקערה את כל המרכיבים, טועמים ותקנים תיבול בהתאם.
  7. על צלחת שטוחה ורחבה מניחים חציל אפוי ומורחים בעדינות שכבת רוטב דקה. זורים כף גבנ"צ וכף בולגרית מפוררת
  8. לגלגל בעדינות ומניחים בתבנית חסינת חום בגודל הרצוי.
    כך לעשות עם כל פרוסות החצילים.
  9. בסיום מטפטפים מעט רוטב מעל הגלילות ובינהן ושולחים לאפייה בתנור, למשך כ 30 דקות, על 180 מעלות.
  10. לאחר האפייה מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם, בליווי סלט עלים ירוקים או סלט ירקות חי.

לבריאות ובתאבון!

אהבת?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן