דלעת, קישוא וחצילים בתנור
שילוב מוצלח של 3 ירקות נהדרים,
שמתאים מאד לתפריט ירידה במשקל.
אני ממש אוהבת דווקא את השלישיה הזו:
לדלעת אפויה טעם משובח, לחציל מרקם בשרני
וטעם מעולה והקישוא קליל ונייטרלי.
• זו תוספת מצויינת לכל ארוחת צהריים .
• היא יפה וצבעונית ומתאימה לכל סעודה בשבת.
• והיא גם מנה בפני עצמה לארוחת ערב שגרתית.
• את החצילים והקישואים אפשר
לשלב גם בתוך כריך וככה להעשיר ולגוון אותו.
תבנית של ירקות כאלו שתשמש אותך לכל ארוחה.
ולכן הטיפ שלי לאמהות עסוקות:
להכין תמיד כמות גדולה של ירקות אפויים
ולשמור בקופסה איכותית במקרר.
וככה להבטיח לעצמך שיש לך תוספת ירקות
שמחכה מוכנה שרק תכניסי אותה
לארוחה הבריאה שלך –
השילוב של ירקות בארוחות לאורך היום
יעזור לך לאכול מאוזן ונכון.
דלעת, קישוא וחצילים בתנור
מצרכים:
(ל 3 מנות. אפשר ורצוי להגדיל כמויות לפי הצורך)
- 3 כוסות קוביות דלעת קלופה
- חציל גדול וקל או 2 קטנים
- 3 קישואים בינוניים על קליפתם הרחוצה
- 4-5 כפות שמן זית
- מלח גס, פלפל
- כוסברה קצוצה – לא חובה, מוסיף טעם
הכנה:
- לחתוך את החציל לקוביות בינוניות ולהכניס לקערה גדולה
- לחתוך את הקישואים לקוביות כנ"ל או לחצאי פרוסות עבות ולהכניס לקערה
- לערבב פנימה גם את הדלעת
- לשפוך מעל הירקות א השמן להוסיף תיבול ולערבב היטב
רצוי עם הידיים, כך שכל הירקות יצופו בשמן. - לרפד תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה
לשפוך את הירקות לתבנית ולהכניס לתנור - לאפות על טורבו, כ 180 מעלות, למשך כ 20 דקות, או עד שהירקות
מוכנים ובמידת הקריספיות הרצויה - להוציא מהתנור ולפזר כוסברה – ולהגיש.
מזמינה אותך להצטרף לתוכנית "בריאה" הקרובה
תלמדי איך להכין לעצמך
ארוחות משביעות ומרזות
בלי לשקוע שעות במטבח.
תצליחי לאכול מאוזן ובריא
ולרדת במשקל
גם ביומיום העמוס שלך
כנסי עכשיו לקישור המצורף
והצטרפי אליי לתוכנית "בריאה" הקרובה!
https://shachar-teva.ravpage.co.il/briha_21
בכל שאלה – דברי איתי!
תכתבי לי הודעה או תשאירי פרטים כאן.
ואצור איתך קשר בהקדם.
שחר