חגיגית ושמחה – הכנות לפסח ברוח בריאה!

אל שולחן הסדר השנה את יכולה וראוייה להגיע חגיגית ושמחה! עם עצות בריאות ומועילות לכל הקושיות לקראת הפסח!

חגיגית ושמחה – הכנות לפסח ברוח בריאה

את חג הפסח השנה את יכולה וראויה לחגוג מתוך שמחה ובהנאה. למרות שמקובל להתלונן ש"אין מה לאכול" ו"כל הזמן רעבים", אפשר לחגוג את שבוע הפסח עם אוכל מעולה, תזונה נכונה ובריאה והרגשה נינוחה וקלילה.

אז איך עושים את זה?

ריכזתי לך כאן כמה עצות מועילות לתזונה טבעית ומותאמת לקראת ליל הסדר ולכל ימי הפסח.

הנה ארבע "קושיות" נפוצות עם תשובות מפורטות, מאד, שיעשו סדר, אמיתי, פנימי – ברוח בריאה!

 

1. מה לקנות?   

קונים הכל חדש, שיהיה הכל כשר לפסח. וזו הזדמנות מצויינת לבחור רק דברים טובים ובריאים שיכנסו לך לבית!

הכלל שלי אומר שמה שיש בבית זה מה שתאכלי.

לכן תקני רק מה שאת בטוחה שאת רוצה שיהיה לך זמין ושתוכלי לאכול ממנו בכייף ובלי ייסורי מצפון…

  • ירקות – מלאי את המקרר בירקות! כל סוגי הירקות! ירקות מכל הצבעים, עשבי תיבול טריים, והמון המון ירקות עליים! כשהמטבח של מכיל המון תוצרת האדמה, מבטיחה לך כבר התחלה טובה של בישולים ואכילה.                                    תוכלי גם לצרף לעגלה ירקות קפואים למיניהם (כל אחת ע"פ מנהגיה לפסח) ולמלא את המקפיא בשקיות של ירקות טובים  שיהיו אפשרות מאד זמינה וקלה להכין לעצמך משהו בריא במהלך החג, בלי הרבה התעסקות ועניינים.
  • פירות – גם בפירות תשקיעי: תפוחים בכל הצבעים, פירות הדר, אגסים ושאר פירות מיוחדים וטריים. כשעל השולחן או על השיש במטבח מנצנצים פירות – זו האפשרות הכי קלה והבחירה המושלמת כשאת רעבה ורוצה משהו קטן ומתוק! שווה גם לקנות פירות יער קפואים ולהכין מהם סורבה מצויין, וכשר לפסח כמובן! שיהיה מנת קינוח , בריאה וטבעית, לך        ולכולם.  נסי את המתכון שכאן: אוצרות היער – קינוח קליל של פירות יער קפואים
  • שמנים – קני שמן איכותי בלבד: זית או קוקוס מכבישה קרה. השאירי בסופר את השמנים המזוככים שרק מצטברים לך בגוף ומעלים בתוכך את הרמה הדלקתית (האם ידעת שאחת הסיבות לקושי לרדת במשקל היא רמת רעלים ודלקתיות גבוהה???…).
  • אגוזים – השתמשי בחמאות של שקדים, קשיו, לוז, גרעיני דלעת או טחינה גולמית (למי שנוהגת), באגוזים ושקדים לא קלויים, ובמקום לקנות חמאה (או ממרח שוקולד, למשל…) קני כאפשרות למריחה: אבוקדו או הכיני ממרחים ביתיים.
  • מי שנוהגת לאכול קטניות יכולה להנות מקינואה (לבנה, שחור  ואדומה), עדשים, חומוס ושעועית (ירוקה או יבשה), אפונה וכל שאר החברים באותה משפחה מעולה.
  • מה לא לאכול? עוגות מוכנות, עוגיות תעשיתיות, שוקולדים ושאר חטיפים וממתקים. כל השנה זה לא מומלץ אבל בפסח עוד מגדילים היצרנים והיות ואין קמח במוצרים – דוחפים לשם יותר סוכרים ושמנים נחותים, וחומרים מיצבים ומעבים כמו קמח תפוחי אדמה ושאר חומרים שרק מנפחים – את המוצר ובעיקר את הגוף שלך…
  • השאירי מאחורייך גם שתייה קלה וגם שתייה של דיאט, וותרי גם על רטבים מתועשים ושאר מוצרים מעובדים.
  • הקפידי להכניס אלייך הביתה ואלייך אל הגוף – רק מזונות טבעיים, קרובים לטבע. זה יעשה לך פלאים!

 

2. מה לאכול?!

אם קנית רק חומרי גלם טבעיים, ברור שתבשלי לעצמך רק מאכלים בריאים 😊                                             

בואי נעשה סדר במה כדאי לך הפסח הזה לאכול – כדי שתחושי טוב, עם עצמך ועם גופך, שיהיה לך קל ונעים וטעים:

  • ערב החג – זה לא זמן לצום! הקפידי על אכילת ארוחת בוקר קלילה (ממליצה מאד על שייק ירוק שימלא אותך באנרגיה, כזה שייק מופלא: שייק ורוד מהפנט ), על צהריים (מנה חלבונית והרבה ירקות, למשל סגנון כמו זה: ירושלמי, כרוביות ופטריות – תבשיל קליל של ארטישוק ירושלמי, כרובית ופטריות) וגם על ארוחת ביניים בשעות היותר מאוחרות – הכל כדי להגיע לשולחן החג נינוחה ולא מורעבת!
  • ממליצה מאד: לפני כניסת החג לאכול פרי טרי עם חופן של שקדים – זה ייתן לך כוח ושובע. לשתות כוס מים או חליטה חמימה (מומלץ עם קינמון, שמאזן את החשק למתוק ויעזור לך לייצב את התאבון).
  • שתי לאורך כל היום: מים, מים עם לימון, חליטת צמחים – הרווי את הגוף במים, לרעננות שיא.
  • בליל הסדר  – עד שמגיעים ל"שולחן עורך" ולאוכל כבר שותים ואוכלים לא מעט… ממליצה מאד לבחון את עצמך ולבדוק את מידת הרעב שלך. כדאי גם לזכור שאחרי כן יש עוד המשך להגדה, כולל שתיית כוסות יין ואכילת מצת האפיקומן.
  • מה לאכול בארוחת ליל הסדר? לפתוח בסלטים חיים, לוותר על מצה (!!!! שאותה אכלת כחלק מההגדה) ולאכול מרק ירקות (בא לך קניידלך? מעולה! תתענגי על 2-3 כדורים כאלו, ורצוי שיהיו מקמח מצה שמורה, שהוא קמח מלא)
  • אפשר להוסיף עוד מנה עיקרית (בלי פחמימות) ולצידה מנת ירקות – אבל יש מצב שאם תקשיבי לעצמך תראי שאת בוודאי שבעה ולא זקוקה ליותר מזה.
  • בימי החג – כמו שאת המקרר והבית מלאת בירקות – כך גם את הגוף! ממילא אין דגנים ולהרבה אין גם קטניות…אכלי ירקות בכל צורה, ושלבי ירקות יותר עמלניים כמו בטטה, ארטישוק ירושלמי, דלורית ודלעת  – ודווקא וותרי על תפוחי      האדמה… הם פחות מומלצים.

             וממה שבעים? יש מעין דיבור בפסח על הרעב הכמעט מתמיד… אני כופרת בהנחה הזו! ושמחה לבשר שאפשר להיות                     שבעה ממש מירקות משולבים בחלבונים איכותיים, וגם להנות מאוכל  טעים!

רוצה לדעת עוד אל הרגלי אכילה בריאים? על שילובי מזון מנצחים? על איך לאכול נכון, להראות טוב ולהרגיש מצויין?

הצטרפי אל הסדנא הקרובה שלי: בריאה ונקייה! תקבלי אצלנו ניקוי רעלים אביבי ואת כל הכלים לאורח חיים בריא וטבעי –            עוד פרטים כאן: בריאה ונקייה – סדנא ייחודית לניקוי רעלים ולעיצוב הרגלי אכילה בריאים

 

3. מה לעשות?    כל כך הרבה מתעסקים באוכל לקראת ובמהלך החג… ואפשר לגמרי לשכוח שיש לנו עוד הרבה סוגי עיסוקים למלא   בהם את עצמנו, מעבר לאכילה ואוכל בלבד…

אז מה עושים עם הזמן שלנו? במה ממלאים את החופשה? ומה עושים עם הילדים?

  • מטיילים – הדרום כבר לא אדום אבל הוא צהוב מפריחת חרדלים וחרציות ושאר צמחייה משגעת! בואו!!! גם הצפון מזמין,ויש המון אתרים שפתחים דלתותיהם בחוה"מ, בחינם, למבקרים! אל תשארי בבית!!! שם נמצאים כל הפיתויים… צאי אל הטבע, נשמי את האביב!
  • פעילים – הקפידי על שגרת הפעילות הגופנית שלך! אל תוותרי על הספורט הקבוע שלך! גם אם החוג לא מתקיים או חדר הכושר לא פתוח – קחי את עצמך לסיבוב הליכה/ריצה/רכיבה – ותוסיפי עצמך הרגשה שמחה וטובה!
  • נחים – תני לעצמך שינה משובחת, זמן אמיתי של שקט, ללא המולה ועשייה, פשוט מנוחה!
  • שמחים – מקור השמחה הוא פנימי ואישי! מצאי לעצמך את הדברים הקטנים שמאירים לך את הלב וממלאים ומשביעים אותך באמת!  ספרים טובים לקריאה, שיעור או הרצאה להאזנה, קבעי עם חברות או בני משפחה (וגם אם תפגשו ויהיה אוכל – מקדי את עצמך בשיחה, במפגש, בהאזנה, במבט, בלהיות עם הקרובים לך), שחקי עם הילדים משחקי קופסא (או כדור -גם סוג של פעילות גופנית מעולה!), נצלי את הזמן לעשות מה שאת ביומיום, במירוץ החיים, לא מצליחה.

 

4. ומה עם המצות?

לא באמת חשבתי להתחמק משאלות השאלות, הקושיה שבקושיות…

אז ככה: לאכול מצה בליל הסדר זו מצווה! המצה מוגדרת ע"י חכמינו כמאכל האמונה, מאכל הרפואה. ע"י אכילת מצה                     בליל החג זוכים לקבל כלים לביטול מידות רעות, וזוכים לאמונה תמימה ולרפואות שונות (בפרט באכילת האפיקומן!).

מעבר לכך, מצה אינה מכילה שמן, סוכר, או שמרים ולא מוסיפים לה את כל החומרים השונים והמשונים שמוסיפים ללחם                 שלנו, גם ללחמים המלאים (וזה כבר עניין למאמר אחר). מצה עשוייה רק קמח, מים ומלח. סה"כ מאכל פשוט מאד וטבעי.

ברור אם כך שאוכלים מצה! רק חשוב מאד להקפיד על כמה כללים:

  • מצה שמורה – זו המצה האמיתית! הקפידי לאכול אך ורק מצה שמורה, רצוי מאד עבודת יד, שהיא מצה העשוייה קמח מלא, ומכילה את כל חלקי נבט החיטה. הימנעי בכלל מהמצות הפשוטות והלבנות! יש מצות כוסמין, חיטה וגם שיבולת שועל (מתאימה לצילאקים ולנמנעים מגלוטן) – וכשהן שמורות מובטח לנו שאלו מצות יורת טבועות והטעמיותץ
  • מים – היות ובהכנת בצק המצות משתמשים במעט מים, יש כאלו שהמצות מקשות להם על העיכול. לכן שתי מספיק מים (כוס גדולה או שתיים, חצי שעה לפני הארוחה, ועוד כוסות לאורך כל היום) ואכילי הרבה ירקות חיים ומבושלים, בפרט ירקות עליים וסלק. שמסייעים לפעילות מעיים תקינה ואיכותית.
  • אמנם החג הוא 7 ימים, אך נראה שלא חובה לאכול מצה כל יום מן הימים. איכלי מצה בליל הסדר – וזכי לכל הסגולות! ובשאר סעודות החג או בשבת אכלי מעט מצה רק עבור הברכות.
  • בכל ייתר ימי חול המועד בחרי מאכלים אחרים: זוכרת? ירקות, פירות –  משולבים עם חלבונים.

מאחלת לך תחושת חירות אמיתית, שמחת הלב ובריאות!

חג שמח!!!

שחר

אהבת?

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest

כתבי תגובה

תגובה אחת

  1. זהבה הגב

    אין עליך שחר'קה,
    הלוואי והייתי עומדת בכל זה…
    אבל הרעיונות נהדרים ושתדל לישמם.
    ומה עם קצת מאכלי חלב שאני כל כך אוהבת?
    הכי פשוטים – גבינה לבנה וקוטג', 5% של יצחקוב?
    פסח שמח לך חמודה ולמשפחתך.

השארת תגובה

גלילה לראש העמוד

המדריך להרזיה בריאה- המזונות והמתכונים שיעזרו לך לרדת במשקל

נבחרת המזונות שיעזרו לך לרדת במשקל עם מתכונים בריאים וטעימים

תודה על הרשמתך

אני מאשרת קבלת מיילים בהמשך.

דילוג לתוכן