השמינייה – 8 מזונות חשובים בתהליך ניקוי רעלים

תזונה מתאימה בניקוי, כחלק מתהליך בליווי מקצועי, היא מהכלים רבי העוצמה לחוש התחדשות, רעננות ובריאות - בכל הגוף! רכזתי כאן 8 מזונות נפלאים לשלב בתזונה לניקוי רעלים.

השמינייה – שמונה מזונות חשובים בתהליך ניקוי רעלים

התזונה בניקוי רעלים, כחלק מתהליך מלווה ומפוקח מקצועית, היא כלי עוצמתי ונפלא ביותר כדי לחדש ולרענן את הגוף, הרקמות והתאים! יש המון מה לאכול בניקוי רעלים (כן, כן!), ולפניכם רשימת של 8 מהמזונות הטובים והמומלצים ביותר!

  1. מים – ראשונים מכולם! על אף שאינם אוכל במובן הרגיל, מים הם הצורך הכי חיוני של הגוף שלנו, בשגרה ובוודאי במהלך ניקוי רעלים! הגוף מכיל אחוזי מים גבוהים, וזקוק כל הזמן לנוזלים על מנת לתפעל כל מערכת שבו. המים בייחוד מסייעים להזרמת הדם ורכיביו, לפינוי רעלים דרך הכליות ודרך הכבד, ולפעילות תקינה של מערכת העיכול, והפרשת רעלים באמצעות העור (שאגב, הוא ממש איבר! ועוד הגדול ביותר בגוף שלנו!). לאורך כל תהליך הניקוי נקפיד על שתיית מים בכמויות שירוו את הגוף, ונתמוך עוד על ידי שתיית חליטות יעודיות המכילות צמחים ממריצי כבד שיקדמו את מלאכת הניקוי עוד יותר.

רוצים לרענן את המים שלכם ולהוסיף להם עניין וטעם? כדאי לכם לנסות את המים בטעמים, טבעיים כמובן! שיעזרו לכם לשתות יותר ובקלות: מים בטעמים – המרענן הרשמי של הקיץ

  1. לימון – מוסיף המון! גם טעם וגם בריאות! הוא עשיר במיוחד בויטמין C , שמגן על כלי הדם שלנו ועל התאים מפגיעת רעלים, מחזק את מערכת החיסון ומשפר עמידות בפני זמיקי שונים. לימון מכיל כמות רבה ומגוונת של ביו-פלבנואידים, מולקולות בעלות פעילות נוגדת חימצון חזקה, והוא נודע ביכולותיו לטהר את הדם, לפנות רעלים וליצור סביבה בסיסית ותומכת לגוף. השתמשו רק בלימון טרי, וסחטו אותו מיד אל תוך סלט, קצת בשייק, אל המים הקרים או אל החליטה.
  2. עלים ירוקים – הירוק הוא הצבע של ניקוי הרעלים! הירוק מעיד על תכולת כלורופיל גבוהה, שהוא עבור הגוף שלנו כמו חומר פלא, המטהר, מנקה ומטיב את פעילות הגוף ואת מחזור הדם. תכולת הויטמינים והמינרלים הרבה שבעלים ירוקים תומכת בתהליך הניקוי, ומבטיחה לגוף שלל נוגדי חמצון חזקים ועוד חומרי הזנה חיוניים. כל העלים הירוקים מומלצים ובפרט אלו היותר כהים, וכדאי גם לנסות ירקות מיוחדים: עולש, בוק צ'וי או גרגר נחלים. תתפלאו כמה הם טעימים! עלים ירוקים מכל הסוגים צריכים להיות חלק בלתי נפרד מהתזונה בניקוי הרעלים: בשייק (ברור!), בסלט גדול שפותח כל    ארוחה, כחלק מסלטי קטניות או דגנים מומלצים. מתכון לסלט כזה, טעים ועסיסי, יש בדיוק כאן: סלט בייבי עם עדשים שחורות ובטטה
  3. נבטי חמנייה – אחד המזונות אם לא המזון החשוב ביותר בכל מצב, ובפרט בזמן של ניקוי רעלים! נבטי חמנייה ירוקים הם micro-greens: עלים ירוקים זעירים שנובטים מזרעים (במקרה זה, מזרעי חמנייה שחורים). הם עשירים מאוד במינרלים כגון ברזל, אבץ, מגנזיום. הם מכילים מגוון גדול של ויטמינים, נוגדי חימצון, אנזימי עיכול, כלורופיל (הצבע הירוק והמטהר שבעולם הצומח) ועוד ועוד. הם עוזרים ליצור תגובה בסיסית בדם (ההפך מחומצית) וכך עוזרים להלחם בגידולים סרטניים ובדלקות כרוניות, מאטים הזדקנות תאים ובולמים תהליכי חמצון הרסניים. מומלץ להוסיף חופן גדוש מהם לכל סלט ירקות, לשייק שלכם ולכל תבשיל כקישוט רענן וירוק.
  4. ספירולינה – אצת מים מתוקים, עשירה בכל הרכיבים התזונתיים! חלבון, מלא, איכותי וקל לעיכול, מינרלים בשפע וויטמינים ונוגדי חמצון. מפוצצת בכלורופיל (אמרנו הוא רכיב צמחי נצרך ומשובח!), ויכולה לתמוך מצויין בתהליך של ניקוי הרעלים! נפלאה לשימוש יומיומי ושגרתי, כחלק משמירה על גוף בריא.
  5. כורכום וג'ינג'ר – צמד-חמד, בני דודים, כל אחד מהם הוא עולם ומלואו, ולשלבם בתזונת ניקוי יומית, יכול לחולל בגוף פלאות! הכורכום – נוגד דלקת וסרטן מהטובים שקיימים, בזכות החומר הפעיל שבו (הכורכומין) הוא משפעל את הכבד וממריץ פעולתו, משפר עיכול וספיגה, נלחם בדלקות ורעילות פנימית ואף מעולה כמפחית ערכי שומנים מזיקים. הג'ינג'ר – נוגד דלקות, מניע ומזרים את מחזור הדם, נוגד קרישה טבעי, משפר ספיגה מעולה ומסייע בהזנת הרקמות.
  6. ירקות מצליבים – משפחה מופלאה של מגוון ירקות מעולים, עשירי בהמון רכיבים מצויינים: צנון, כרוב, כרובית, לפת, כרוב ניצנים, קולורבי וברוקלי – שהוא כנראה האח הכי מוצלח… ברוקולי מכיל המון ויטמין C, מה שעוזר גם לספיגת הברזל והסידן הרבים שבו. ומכיל גם חומצה פולית, כלורופיל, אשלגן, ויטמין B, וויטמין C ועוד שלל מינרלים שונים (שנמצאים בגבעול – אז לאכול גם אותו). הברוקולי מסייע לפינוי רעלים, משקם את הכבד, פועל לסילוק שומנים מזרם הדם, תורם לריפוי של דלקות ולעבודת ניקוי עמוקה ברקמות. מעבר לזה שהוא טעים וקליל להכנה, הוא יספק הרגשת חיוניות טובה.  גם את החברים האחרים כדאי לשלב בכל יום בארוחות, בסלטים, כנשנושים וכמובן כירקות אפויים או במרקים (קולורבי בתנור זה אחד הטעימים!!). כולם מכילים תרכובות גופרתיות שנפלאות לניקוי רעלים, וכולם עתירי רכיבים תזונתיים מעולים!
  7. תפוח ירוק – בתפוחים יש מגוון של פיטוכימיקלים, חומרים צמחיים רבי עוצמה, שבגוף שלנו משמשים כנוגדי חימצון חזקים.  התפוחים מהווים מקור משמעותי לפלבנואידים שהם חומרים צמחים המגנים עלינו מפני נזקי חימצון של רעלנים. התפוחים נמצאים במקום השני בתכולת הפנולים שבהם, קבוצת חומרים צמחיים שבין הייתר מגנה ושומרת על בריאות כלי הדם. בתפוחים סיבים תזונתיים מסוג מיוחד ומצויין, פקטין. היוצר שובע, תורם ליציאות תקינות ומסלק דרך מערכת העיכול כולסטרול, שומנים ורעלנים שונים.  ממש מתבקש להכניס לתזונת הניקוי לפחות תפוח אחד ביום: כחטיף, כפרי בשייק, וגם כחלק מסלט ירקות (הטעם התפוחי מגוון היטב כל סלט, והופך אותו להרבה יותר בריא ועם גוון מעט מתוק).

שיהיה לבריאות ולנקיות – הגוף, הנפש והדעת!

הערה חשובה:

אין הכתוב מהווה המלצה רפואית! הכתוב אינו מתייחס לסובלים ממחלות כרוניות, כייתר לחץ דם, סכרת, מחלת כליות, סרטן וכו'.

כל המידע הינו כללי בלבד ויש להיוועץ באיש מקצוע להתאמת תוכנית ניקוי אישית.

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן